Musk: “Tesla pickup wordt Blade Runner-achtige machine”

Auteur: , 14 Reacties

Dit wordt een onwaarschijnlijk tof apparaat.

In tegenstelling tot andere Tesla-modellen hebben we over de toekomstige pickup nog vrij weinig harde informatie te horen gekregen. Elon Musk heeft daar deze week in zekere zin verandering in gebracht, tijdens zijn bezoek aan de Recode Decode podcast. De topman van Tesla heeft misschien geen concrete prestatiecijfers bekendgemaakt, over het uiterlijk heeft de Zuid-Afrikaan het een en ander kunnen onthullen.

Volgens Elon Musk zal Tesla ook met zijn eerste pickup proberen de gevestigde orde te breken. Dit moet niet alleen gebeuren m.b.v. de volledig elektrische aandrijflijn, maar ook met een uiterlijk waar segmentgenoten als de Ford F-series, de Dodge RAM en Chevrolet Silverado geen antwoord op zullen hebben. Nu is de kans reëel dat zij deze ambitie niet met Tesla delen, maar dat is juist in het voordeel van de elektrische autobouwer. Tesla wil de pickup er namelijk dusdanig apart uit laten zien, dat hij een breed publiek aan moet spreken. Zo vertelt Musk: “I think this is the kinda thing the consumer would want to buy, even if they don’t normally buy a pickup truck“. Musk zegt overigens wel dat het hem weinig uitmaakt of de pickup een regelrechte kaskraker wordt.

Wat we ons precies bij de pickup voor moeten stellen wordt pas later in het interview duidelijk. Wanneer Elon Musk gevraagd wordt waarom hij nu eigenlijk zo enthousiast is over de allereerste pickup van zijn automerk, geeft hij een duidelijke verklaring: de Tesla moet een wel héél onconventioneel uiterlijk krijgen.

“Well I can’t talk about the details, but it’s gonna be like a really futuristic-like cyberpunk, “Blade Runner” pickup truck. It’s gonna be awesome, it’s gonna be amazing. This will be heart-stopping. It stops my heart. It’s like, oh, it’s great.”

Voor de beeldvorming, hieronder zie je een afbeelding uit het vervolg op het origineel uit 1982. In Blade Runner 2049 is de enige autofabrikant overigens Peugeot.

Meer lezen over de Tesla pickup? Klik HIER voor de 8 feiten die we momenteel in handen hebben.14 reacties

pfoeh als er een conservatieve markt is is het wel de pickup markt. Snap echt niet zo goed wat Tesla daar te zoeken heeft. Ja het is een grote markt maar een typische pickup koper vind Tesla gewoon een onnodige flashy gadget. Mercedes heeft ook niet echt een pickup in USA daar is een reden voor… terwijl Merc toch juist alle nices to in de detail wil vullen.
@dakarbemo: *niches
@dakarbemo: toch hebben ze met de Model S ook een hoop 5 Serie/A6/Caddilacs rijders weg kunnen trekken. In een segment waar je als nieuw merk amper tussen komt. Dus ja, beetje gek om dit dan te roepen;)
@stfu: Helemaal niet. een typische koper uit dat segment is geen behoudende conservatieve persoon. Echt een hele andere categorie kopers. Kijk maar eens wie dr in een gemiddelde pickup rijd in the USA en in een A6 etc dat zijn toch echt totaal verschillende kopersgroepen.
@dakarbemo: precies. Ik ben een keer in Dallas geweest. Ik voelde mij daar een einzelgänger in mijn Dodge Challenger tussen alleen maar pick-up trucks. 🙈
@schnor: En dat terwijl de minst conservatieve stad in Texas is.
@dakarbemo: mss moet je beter leren lezen vriend ‘even people that normally don’t buy a pick-up would be interested’ , en aangezien ze altijd met vooruit bestellen werken komen ze er wel achter of t werkt. Denk dat t een succes gaat worden (qua orders)
@panam1: ‘even’ impliceert dat ook pickup kopers al massaal tentjes gaan opzetten voor de tesla fabrieken om in te tekenen… I dont buy that ;)
@dakarbemo: een pick-up daar is een bus hier. Zelfde volk wat erin rijdt. De meeste hebben hem nodig voor de werk, jagen of het trekgewicht.
@dakarbemo: amen. Een truck koper heeft zo’n ding om te verwaarlozen. Een handtasje als wagen is daarbij niet nodig. *start F150*
It’s a really futuristic-like cyberpunk,. It’s awesome, it’s so amazing. Owwwww Jim this thing is heart-stopping. It stops my heart. It’s like, oh, it’s great”

En als u nu bestelt krijgt u niet één, niet twee, maar wel drie Supertesla’s voor de prijs van één. En wacht…. u krijgt ook nog een 21-delige set superhandige opzetstukken, helemaal voor niets.

Nooit meer prutsen met die gammele Tarzan of het oude afgeschreven gereedschap van uw man. En gooi die winterpenen maar weg, aarzel niet langer, pak de telefoon en bestel de Supertesla meteen.
@moveyourmind: ahahaha :)
‘even’ impliceert dat ook pickup kopers al massaal tentjes gaan opzetten voor de tesla fabrieken om in te tekenen… I dont buy that ;)
“It’s gonna be awesome, it’s gonna be amazing. This will be heart-stopping. It stops my heart. It’s like, oh, it’s great.”
Ohh holy sh*t, tot nu dacht ik dat Elon Musk en Donald Trump beide Twittertrollen waren die tegen elkaar aan het op boxen waren wie het absurdste statement zou maken maar aan dit taalgebruik wordt het duidelijk, het is gewoon één en dezelfde persoon. We zijn verloren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).