Prijs van Audi SQ5 TDI doorbreekt pijnlijke grens

Auteur: , 70 Reacties

Het zij zo.

Prijs van Audi SQ5 TDI doorbreekt pijnlijke grens

Toen Audi de nieuwe SQ5 (rijtest) introduceerde, ontdekten we dat de auto pardoes was ontdaan van zijn krachtige dieselmotor. Sindsdien heeft de Duitse autofabrikant die “fout” rechtgetrokken, maar het prijskaartje wilde het nog niet met het publiek delen. Vandaag komt ook daar verandering in, want op de website van het merk is deze sinds vandaag te vinden.

Audi heeft de nieuwe SQ5 TDI in de prijslijsten gezet tegen een behoorlijk bedrag, zo blijkt. Anno 2019 is het niet goedkoop een ronkende zelfontbrander aan te schaffen. Audi bewijst dit nogmaals met de SQ5 TDI, want in Nederland kost de bolide liefst 101.320 euro.

Nu krijg je voor dit geld natuurlijk wel de snelste en krachtigste Q5 die Audi in de aanbieding heeft, een smak poen kost het wel degelijk. Wie bereid is de aanslag op de bankrekening te accepteren, krijgt daarvoor terug een fatsoenlijk uitziende SUV met een 347 pk en 700 Nm sterke drieliter V6. De SQ5 TDI spurt in 5,1 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 250 km/u. Schakelen gebeurt met een achttraps S Tronic-automaat.70 reacties

#thankswiebes
Zo in het groen is het wel een heel fijn ding hoor, en dan bruin interieur erin. Hopen dat hij beetje klinkt zoals de vorige SQ5, die klonk echt goed voor een 6cil diesel. Maar 100k plus, tering. Lang leve de BPM!
@sportstand: met active sound klonk die goed :p
@sportstand: Inderdaad een erg mooi kleurtje!

Maar een beetje leuk aankleden en je zit zo op 130K. Ik vermoed dat je hem zelfs prima of 150K kan krijgen als je gek doet…
@reactief: Ja absoluut, met Audi en die optieprijzen daar is dat zeker geen gek bedrag!
Lijkt wel of de Duitse fabrikanten de prijzen met elkaar afspreken de BMW X3 m40d kost namelijk €100.995 dus het verschil is klein.
@bimmerfan: maar een X3 voor een ton dat moet je niet willen
@cortinaracing: en een s Q5 ook niet
@raceface: dan liever de 43 glc?
@cortinaracing: waarom een sq5 wel dan?
@bimmerfan: ze spreken mss niet af, maar ze kijken uiteraard wel goed naar elkaar
In 5,1 naar de 100 en een top van 250. Dat haalt een Giulia Veloce ook. En die heeft ook vierwielaandrijving, is mooier en goedkoper. Ergo, er is geen reden om een SQ5 aan te schaffen.
@autodidact: mijn gechipte 180pk Giulia óók.
@autodidact: Is die diesel zó snel van de Giulia? Ik dacht die boven de 7 seconden zat. Valt me niks tegen!
@willeme: Ik denk dat hij de benzine-versie bedoeld. Die doet het volgens mij inderdaad in iets meer dan 5 seconden. De diesel doet er zo’n 1,5 seconde langer over.
@berlinetta: 180pk is alleen aan diesel voorbehouden dus ik denk de 2.2 diesel
@por100: Nee ik heb het over de Diesel Veloce. Die heeft 210 pk.
@berlinetta: ik doelde op de benzine versie inderdaad, die staat voor 5,2s in de boekjes. Wat de Veloce diesel doet weet ik eigenlijk niet. De geheime tip is natuurlijk om een reguliere 2.0 aan te schaffen. Die zit met andere software zo aan dezelfde specs en dan ben je nog goedkoper uit.
@autodidact: De diesel Veloce doet het volgens mij in 6,8 sec.
@autodidact: mét Performance Pack en dus Q2 sperdif, mijn afspraak in Nunspeet is over 2 weken, ik kan niet wachten. :D
@autodidact: ja de 250 aan tikken is niet zo moeilijk. De 850R gaat er zelfs met gemak overheen (om maar een voorbeeld te noemen🤪) maar de vraag is, hoe snel zit hij aan de 250kmh? Zal je zien dat dat extra vermogen van de Audi toch nog wat doet.
@autodidact: Een Giulia vergelijken met een Q5…heeft niet echt veel zin, vind je ook niet? Pak dan de Stelvio, dan was je nog een beetje geloofwaardig. Hmmm de 2.2JTD is ook daar de snelste diesel, ook niet echt te vergelijken dus.
@skinnybmw: je moet de vergelijking niet zo serieus nemen. Maar de conclusie wel. Als je begrijpt wat ik bedoel.
@autodidact: hmmm beetje vergezocht weer. Dus jou moet ik niet al te serieus nemen qua reacties hier.
@skinnybmw: of je mij serieus wil nemen mag je zelf bepalen, het hoeft niet in ieder geval. Maar ik zal je uitleggen wat ik bedoelde: Voor veel minder geld dan de 100k die de SQ5 moet kosten, zijn leukere auto’s te koop (vind ik dan) die hetzelfde kunnen.
@autodidact: Joh…zo kun je altijd wel bezig blijven. Ik vind persoonlijk dat je er iets vergelijkbaars tegenover moet zetten en niet iets totaal anders. Heeft gewoon geen zin. Een standaard benzine niet vergelijken met een standaard diesel en een SUV niet met een Berline bijvoorbeeld. Ik heb ook liever een 2/3-jaar oude M550D full options voor dit geld die bij wijze van rondjes rijdt om deze SQ5 en die Giulia maar is niet vergelijkbaar dus doe ik dat ook niet.
@skinnybmw: Ik zal in het vervolg wat serieuzer vergelijkingsmateriaal aandragen😇. Die M550D zou ik trouwens ook verkiezen boven de SQ5!
@autodidact: en ik de Giulia boven deze SQ3😉
@skinnybmw: Sorry, SQ5 natuurlijk.
@autodidact: de hoge instap is de belangrijkste factor waarom deze auto wordt gekocht. Dat heeft de SQ5 wel, de Giulia niet.
@720s: die heeft een kia sportage ook. Heb je nog 70k over.
Het is een goede dag vandaag. Maar liefst meer dan een ton uitgespaard door weer geen stomme Audi te kopen.
Nu even verzinnen waar ik die ton ook niet aan ga uitgeven.
Ik vind €50000 al teveel voor deze saai uitziende bak.
@tge1: Wat een slechte reactie!
@dijan: De waarheid is hard.
@5cilinder: juist! 100k uit willen geven voor een Audi! Dan heb je ze niet alle 24 in het kratje.
Net zo’n idiote prijs als de Golf waar ze 90k voor durven te vragen die ik vanochtend voorbij zag komen. Dan geef ik liever mijn geld uit aan de 510pk Alfa Giulia. Ziet er veeeeeeeeeeel mooier uit, het is een Alfa en is sneller.
@rufctr01: artikel over 4×0 en al enkele Alfa Giulia reacties. Het gaat goed! 👍 Nu nog wat van die Alfa’s kopen want er rijden er veel te weinig.
@spideriv: eensch!
@spideriv: omdat niemand die italiaanse troep wil en rood de slechtste kleur is al je in landen leeft waar de zon veel schijnt
@rufctr01: Excuseer mijn Frans, maar u bent weer eens enorm aan het zwammen uit uw nek.

Dat is benzine… En die prijsverhogingen zijn voornamelijk CO2 aanpassingen de laatste jaren.


Die Alfa die je noemt kost gewoon 120.000 euro VOOR opties. Daarmee is het geen alternatief voor een SQ5 diesel, maar voor een RS4. Die kost 124.000. Ikzelf heb liever de Alfa Romeo, maar we weten alletwee dat de Audi RS4 een betere auto is. Alfa heeft 50 pk meer, Audi heeft AWD én is een station. Alfa is zelfs een tikkeltje aan de dure kant.

De Alfa die je het beste kan vergelijken met de SQ5, eh, bestaat niet. De Alfa Stelvio kost 71 mille met de 210 pk sterke viercilinder diesel. Die staat een paar trapjes lager (2.0 TDI niveau, iets daarboven).

Er valt zeker wat te zeggen voor Alfa’s, ik houd van Alfa’s, maar we moeten niet gaan doen alsof ze ZO goed zijn. Ondanks alle tekortkomingen houden we ervan ;-).
@willeme: maar zeer eerwaarde Willem: een Alfa is toch gewoon niet te vergelijken met een Audi!!! Qua design niet, qua voorspelbaarheid niet, qua beleving niet, gewoon niet te vergelijken (gelukkig!).
Zal dadelijk de d blauwe Juul met tabac veloce interieur weer een thuis brengen. Mooi ritje met glimlach op gezicht 😁
@spideriv: Als liefhebber ga ik sowieso voor de Alfa, maar ik begrijp wel dat hele volksstammen gaan voor een Audi, BMW of Mercedes.

Gave kleurencombinatie trouwens, blauw met tabacco! Welke velgen heb je gekozen?
@spideriv: Monte Carlo blu?
@autodidact: @willeme: excuus heren voor de onzorgvuldigheid ;-). Blue Montecarlo, geen getinte ramen achter, Tabacco leder Veloce interieur, schakelflippers, veel gelukkig uitzetbare “assistentie” (gewoon zelf wakker blijven en rijden), niet Veloce extern, wel dubbele (beetje sport)uitlaat (beschaafd net iets meer), 18″Lusso en ook chroom rand rond ramen, alleen achterwiel maar wel aangepast naar 280-300pk. Kortom de wat chique variant.
@SpiderIV: ik zal niet achterblijven… 😉

Mijn spec: blu Monte Carlo, Veloce spec binnen (zwart leer) en buiten, flippers, 2.0t gechipt, Veloce remsysteem met rode klauwen. Kortom een zaligheid op wielen.
@autodidact: Fijne auto’s heren. Dat kan ik beamen: 2.0 Super, Rosso Monza (heel gaaf!), Veloce van binnen (zwart) en buiten, Performance Pack en binnenkort een afspraakje in Nunspeet.
@willeme: Ach de Audi en de Alfa moet je allebei zien als mooie vrouwen. De Audi is de vrouw met een haast volmaakt uiterlijk, maar de inhoud is nogal oppervlakkig. De Alfa is de mooie vrouw met hier en daar wat imperfecties, maar dit heeft weer zo z’n charmes en daarom neem je dat voor lief.
@berlinetta: Een Audi is meer een degelijke vrouw met wat nare trekjes.

Onzekere mannen voelen zich daar het lekkerst bij.
@karaya: Jij omschrijft het beter.
@dijan: de waarheid is hard…
@tge1: Was jij niet degene met de Toyota Yaris van 50.000 euro ,of vergis ik me?
@dijan: Ja lachwekkend dat commentaar van hem altijd, zodra Duits of Audi gaat ie huilebalken.
@tttijn: Ik vind een Audi ook zó extreem voorspelbaar… Ik hou gewoon niet van clichés. De mensen met een dikke huid kunnen daar gewoon tegen. Ik incasseer de bejaardenopmerking ook als een echte vent. ;-) Beetje olifantenhuid kweken, kerel!
@dijan: Het gaat hier toch over een Audi?
Doe dan maar een Velar D300 met een chipje
En in Duitsland kost hij vast de helft
@rike: vanaf 68500 : https://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/q5/der-neue-sq5-tdi/summary.html
@por100: Scheelt alsnog €35.000 vergeleken met hier, dat is dus letterlijk de helft van de auto die er bovenop komt
Een Alpina XD3 dan maar? Geen idee alleen hoeveel dat hier met CO2 straf moet kosten bovenop de €79.000,- basisprijs in Duitsland.
Alleen wel een betere rijmachine dan een Audi SUV
Zo, dan nu weer ajb de BiTD terug in de A6, A7, A8 etc en het is weer feest!
@bitd: S5 Sportback BiTDi en ik ben blij ;-)
De vanafprijs is een totaal irrelevant gegeven, zeker bij Audi.
@tvklarenbosch: 112k, dan zit bijna alles er wel op wat he nodig kunt hebben.
@kareljansen: das 10% meer, en dan heb je zuinig aan gedaan
Minstens honderdduizend ekkermannen over de balie smijten. Sta er even bij stil hoe gigantisch veel dat is.

En bedenk je dan dat je voor dat geld niet eens fatsoenlijk zichtbare uitlaten krijgt.
@joost1990_2:

Het ergste is dat je na een jaartje of 2-3 er aan gewend bent en misschien er zelfs al wat op uitgekeken.
Wacht 6 maanden en je betaalt 30k minder 🙏🏼
Voor dit geld koop ik toch liever een full options A8 D4, hou ik nog de helft over :)
Belachelijk wat een geld voor een “ik wil een Q7 maar die kan ik niet betalen” hok.
Dat is duur!
Een tonnetje ben je tegenwoordig als snel kwijt. Leve de inflatie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).