Muziek luisteren kan prima in deze SUV, dankzij 28 speakers!

Auteur: , 13 Reacties

Geniaal.

Muziek luisteren kan prima in deze SUV, dankzij 28 speakers!

Als vanouds zijn Amerikaanse auto’s voorzien van een hoge mate van luxe, om zo comfortabel mogelijk over mijlenlange rechte wegen te kunnen glijden. De Aviator, een nieuwe SUV van Lincoln, past uiteraard ook in deze categorie. Hij mag dan jaren van de markt zijn geweest, hij is teruggekeerd met een harde knal. Ook op het gebied van audio vinden we voldoende bewijs om zijn hoogwaardige, over-the-top karakter te benadrukken.

Lincoln heeft op de optielijst van de Aviator namelijk een uitgebreid geluidssysteem geplaatst, dat het in samenwerking met Revel heeft ontwikkeld. Het resultaat is even indrukwekkend als oorverdovend. Wie de optie aanvinkt, krijgt namelijk 28 speakers tot zijn beschikking.

Muziek luisteren kan prima in deze SUV, dankzij 28 speakers!

De speakers zijn verdeeld over de auto en zijn te vinden in praktisch ieder denkbare hoek. Naast speakers in de deuren en de stoelen krijgt de Aviator in deze uitvoering ook nog eens geluidskanonnen in het plafond. Acht stuks, om precies te zijn.

Uiteraard heeft een systeem van dit gehalte meerdere modi, zodat de inzittenden er op de juiste wijze van kunnen genieten. Dankzij de 360 graden techniek is er een modus waar de luisteraar als het ware “tussen” de speakers zit, een modus waar het geluid meer wordt verspreid en is er een zogenaamde all-round modus.13 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dat geluid van dat filmpje is al fenomenaal als ik dat hier op de smartphone afspeel!! Goed materiaal!
Je hebt er alleen weinig aan als je via de radio luistert, mag hopen dat er een speler aanwezig is die FLAC of dergelijke ondersteund
@dieselkameel: wie luistert er nu nog naar de radio?
Ik vind dit zo’n prachtig ding. Vraag me af of Ford hem ergens in Europa gaat laten leveren (en/of voor de nodige ombouwkitjes gaat zorgen).
En ja, in NL totaal onzinnig, maar in andere Europese landen zou het best handig kunnen zijn.
Alleen nog de vraag of t een beetje rijdt.
@gregorius: In Suisse kun je zo ding echt wel via een goeie Ford dealer daarheen halen. En anders zitten er US specialisten genoeg rond Lausanne. Zit een kerel vlakbij Riddes/Sion die ook Shelby’s etc naar Suisse haalt. Die kan dat zeker regelen.
Vind het een hele fraaie auto, zowel van binnen als buiten. Wel behoorlijk kostbaar als je dit soort opties gaat aanvinken. Pa en ik zaten laatst ff met de config te spelen en dan zit je zo tegen dik 80k (eigenlijk 90k) USd. Vind ik vrij fors voor het formaat en het merk (niks ten nadele van Lincoln, nogmaals vind het echt een prachtig ding maar in de US wordt bijv. Merc etc ‘hoger’ ingeschaald). Tuurlijk, dan is ie ook afgeladen vol maar toch een hoop geld. Hoe dan ook, fraaie bak!
@E34M5Touring: Precies dit
Eens in een Panamera met een Burmester 3D system gereden. 1455 watt uit 21 speakers, dat geen – understatement alert – best een aardig geluid, zowel kwalitatief als volume-technisch. Stel me zo voor, dat de installatie in deze Lincoln iets vergelijkbaars presteert. Altijd fijn.
Revel een hi-end merk van Harman dat door Samsung gedegradeerd is tot automotive merk. Desondanks zal het puik klinken, maar zien het de laatste tijd bij alle respectabele merken binnen de Samsung groep. Persoonlijk vind ik dat jammer.
@potjak: Is Burmester dan gedegradeerd door Porsche en Mercedes, En Bower en Wilkins door Volvo of B&O door Audi?
Volgens mij is het alleen maar een slim nieuw kanaal voor premium speaker merken niet alleen in de huiskamer maar ook in de auto top geluid. En de prijs die je er voor betaald is ook navenant.
@Lincoln: nieuwe wagen voor jou!
Kunnen de rappers fijn naar eigen werk luisteren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).