Nederlander toert dwars door Mexico in Kever

Auteur: , 19 Reacties

Zo doe je dat, in stijl.

Nederlander toert dwars door Mexico in Kever

Nederland heeft een fatsoenlijke geschiedenis vol ontdekkingsreizigers en anno 2017 lijkt die drang om de wereld te verkennen nog altijd in ons bloed te zitten. Althans, in ieder geval bij deze 32-jarige Nijmegenaar, die al enkele maanden door Mexico aan het rijden is. Dirk Lotgerink, zoals de dertiger heet, droomde er al sinds 2012 van om zijn favoriete land te ontdekken en besloot dat het dit jaar tijd was om er werk van te maken.

El Guëro Vocho, of ‘het Blondje met de Kever’, raakte verwikkeld in een intense liefde met het land tijdens zijn studie Spaanse Taal en Cultuur. De oud-taaldocent viel voor de cultuur en haar bevolking, die bijzonder openhartig en gastvrij bleken te zijn. Deze bevindingen waren dusdanig intens dat hij besloot om het land verder te willen ervaren. Hierop vormde hij een plan om van Tijuana, in het noordenwesten, naar Cancún, in het zuidoosten, te rijden; een rit van om en nabij de 7.000 kilometer.

Vervolgens sloeg hij aan het werk om een auto te vinden die de omvang van zijn reis perfect wist weer te geven. Na enkele jaren in het land te hebben doorgebracht, merkte hij dat de enige echte onbezongen held de Volkswagen Kever was. Samen met een bevriende mechanicus vond hij een rood exemplaar die ze redelijk opknapten, zodat hij deze kon gebruiken als trouwe metgezel op zijn reis.

Nederlander toert dwars door Mexico in Kever

Inmiddels heeft Dirk ongeveer 5.000 kilometer afgelegd en is hij halverwege. Zijn route heeft door de maanden heen met heel wat afwijkingen te maken gekregen, omdat hij bijzonder veel in de schijnwerper staat. Juist niet alleen van de lokale media, maar vooral van de bevolking, die hem via zijn verschillende kanalen nagenoeg op de voet kan volgen.

Rosinant, zoals hij zijn auto noemt, maakt het redelijk goed. Volgens Dirk heeft de auto zich tot op heden vrij sterk gehouden en heeft hij alleen even met pech gestaan toen zijn brandstofslang geperforeerd was geraakt. Hoewel er door het resterende aantal kilometers nog genoeg potentiële problemen op de loer liggen, ziet Dirk het allemaal positief in. Sterker nog, hij wil zelfs een boek schrijven over zijn ervaringen in het land, in de hoop het tamelijk negatieve beeld te veranderen door oprechte Mexicaanse belevenissen te delen.

Image Credit: Dirk Lotgerink, website en Facebook.

Aanvullende info via Algemeen Dagblad.19 reacties

Goedzo ..
ga maar een boek schrijven ..

Ben dat negatieve gezeik over Mexico spuug en spuugzat ..
“de oud taal-docent”

Hij is verdorie net 32.
En heeft dus slechts een paar jaar les gegeven.

Verder natuurlijk er gaaf om op deze manier een land te leren kennen.
@hubert: Dan is hij toch nog steeds een oud taal-docent?
@berlinetta: ik ken wel een docent oude talen
@hubert:

Hallo .. ik ben Dirk ..
Blauwe maandag gewerkt en ben nu op vakantie ..

Biografietje kopen ??
@hubert: Tja, hoeveel van ons zijn er op hun 25e al niet oud-vakkenvuller?
Hij zal zich een begenadigd schrijver (en fotograaf, vermoed ik) moeten tonen wil-ie dat toekomstige boek aan de man gebracht krijgen. Met de schier oneindige beschikbaarheid van reisverhalen op de interwebz is de spoeling op dat gebied vrij dun. Maar goed, zonder ambities komt een mensch nergens, dus we gaan het zien.
@amghans: uitgeverij Albelli wijst niemand af.
Als wij een mooie roadtrip gaan maken van een half jaar door enkele interessante landen, heef autoblog dan interesse in zo af en toe een artikeltje? :)
Je mag ons altijd een mailtje schieten via [email protected] :)
@ikschrijfookoverautos: Ok, zal ik t.z.t. doen (volgend jaar ergens)
De trip is 7000 km, hij is nu halverwege met 5000 km ?
Door alle omwegen is de reis inmiddels een stuk langer.
“De oud-taaldocent viel voor de cultuur en haar bevolking, die bijzonder openhartig en gastvrij bleken te zijn.”
Ik wist niet dat cultuur bewoond kan worden.
@joosstra:

Die Mexicanen wonen overal. Vraag maar aan Trump.
Waarschijnlijk is die kwaliteit van die kever beter als de VAG rommel van heden.
@marinepower: mijn collega heeft een kever uit de jaren 60 waar nog steeds de originele bulbs in de koplampen zitten.
Hmm. Stickers van een Wijnclub en een hippe craftbeer hipster Brouwerij. Heeft Dirk wellicht een drankprobleem? Dat zou de uitrede uit het onderwijs, de vlucht naar Mexico, het jasje en de hoed kunnen verklaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).