Muller bevestigt komst Spyker C12 en nieuwe SUV

Auteur: , 43 Reacties

Spyker is, na haar rentree in Genève, nu ook present in New York. Daar liet Victor Muller wat interessante zaken ontvallen tegenover lokale media. Zo gaan er geen 50, maar 150 C8 Preliators gebouwd worden en weten we ook meer over toekomstige modellen.

Natuurlijk was Spyker in New York vooral aanwezig om de C8 Preliator te tonen aan potentiële Amerikaanse klanten, maar Victor Muller deed in gesprek met Carbuzz ook een boekje open over de toekomst van het uit de dood opgestane merk. Dat begint allereerst met de C8 Preliator, waarvan Muller eerder mededeelde er ‘slechts’ 50 te gaan bouwen. Dat blijkt niet helemaal te kloppen. Er worden 50 coupé’s gemaakt, 50 spiders en nog eens 50 special editions, waarvan de helft coupé en de helft spider. De C8 Preliator Coupé zal waarschijnlijk eind deze maand uitverkocht zijn, aldus Muller. Mooi nieuws, als het klopt. Ook over een opvolger van de C8 is al nagedacht en deze krijgt vier cilinders meer. Een C12 dus, met een V12 van een nog niet nader te noemen Europees merk. Vlakken we VAG uit, dan blijven Mercedes(-AMG), BMW, Ferrari en Aston Martin over als bouwers van twaalfcilinder.

De ambitieuze Victor Muller zou Victor Muller niet zijn als hij het niet bij sportwagens zou laten. Daarom kunnen we in november 2016 een vierdeurs Spyker verwachten. Op de vraag of het om een geupdate versie van de D8 Peking-to-Paris gaat, antwoord Muller dat dit ‘een goede gok’ is. Verwacht dus een D8 zoals je die kent, maar dan met stylingkenmerken aan de voor en achterzijde van de C8 Preliator. Reken ook op een (deels) elektrische aandrijving, Spyker kondigde al eerder een samenwerking aan met het Amerikaanse Volta Volare, een bouwer van elektrische vliegtuigen.43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Luchtkasteel nummer zoveel! Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de wagens als concept uit de hoge hoed weet te toveren, maar het productiestadium halen, nee.
@Edge:
Ik heb er alle begrip voor dat je gezien de feiten mbt Victor’s behaalde resultaten alle twijfels hebt. Dat doe ik ook, maar hoe krijg je het in hemelsnaam voor elkaar om zowel in Genève als in New York met je concepts te komen? Ik schat de totale kosten toch op ca. een half miljoen Waar komen die nou ineens vandaan? En wie schroeft die concepts dan in elkaar?
Ik hoop van harte, dat deze doorzetter nou eindelijk eens met serieuze geldschieters in zee is gegaan en dat hij Spyker echt op de kaart kan zetten. Het zou echt te mooi voor verdachtmakingen zijn.
@9000cse: het is inderdaad serieus geld om op die shows te verschijnen en om een concept te maken. Ergens moet dat geld vandaan komen.
@9000cse: dat heeft hij weer bij iemand vandaan getroggeld met z’n mooie praatjes en diegene ziet dat geld nooit meer terug, zoals nog 20 anderen…
Die auto’s gaan we nooit zien…
@hummer95: dacht serieus gelijk aan een 1 april grap toen ik t las…
Ben benieuwd
Tja natuurlijk. Hij gaat er hooguit 5 verkopen….
@dutchdriftking: hoeveel daarvan is vervolgens sponsoring?
@dutchdriftking: 5 voor de ncap testen.
He jongens ! Er loopt een roze oliefant in mijn tuin!
@norge: snap niet zo goed wat je vrouw hiermee te maken heeft eigenlijk… ;)
@davelepeef: Nee ik ook niet …
@norge: sorry daarvoor, me moeder zit weer veilig achter slot en grendel
@norge: Bedoel je roze olie-Avant?

Ik geloof er niks van, die dingen zijn altijd grijs…
@moveyourmind: Zou ook @willemGT zijn zus kunnen zijn ..
En dan volgend jaar weer terug in de formule 1.
Die heeft echt een moeilijkere jeugd gehad dan de gemiddelde RS4/6 rijder van Finse afkomst.
Ik hoop dat het niet zo is maar die Victor ziet spoken. Ik heb er geen andere verklaring voor.
Hij zou eens spijkers met koppen moeten slaan!
Wat een fantast is het toch, zou in de Efteling niet misstaan!
@sbmmaxx: ze zíjn een nieuwe attractie aan het bouwen….
Victor Muller: letterlijk het tegenover gesteldevan Elon Musk
Victor is me wel een doorzettertje zeg! 😁
Zet die man en het merk niet zo in het verkeerde dag licht, schitterende wagen en hoop het beste voor deze man. Je weet nooit welke gekke chinees/hoofdmantel/dictator er eentje koopt. Hoop het beste, Ferrari lijkte het logischer overigens.
Dit keer is het wel echt…

Victor Muller heeft om aan de vraag te kunnen voldoen zelfs al zijn assemblagefacaliteiten fors uitgebreid… Hij huurt nu niet alleen de zolderkamer boven de kapsalon, maar ook het schuurtje in de tuin.
@moveyourmind: 😂😂
Wat zou het toch heerlijk zijn als die Preliator daadwerkelijk in productie zou gaan. Dat Victor iedereen even keihard op zijn plaats zet en bewijst dat hij meer kan dan creatief boekhouden…

…oh wacht even… Marco schreeuwt net dat dromen bedrog zijn.
Zou niet denken dat ik het ooit zou zeggen maar het zou mij een goed idee lijken als er een overname door VAG komt en spyker onder de hoede van bentley komt. Wellicht dan komen er auto’s die verkocht gaan worden
Het houdt niet op, niet van zelf
Wil je auto’s verkopen, kom je met zo’n gedrocht…
Ik wacht wel even op t volgende bericht
1 dag te vroeg gepost …
Hij heeft de mannen van Jalopnik ook al flink in de luren weten te leggen:http://jalopnik.com/tour-the-devastatingly-gorgeous-spyker-c8-preliator-1767105370
Het silhouet van de D12 vind ik nog steeds lijken op iets uit de eerste Carmageddon.
Die zien we nooit meer te rug!!!
Voorlopig blijft Muller nog altijd in’t rond blazen . . .
De ambitieuze Victor Muller zou Victor Muller niet zijn als hij het niet bij sportwagens zou laten…??

Juist wel toch?
Muller. Onsterfelijker dan Cruyff!
Eerst zien dan geloven, hoop er stiekem wel op!
Zou leuk zijn als het deze keer dan wel lukt
1 APRIL… Haha… goeie grap!
Waarom zouden we VAG uitvlakken? In de C8 ligt toch ook gewoon een gekietelde V8 van Audi? Of ben ik in alle roddelverhalen vergeten dat Müller en VAG nog een vete hebben oid?
Waar haalt hij dit keer het geld vanaf?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).