Lincoln Aviator slaat een nieuwe weg in

Auteur: , 45 Reacties

En nee, het is niet die van grote SUV's.

In New York opent Lincoln de deur naar een nieuw hoofdstuk. De Aviator mag dan misschien een preview zijn van het echte werk dat nog moet komen, de auto is in feite bijna productie-klaar en geeft een kijk op de weg die het Amerikaanse merk in wil slaan. Zo is de auto voorzien van allerlei handige technische snufjes en, nog belangrijker, is het Lincoln’s eerste plug-in hybride.

Niet alleen dat, want naast die nieuwtjes is het eveneens de eerste Lincoln die op het nieuwe achterwielaangedreven platform komt te staan. Hierdoor krijgt de bolide een langere wielbasis, waardoor het weer mogelijk wordt om zowel de tweede als derde zitrij van meer ruimte te voorzien. Sterker nog, de Aviator is meer dan 25 cm langer dan de Nautilus, een kleinere SUV waarvan met name de voorkant overeen lijkt te komen. De Aviator is echter weer ongeveer 25 cm korter dan Lincoln’s grootste SUV: de Navigator.

Onder de kap van de Aviator vinden we hoogstwaarschijnlijk een dubbelgeblazen V6, met een optie voor plug-in hybride techniek. Specifieke details over het vermogen of de configuratie zijn er nog niet. Reken er echter maar op dat de luxe-tak van Ford ervoor gaat zorgen dat hij voldoende vermogen aan boord heeft.

De Aviator ziet er zowel van binnen als buiten aantrekkelijk uit. Strakke lijnen en goede proporties werken absoluut in het voordeel van de Aviator. Je kunt twisten over die ietwat ongemakkelijk ogende grille, maar bepaald lelijk is hij niet. Binnenin vinden we allerlei smakelijke materiaalsoorten als hout en leer. Schermen zijn er eveneens in overvloed. Een 12″ centraal infotainmentdisplay vertoont alle benodigde informatie, terwijl de bestuurder kan genieten van een aangename cockpit. Overigens beschikt de Aviator over de ‘Phone As Key’ techniek, waarmee de bestuurder zijn auto kan openen, sluiten en starten met zijn telefoon.45 reacties

Goeiemorgen wat een strakke wagen zeg! Ik vond de Navigator al gaaf maar deze klopt nog meer!
@720s: “In jouw utopische wereld waar iedereen zelf bepaalt hoe mooi iets is bevinden wij ons niet”
-720S 2017
@esprit84: tsjongejonge wat zit het jou diep. Dit herken ik zo erg van toen ik zelf 12 was.
@esprit84:
Van azijn zuipen moeten ze een Olympische sport maken.

@yipikaye: is afgelast @espirit84 was verhinderd
@esprit84: smaken verschillen. Azijn pisser
@720s: Ben jij trouwens gestopt met bloggen hier? Kan me vergissen maar heb denk ik al een tijdje geen artikel meer van je gelezen.
@mopar: nee hoor, ik blog hier elke week een paar uurtjes. Meestal wel in de avond, vanwege school etc. Gelukkig bijna examens, dan heb ik wat meer tijd om productiever te zijn ;)
@720s: Zal het wel aan mij liggen dan :D
@mopar: zowel je zicht als je geheugen laat je in de steek ;)
@maarten020: Ach daar hebben we de bijziende Maarten ook weer! Zeg moet jij niet even bij een willekeurige andere post gaan klagen dat de afgebeelde auto ook 4 wielen heeft en daardoor een kopie is van de RR?
En dan te bedenken dat de Navigator nóg langer is
@jordydeknecht: Waarom eigenlijk, dit oogt in het geheel nog net wat mooier, maar het kan en dan houdt je de Amerikanen niet tegen.
Door z’n formaat mooier dan de Navigator. En die vind ik al erg fraai! Toffe bak hoor!
@E34M5Touring: beetje V90 / V60, klopt m.i. ook beter in iets strakker pak
Klein beetje Range Rover design, staat ‘m goed.
@fromtheg: Ford heeft vanuit het verleden goed opgelet en de juiste dingen meegenomen, naar de tekentafel en ontwerpafdeling in het geheel.
Een uitgesproken karakter, een beetje zoals onze @lincoln
Wauw, erg fraai. Zelfs het interieur vind ik echt heel mooi en dat zeg ik niet snel over een Amerikaan. Enkel die 4 uitlaten hadden van mij niet gehoeven, maar de rest vind ik top.
Heerlijke wagen zeg. DougDeMuro heeft op youtube een mooi relaas over de Navigator en haar features.
Dit is echt een erg dikke, mooie SUV! Chapeau Lincoln! En tbh: vind m ook veel geslaagder dan de vorige Aviator.
Als ze een lage coupe/sedan op het platform zouden zetten met de zelfde afmetingen zou ik hem nog willen en zou het zijn lincoln logo waard zijn. Maar ja dit zal wel een goede auto zijn om je kinderen naar een voetbal training te brengen. Wie had dat gedacht 40 jaar geleden dat lincoln zijn eigen in leven zou houden met autos die nog eens een ton zwaarder zijn.
Erg vet, ik denk dat deze het buiten de VS ook erg goed kan doen. Dit is naast sommige Cadillacs volgens mij ook de enige die zich een beetje kan meten met het Europese premium segment
Nou, kom op Ford Europe: gewoon de hybride in Europa leverbaar maken. Wat een prachtding.
Mooi dingetje. Kom maar door
Ik begrijp dat de Amerikanen de rol van de Chinezen over gaan nemen als copycats met deze Range Rover look-a-like
@maarten020: eff je bril goed poetsen en dan nog eens naar de plaatjes kijken Maarten!
@mopar: foto 4 & 7…ik denk dat jij beter even langs kan gaan bij Hans anders
@maarten020: ach ja! De RR heeft natuurlijk ook zulke achterlichten en kofferklep. Denk dat we Hans beter kunnen overslaan en je meteen door moeten sturen naar Pearl.
@maarten020:
Range Rover? Je bedoelt die Ford Explorer look-a-like?
@maarten020: Ford eigenaar van Lincoln was in het recente verleden eigenaar van Range Rover, dus een beetje slimheid gehouden en de rest netjes meegegeven aan Tata.
Mooi ding hoor… maar hoezo de naam “Aviator”?
@cloverleaf: Lincoln hanteert altijd een beetje pompeuze namen zoals Continental, Navigator, Nautilus en daar past Aviator ook goed bij. Er bestond vroeger trouwens ook al een aviator. In 2005 is die naam op de schop gegaan en nu is die weer terug.
@mopar: check! Duidelijk 👍🏼
Wauw, wat een mooi ding! Ik vond de Navigator en Nautilus ook al fraai, maar toch vrij gedateerd ogen. Deze Aviator heeft dat niet en oogt gewoon heerlijk bij de tijd. Ik hoop dat er een paar mensen zo prettig gestoord zijn om er eentje naar Nederland te halen. Qua afwerking moeten we het nog zien, maar qua design en uitstraling doet dit echt niet onder voor een Q7
Breng dit alstublieft naar Europa Lincoln! Jaag die gekke Duitsers hier weg! America First!
Die toeterknop op het stuur is wel heel apart.
Wel mooi dat ze op de infopanel al verwijzen naar de dichtsbijzijnde pomp. Dat had ik niet laten zien op een persfoto voor dit type auto.
@papageno: goud eerlijk die Amerikanen. Net als bij onze @lincoln worden er geen doekjes om gewonden. Je rijdt met dit gevaarte van pomp naar pomp.
Lincoln is goed bezig!!!!
Ze gaan vliegende auto’s maken…?
Voor de mensen die geen Navigator kunnen betalen.
@ikleesookoverautos: Of dit gewoon mooier vinden, omdat het groot genoeg is en voldoet aan alle estetische vormgeving.
Jaaaaa komt u maar naar Nederland. Maar helaas is onze overheid een oplichtersstaat die weer veel te veel bpm, btw en idiote WLTP toeslag willen heffen waardoor je deze ECHTE suv niet in Nederland zult aantreffen. En nee een Peugeot 5008, Mitsubishi ASX of Nissa Qashqai is geen suv
@730ld: exact! All in prijs zal dan wel 250000 zijn oid….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).