8 dingen die we weten over Tesla’s nieuwe pickup

Auteur: , 33 Reacties

De pickup die Tesla zelf de 'Truck' noemt. Tesla's truck heet immers de 'Semi'. En dooooorrrrr....

Trucknutz

Terwijl wij slapen werkt Elon lekker door. Al is het maar omdat hij doorgaans in een andere tijdzone verkeert dan de meesten onder ons. Nu de productie van de Model 3 eindelijk een beetje op gang komt (soort van), is het tijd om de bakens te verleggen naar de andere nieuwe modellen die in de pijplijn zitten, zoals de Tesla Truck.

Zoals bekend zijn pickups letterlijk en figuurlijk groot in Amerika. De Ford F-serie, Chevrolet Silverado en RAM pickups namen er vorig jaar wederom de eerste drie plaatsen op het lijstje van best verkochte ‘auto’s’ in. RAM deed net wat meer dan een half miljoen pickups van de hand, de eerste conventionele auto in de lijst was de Toyota RAV4 met iets meer dan 400.000 verkochte exemplaren. Kortom, het is een belangrijke en lucratieve markt waar je als fabrikant graag een graantje van meepikt.

Maar dat laatste is niet eenvoudig. De pickup-markt is er namelijk ook eentje waarbij de emoties hoog oplopen. Of je een Ford-guy of een Chevy-guy bent, doet er echt toe in veel gebieden van ‘Murica. Het is er voor sommigen net zo’n religieuze oorlog als bij ons Mercedes versus BMW (ooit was, voordat het allemaal eenheidsworst werd). Doch ondanks de onderlinge verdeeldheid over de kwestie Ford versus Chevy versus (Dodge) RAM, zijn de pickupfans het over een ding meestal wel eens: domestics zijn altijd beter dan transplants.

Hier ligt een enorme kans voor het Amerikaanse Tesla dus, zou je zeggen. Echter, ondanks dat het merk gevestigd is in California, wordt het hier en daar toch vooral gezien als een bedreiging van de gevestigde orde. Die damn liberals met hun groene gebakjes hebben waarschijnlijk niet eens massaal op Trump gestemd #MAGA. Toch gaat Tesla dus een poging doen vuistdiep te penetreren in het Heartland van Amerika. Dankzij Elons gebruik van Twitter weten we nu ook min of meer welke wapens Musk meeneemt teneinde deze queeste tot een goed einde te brengen.

Gisteren vroeg de Muskias zijn discipelen namelijk wat zij verwachten van Tesla’s nieuwe pickup. Op deze vraag kwamen uiteraard al snel duizenden antwoorden binnen, waarbij Elon als respons sommige details van de truck alvast uit de doeken heeft gedaan. Onze vrinden van Electrek zeefden door alle Tweets heen en maakten een opsomming van alle aspecten die in meer of mindere mate bevestigd zijn. Een bloemlezing:

De pickup wordt groooot

Dit wisten we eind december al, maar is nu nog eens bevestigd. Volgens Musk wordt de truck zó groot dat zelfs uit de kluiten gewassen worstelaar Andre the Giant er makkelijk in past. Beetje onhandig alleen (scherp, @dees) is dat Andre al dood is. Situation is Awkward…Enfin, we zullen het Elon vergeven. Potentieel wordt de ‘Truck’ zelfs nog wat groter dan de fullsize pickups van de concurrentie. Bigger is immers nog steeds better in conservatief Amerika.

Plek voor zes inzittenden
Zoals dit kopje zegt, je zal zes-diep in de ‘Truck’ kunnen rollen. Of dit uitsluit dat er ook versies komen met slechts één zitrij is niet bekend, maar lijkt ons onwaarschijnlijk.

De range wordt 400 tot 500 mijl
De Model S en Model X worden waarschijnlijk ‘gecapped’ op een capaciteit van 125 kWh, maar in de pickup is er plaats (en nut) voor grotere batterijpaketten, die er waarschijnlijk dan ook zullen komen.

Alle Trucks krijgen een dual motor setup met vierwielaandrijving
Goed nieuws voor mensen die willen offroaden met hun EV pickup.

De pickup krijgt de beschikking over een 240V-outlet om heavy duty machines op aan te sluiten
Een kettingzaag bijvoorbeeld, om Silverados mee te verwonden.

De pickup kan een maximale treklast van 136.077 kilo (300.000 Lbs) verstouwen
Deze valt waarschijnlijk in de categorie grootspraak van Musk. De officiële rating van de pickup zal ongetwijfeld een stuk lager zijn, maar denk bij het getal aan die pogingen om een vliegtuig te trekken met een Cayenne en dergelijke. Een handige en tevens boude claim van Elon dus, daar de trekkracht van EV’s (plus het effect dat iets trekken heeft op de actieradius) nog weleens vraagtekens oproept.

Hij kan drijven!
Lekker in een meertje dobberen ergens in Nooitgedacht, Alabama, het kan met Tesla’s nieuwe pickup. Volgens Musk. Alleen hoe je weer op vaste grond komt staat er niet bij. Lijkt ons niet per se een heel goed idee.

Looks die lijken op de oude vertrouwde Ford Bronco?
Over de styling wil Musk maar twee dingen kwijt. Ten eerste dat het ding ‘gaat lijken op een pickup’. We denken dat hij hiermee een conventionele pickup bedoelt en dus geen hypermodern futuristisch ogend ding. Misschien is dat wel verstandig gezien de doelgroep van het model. Als hint geeft Elon verder nog te kennen dat hij wel gecharmeerd is van de oude Ford Bronco. Je weet wel, dat witte ding waarmee O.J. Simpson op 17 juni 1994 ‘wegvluchtte’ van de politie.

Heb jij goede hoop voor Tesla’s pickup?33 reacties

Andre the Giant is dood, dus niet grappig. En echt? Nog een model? Want de productie van de huidige zooi loopt zo goed?
@dees: niet dan? Volgens mij gaan ze een half jaar lang 5000 Model 3’s per week produceren. Geen enkele fabrikant produceert zoveel EV’s als Tesla.
@flutterby: hebben ze de 5k per week al bereikt dan?
@flutterby: dat heb je al zo vaak geroepen hier maar ondanks dat hebben ze de productie nog steeds niet op orde. Je probeert al aardig op je grote leider te lijken door te proberen de waarheid te verdraaien.
@rhellema: even wachten op de cijfers van Q2, maar op basis van de shareholdingmeeting en geüpdatet levertijden in de VS/Canada klinkt alsof ze er (bijna) zijn.
Heerlijk die bewerkte foto’s 😂
@fendercd60: dat ziet er toch potverdorie professioneel uit
Nou ja zeg! Dat lijkt gewoon een afgezaagde Model S! Je zou bijna denken dat het een fotosoep is…
@tenaci: kuch, X..
@jpoers: 🙈
Hopes and dreams..
Elon is er maar druk mee. SpaceX, the Boring company, neuralink, wat doet die man nog meer? (Hyperloop ‘bedacht’)
@tinus28: OpenAI mede-opgericht, speciale school opgericht voor z’n kids. Niet gek dat z’n huwelijken stuk lopen ;).
@tinus28: leestip: de biografie die over (en in samenwerking met) Musk geschreven is.
Pick-up,
Dual motor
Semi
240V Outlet

Dit ding ruikt nu al naar de kringloopwinkel, of heerlijk retro naar de jaren zeventig. Ik geloof dat ik zoiets zelfs nog op zolder heb staan onder een dikke laag stof.

https://goo.gl/images/L5tQCW

Toch maar eens naar beneden halen, als Musk er mee komt is het vast weer helemaal hip.
Psst… wordt gewoon een Semi met een bak achterop, zou gelijk het trekgewicht verklaren.
Ja hoor hoe meer modellen hoe beter, kan de concurrentie er zich op stukbijten
Je had de model S 100% toen de X dat was 125% daarna de 3 dat was 75%. Semi is 125 pick up 100% dan zal er vast wel een europese versie komen 75%.
@isn1981: procent wat?
@winkeb: hahaha oke dit is best wel dom…dit was voor een groeps app bedoelt. Sorry :) tja te druk met 3 dingen te gelijk gaat ook nooit goed.
@isn1981: in de verkeerde Whatsapp chat appen doen we allemaal wel eens, maar in een geheel andere app appen vind ik wel bijzonder :)
@720s: zolang we maar geen berichtjes krijgen die voor Grindr bestemd waren
@winkeb: en die homo’s zich maar afvragen waarom hij zonodig 18inch wil hebben…
@hans75: laughed way too hard 😂
@winkeb:
Duidelijkheid.
@jaapiyo

“The Tesla Truck will have dual motor all-wheel drive w crazy torque & a suspension that dynamically adjusts for load. Those will be standard.”

Zo veel moeite voor een artikeltje.. Vergeet je het leukste ‘feit’ van het onderstel te melden.

Dacht dat de oorlog hier altijd tussen Audi en BMW gevoerd werdt. Beiden de stoute jongetjes van de klas.
@miezemiez: Werdt?!
@SimonMc: Kan even niet herinneren wat ik had gesnoven.
Het wordt dus waarschijnlijk geen concurrent voor de Ford F-150 of GMC Sierra 3500 HD. Maar het wordt dus waarschijnlijk een Class 6 of hoger en dus een concurrent voor de Ford F-650/F750, de International MV of iets in die richting. Het heeft dus waarschijnlijk vrij weinig te maken met de conventionele pick up.
Een kettingzaag bijvoorbeeld, om Silverados mee te verwonden.

Ha mooi!
Gaat Dhr. E. Musk ons binnenkort ook vertellen dat hij een Perpetuum Mobile heeft uitgevonden en dat die (optioneel) in de nieuwe Model P gaat worden gemonteerd?
Ik denk dat het beter voor Tesla zal zijn om maar even het success van haar model 3 af te wachten voordat ze weer bakken vol geld zal investeren in een nieuw zeer gedurfd ontwerp. Waar ga je trouwens midden in de wildernis een oplaadpunt te vinden krijgen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).