Musk: “Analist die koers deed dalen praat nonsens”

Auteur: , 20 Reacties

Een net iets minder gewaagde uitspraak dan andere recente uitspraken van de Muskias.

TSLA

Onlangs raakte Elon Musk verwikkeld in een onverkwikkelijke woordenwisseling met de redder van die jonge Thaise grotvoetballers. Je weet wel, dat groepje dat gevangen kwam te zitten en toen bevrijd moest worden voordat de regen kwam. Musk beschreef een van de hulpverleners als een ‘pedo guy’ nadat de speciale apparatuur die de Muskias beschikbaar stelde voor de reddingsoperatie niet gebruikt bleek te worden. Het was geen good look voor de techmagnaat.

Maar gelukkig volgen de zaken zich snel op in onze hedendaagse 24 hour news cycle. De Thaise perikelen zijn alweer bijna uit ons publieke geheugen verdwenen en gisteren kon Musk zijn tanden zetten in een wat traditionelere nemesis, namelijk een analist die claimt dat zijn bedrijf zuigt. Het in bankster-kringen behoorlijk serieus genomen Needham & Company waarschuwde haar volgers om niet te hard in te zetten op Tesla. Als grond hiervoor claimt de (beurs)analist dat er meer mensen zijn die hun Model 3 afzeggen, dan nieuwe klanten die er eentje bestellen.

Based on our checks, refunds are outpacing deposits as cancellations accelerate. The reasons are varied: extended wait times, the expiration of the $7,500 credit, and unavailability of the $35k base model. In August ’17, TSLA cited a refund rate of 12%. Almost a year later, we believe it has doubled and outpaced deposits. Model 3 wait times are currently 4-12 months and with base model not available until mid-2019, consumers could wait until 2020.

Na het bekendmaken van dit bericht dipte de koers van Tesla (TSLA) direct met een (voor Tesla begrippen niet heel spannende) twee procent. Zoals hij pleegt te doen, is Musk inmiddels in de tegenaanval gedaan. Elon zegt dat hij totaal geen idee heeft waarop Needham zich baseert, maar dat de informatie hoe dan ook niet klopt. Vorige week zou het bedrijf 2.000 nieuwe orders voor de Model X en Model S binnengekregen hebben en zelfs 5.000 netto nieuwe orders voor de Model 3.

Wie er gelijk heeft weten we niet, maar we zullen Musk het voordeel van de twijfel gunnen. Normaal doen CEO’s niet van deze uitlatingen, al is het maar omdat ze er vroeger of later nog eens op aangesproken kunnen worden (als de harde kwartaalcijfers bekend worden gemaakt). We zullen zien…20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit is een foto van Elon van voor zijn haartransplantatie.
@cpp1: start tune RTL Boulevard
@cpp1: dus…
En hoeveel mensen hebben de afgelopen 4 weken hun order gecancelled? Dat zegt hij weer niet.

Musk moet echt wegblijven van social media, hoe vaak moet hij zijn teen aan dezelfde steen stoten?
@dees: Straks begint ie nog “fake news” te roepen en dan weet je genoeg…
De argumenten tegen tesla worden steeds vreemder nu de productie op gang is gekomen. Vraag naar de auto is nooit het probleem geweest. Het wordt tijd dat harde resultaten gaan spreken.
Voor de ideeën van en uitvoering door Musk kan ik zeer zeker appreciëren, maar voor de persoon Musk heb ik sinds die tweets over die redder in Thailand 0,0 respect.

Het lijkt mij een achterbaks en doortrapt mannetje.
@rick-dos:
Zonder excuus te maken voor de zeer ongepaste tweet, vind je hier de meest verhelderende uitleg en achtergrond info omtrent de Musk bemoeienis rond de redding en de uiteindelijke openlijke ruzie. N.B. op Quora… :
https://www.quora.com/Whats-the-full-story-behind-Elon-Musks-involvement-with-the-Thai-cave-rescue-effort
@macready: pfff… Een heel verhaal met uiteindelijke uitkomst dat het een zielig verwend jong is dat door z’n achtergrond zo reageert en dat ie verder hartstikke lief is…
@macready: Dank. Interessant stuk.

Maar: Waarom “N.B. op Quora”? Is er iets speciaals aan Quora? Want ik had daar nog nooit van gehoord…
@esprit_de_flandre:
Het was in mijn ogen met regelmaat een goede vraagbaak voor bijna alles dat je kunt verzinnen, vooral dankzij een grote community met kennis. Recent een beetje in de vergetelheid geraakt. Een uitgebreid en onderbouwd antwoord zoals in bovenstaande link is zeldzaam aan het worden en het licht ook de hyena (vaak eenzijdig en of zonder onderzoek overnemen) mentaliteit van de reguliere pers goed uit.
Muskus doet het weer.
Ik heb het idee dat er wel meer analisten op de aandelenmarkt nonsens verkondigen om aandelen te laten dalen om er waarschijnlijk zelf het meeste van te profiteren!
@venividivici: was ook mijn idee, maar kennelijk bereikt AB net niet genoeg mensen om de koers te beïnvloeden. Helaasch.
wat een soap van een sekte is dit toch aan het worden. Spijtig, Tesla had een mooi merk geweest zonder dat apple achtige schaapjes gedoe er rond
@Jantje_555: wat bedoel je nou Jan? Wat is schaapjes gedoe?
#aandelenblog

Het laatste waar Tesla zich druk om hoeft te maken is de vraag… apart om dit te gebruiken als argument door de shorts.
@crepito: Onderschat de beurs niet. Als het aandeel TSLA plots helemaal in elkaar stuikt, is het bedrijf dood. En dan maakt het niet uit hoeveel bestellingen ze hebben staan…
Ik hou van Tesla’s en de innovatie die eraan gekoppeld is.
Maar vrees wel dat wanneer de Duitsers (dan eindelijk zullen) landen met hun eskadron aan elektrische sedans en Sportwagens ze ineens erop en erover zullen gaan.
We believe ipv we know zegt genoeg lijkt me.
Deze analist zal wel short gegaan zijn op TSLA. Tenminste dat geloof ik, ik weet het niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).