Musk vertrouwt in Tesla, koopt voor miljoenen aandelen

Auteur: , 38 Reacties

De beurswaarde ging na de aanschaf een sprongetje omhoog.

Elon Musk

CEO van Tesla, Elon Musk, is al de grootste aandeelhouder van zijn bedrijf, maar heeft zijn positie deze week versterkt. Aan de hand van transacties valt af te lezen dat Musk meerdere aandelen heeft gekocht op 12 en 13 juni.

In totaal gaat het om 72.500 aandelen met een waarde van maar liefst 24,9 miljoen dollar. De koerswaarde ging met 13 procent omhoog en staat voor het eerst sinds maanden weer op gelijke hoogte met begin maart. Tussen april en begin juni had de koers te maken met een dip. Dit was naar aanleiding van een reeks aan slecht nieuws, dat onder andere te maken had met de productie van de Tesla Model 3. Inmiddels gaat het een stuk beter met de productie.

Elon Musk bezit nu in totaal 33,74 miljoen aandelen in Tesla met een totaalwaarde van 11,6 miljard dollar. Eerder deze week werd bekend dat Musk duizenden werknemers zou ontslaan om een gezondere toekomst van zijn bedrijf te realiseren. Tesla en winst maken, gaan we die dag dan ooit nog tegemoet zien? (via Reuters)

Google38 reacties

Met welk geld? Elon heeft geen salaris en staat serieus rood. Dat wordt gedoogd omdat hij die aandelen heeft plus zijn bank ook aandelen heeft in Tesla.
@realhustler: hij heeft ooit al eens een goede klapper gemaakt. Als je je iets meer zou verdiepen voordat je begint te rammen op dat toetsenbord, had je dat ook geweten.
@ihrte: Dat geld, in ieder geval al zijn cash in hadden, heeft die op de laatste cent aan toe in Tesla (en SpaceX) gestopt toen het nét niet failliet ging in 2008. Dat was AL het geld van PayPal etc. Hij leende destijds geld van vrienden om van te leven en zijn geld te onderhouden. Musk heeft altijd weinig cash gehad.

Zijn vraag waar de cash vandaan komt is een dus een goede vraag, wat meer mensen over speculeren. Of hij heeft ergens geld uit ontvangen, vastgoedprojecten ofzo. Of hij heeft geld geleend met als onderpand SpaceX aandelen (waarde geschat op minimaal 10 miljard).

Overigens is dit deel 2 van de bijkoop. AB heeft blijkbaar over het hoofd gezien dat Musk recent ook al 10 miljoen had ingekocht. Weinig rijke ondernemers houden 35miljoen in cash, wat dus geen rendement oplevert tegenwoordig.
@crepito: In 2008 heeft hij het allemaal uitgegeven toen het bijna failliet ging inderdaad. Mooi instapmoment, ik vermoed dat hij een paar jaar later alles gecashed heeft. Om het er op dit moment weer in te pompen ;)
@richh: wannabee economen, als je networth rond de 16 mijard ligt kan je vrijeenvoudig 24 miljoen finacieren en dat kan je met een beetje boeren verstand al bedenken
@realhustler: ik denk echt niet dat hij rood staat. Ik heb geen cijfers gezien hoor maar hij heeft nog spacex en dat is geen hobby waar die alleen maar geld uitgeeft denk ik? En al staat hij rood, die vent heeft vast wel wat geld en vastgoed hier en daar.
@eirmakk: staat rood? De man word door Forbes op 16 mijard geschat, misschien hebben jullie meer verstand van zaken dan forbes maar tot ik dat gezien heb denk ik dat jullie uit je nek kletsen
@realhustler: lol, denk je nou echt dat Elon in het rood staat? Geef mij bronnen, bedankt.
@realhustler: Elon Musk heeft ooit ‘ns een hobbyprojectje met de naam “PayPal” opgezet. Misschien zegt ’t je iets.
@robicide: Dat heeft hij allemaal in Tesla en SpaceX gestopt.
@realhustler: heeft in het verleden zijn zakken gevuld met PayPal. Je weet wel: als je iets koopt van het internet…..iets teveel Hustler “gelezen”?
@911targa: Dat heeft hij allemaal in Tesla en SpaceX gestopt.
@crepito: Dat kan je wel tig keer zeggen maar ik geloof niet dat hij alles wat hij verdiend heeft van Paypal in SpaceX heeft gestopt, hij heeft vast nog wel een washandje met wat 100tjes ergens en een sok met wat kleingeld onder zn bed liggen. Een entrepreneur van dat kaliber heeft altijd nog wel wat op zak.
@b00m3rang: Nope, hij had alles erin gestopt. Hij moest geld lenen van vrienden om persoonlijk rond te komen. Het was echt heel tricky. Hij had zelf nog 20 mln toen Tesla failliet dreigde te gaan. Hij had alles erin gestopt. Lees zijn boek maar.
@911targa: PayPal bracht een paar 100 miljoen op. Heel lang geleden. Dat is allang op.
@realhustler: lachen toch die musk… even die short mannen squeezen… die zagen hem alweer omlaag gaan bij 340…. nu moeten ze bijlappen om niet te liquideren. Elon pest ze er zelfstandig uit :D
@dutchneon: precies wat ik dacht. Hij zal wel gedacht hebben ff die gasten de nek omdraaien dan hebben we weer wat lucht, en hij verdient er zelf ook weer aan.
@realhustler: heeft vorige jaren bonussen ontvangen (vorig bonusplan). Veel gebeurt tussen 2008-2017.
Nu is er inderdaad een nieuw bonusplan en geen salaris.
Handel met voorkennis, de stiekemerd!
@lekbak: Welke voorkennis?
@9000cse: Geen idee, als ik dat wist dan had ik misschien ook wel aandelen gekocht. Of juist niet. Maar als ik ceo was geweest dan had ik het wel geweten.
@9000cse: dat als je geld steekt in een bedrijf, het dan meer waard wordt 😋
@lekbak: Als je andersom redeneert: dit betekent dat Musk dus laatste tijd en nu geen bijzondere aankondigingen heeft.
Tuurlijk gaat Tesla een keer winst maken. Ze pompen nou eenmaal veel geld uit om het bedrijf en de toekomst stabiel te maken. Knap automerk die binnen no time winst weet te maken, beginnend met niks.
@stfu: nouja no time, maakt toch al 15 jaar geen winst? Noem ik niet belaald “binnen no time”
@jackass266: ze zijn pas echt auto’s ana het verkopen sinds 2012, daarvoor een handjevol Roadsters (met Lotus).
@stfu: tesla is klaar als de grote merken serieus werk gaan maken van Electrisch rijden.
@hplh: ik ben het helemaal met je eens. Wat is er nog uniek aan Tesla als andere fabrikanten hun aanbod aan elektrische auto’s uitrollen?
Ik ga short!
Wij stoppen ook wel eens geld van de holdings in de werkmaatschappij als dit nodig blijkt te zijn, toch niet zo heel raar? Het zijn alleen wel wat andere bedragen…
@2wheeler: Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Ik kan het niet zo snel vinden in de SEC filings maar Musk koopt al dan niet via een holding aandelen Tesla. Dit is geen kapitaalstorting of zo.
Man man man wat een dom geneuzel weer hierboven….jongens hou je bij auto’s en loop niet jullie domme mening te verkondigen als je niet weet waar je het over hebt, aantal zaken:

Musk heeft solarcity verkocht aan tesla voor 2.6 miljard dollar, en verder heeft hij ettelijke miljoenen zo niet miljarden verdiend bij de verkoop van delen van zijn bedrijf voor de beursgang aan institutionele investeerders. Ja het is normaal dat dit geld dan in het bedrijf blijft, maar vaak ook heel gewoon voor de founder om een deel uitgekeerd te krijgen na een herwaardering en nieuwe investeringsronde.
Dit gaat niet om vertrouwen in z’n eigen bedrijf, maar om de prijs op 360 te houden. Felon kocht al deze aandelen op verschillende prijzen pre-market, om zo de volume en prijs artificieel omhoog te pompen. Waarom $360? Dat is nodig om de convertible bond om te zetten naar common debt. Alles daaronder betekent een nog een ”nail in the coffin” van 2 miljard voor Tesla.

Dit is klassieke securities fraude.

Ooit gehoord van Enron? Tesla is niet transparant. Nooit geweest. Het kaartenhuis gaat vallen. Felon Musk krijgt een mooi oranje pak.
@basjaski: voor complottheorieën zijn er andere websites. Succes!
@balboni: Aangezien ik dagelijks op de Amerikaanse beurs werk heb ik er waarschijnlijk meer verstand van dan jou, sjaak.

Er is geen 1 CEO die op deze manier aandelen koopt. In de pre-market, op verschillende prijzen. Omdat het illegaal is.
@basjaski: dan jij!
@balboni: Ik ben al heel lang geen nederlander meer.
@basjaski: vraag uit interesse: hoe kan je premarket aandelen kopen, ik dacht dat je dan alleen afgeleide producten kan kopen maar dan staat het aandeel op naam van de uitgevende partij toch?
Betere titel zou dit zijn: Multi miljardair geeft wissel geld uit om vertrouwen bij investeerders te kweken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).