Nederlandse Audi-bende vestigt record aantal plofkraken

Auteur: , 51 Reacties

De Olympische Spelen zijn nog niet begonnen, maar we hebben al een record te pakken!

Plof-en-kraak

De Audi rijdende boefjes kun je een goede arbeidsethos niet ontzeggen: in de Duitste deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen vonden dit jaar al bijna 150 plofkraken plaats. In Noordrijn-Westfalen staat de teller op 80 en in Nedersaksen op 67. Dit betekent dat er in deze deelstaten nu al flink meer plofkraken zijn geweest dan in heel 2015, toen de teller bleef staan op respectievelijk 67 en 28 kraken.

De Duitse Polizei brengt de criminele activiteiten in verband met een groep van zo’n 250 Nederlanders uit Amsterdam en Utrecht. Na hun schimmige praktijken vluchten deze quattro-adepten met hun snelle vierwielaangedreven Audi’s op hoge snelheid terug naar huis. Omdat de pinautomaten in Nederland inmiddels beter beveiligd zijn, wijken ze tegenwoordig vaak uit naar Duitsland.

Ook de Duitse politie geeft aan dat de criminelen door betere beveiliging vaak zonder buit huiswaarts moeten keren. Dat gezegd hebbende heeft de bende dit weekend alweer wat gratis flappen gescoord in Papenburg, vlak over de grens bij Groningen. De schavuiten gingen er daar met een onbekend bedrag vandoor.

De haast waarmee de zware jongens zich terug naar hun uitvalsbasis spoeden is niet zonder risico. Al enkele keren mondde zo’n plofkraak uit in ploffende airbags en krakend staal. In februari en maart van dit jaar onderstuurden twee gelegenheidscoureurs de weg af. Bij deze ongelukken verloren drie bajesklanten hun leven en raakten drie anderen gewond. Behalve door hun slechte geweten werden de deugnieten niet achtervolgd.51 reacties

Tja… Voorsprong door techniek is natuurlijk een mooie slogan en versterkt de teamspirit.
@850t5r: Tegenwoordig boren ze gaten in de automaat en verbinden wat draadjes aan elkaar en de machine spuugt haar geldcassette leeg .
@riri: ok…
@riri: kan nog gemakkelijker. Als je de”geheime code” in typt wordt ook de cassette helemaal geleegd. Om schade aan automaten te voorkomen noem ik ook meteen maar de code: die is 11209008844.
@mashell: bedankt, super!
Ga het dadelijk meteen proberen!
Dat typ je dan in ipv je pincode?
/SarcasmOff
Waar kan ik solliciteren?
@faalhaas: Ga voor een bank werken die stelen legaal met gouden handdruk als je word betrapt ipv wegkomen met een gestolen audi RS4 kan je een RS6 kopen :)
@riri: ………..,,,,,,,,,,,,,,

Alstublieft, heb je een paar punten en komma’s voor je volgende bericht.
@lekbak: Sorry ik ben een buitenlandse en spreek 4 talen zonder het Nederlands wat ik in 5 jaar heb geleerd :)
@riri: smoesjes smoesjes
@mikkeloentje: De bekende ja, maar mentaliteit :)
@riri: wat moet ik doen voor een s8
@acizane80: Als ik dat wist vertelde ik dat niet :)

Ik kan je wel waarschuwen voor het etnisch profileren :)
Zolang het lucratief is….. Ik neem aan dat de banken hier voor gewoon verzekerd zijn? Het stelen van de Audi’s is een groter probleem.
@dutchdriftking: verzekerd bij zichzelf waarschijnlijk :-)
@dutchdriftking: Verzekeringsmaatschappijen zijn pas echte boeven.

Bij schade keren ze uit alsof je een driewieler rijdt van bart smit van 19,95

Heeft er nog iemand een terechte claim die niet uitgekeerd gaat worden of een woekerpolis ?
Plofkraken op pinautomaten, volgens mij zijn er makkelijkere manieren om aan meer geld te komen als crimineel.

Goede zaak dat audi’s nog wel eens rechtdoor schuiven. Dan raken we nog eens van dit tuig af. Ik wens ze veel eenzijdige ongelukken toe.
@lekbak: worden die grafhokkken ook zeldzaam en geld waard is het niet?
Het zal wel te gemakkelijk zijn. Volgens dit artikel zit er niet zo heel veel geld in zo’n automaat: http://www.nrc.nl/nieuws/2010/04/14/hoeveel-geld-zit-er-precies-in-een-geldautomaat-11876315-a957516

Laat het €25K in totaal zijn. Met 3-4 man is het dan 6-8K p.p. Al zou het 10K zijn. In mijn ogen is dat veeeeel te weinig om zoveel risico voor te nemen al hoorde ik ook wel eens dat ze elkaar voor €1K naar het leven staan.

Blijkbaar een geheel andere wereld die volledig langs mij heen gaat.
@stephane8200: er wordt ook altijd gezegd; Het is onduidelijk om welk bedrag het gaat. Dat is puur om dit soort praktijken te demotiveren. End of story loont dit waarschijnlijk best goed al zou ik nooit op die manier aan geld willen komen. Liever gewoon eerlijk ervoor werken en verdienen. Dan heeft het voor mij ook meer waarde persoonlijk.
@ghost: je kunt ook altijd in de politiek stappen. Kan je de mensen op officiele wijze bestelen.
@acizane80: Iemand nog een bonnetje van Teeven gevonden ?
@riri: ja
@stephane8200: het levert iig meer op dan een “normale” baan waarbij de helft naar de staat gaat…
@bluedust: en je maakt kans op een langdurig verblijf in het staatshotel.
Goeie zaak dat de wegligging van zo’n Audi soms wel eens wat te wensen overlaat. Anders zou Sylvana weer gaan blaaskaken dat het ook racisme is dat er teveel buitenlanders in de bak zitten.
@rufctr01: Geef ze zo’n oude 911 van je plaatje dat gaat geheid verkeerd .
Kijk de jongste f1 coureur allertijden de eerste Nederlandse grand prix winnaar.
En de meeste plofkraken
Allemaal typisch nederlands
Mooi Nederlands exportproduct
@lekkerlinksrijden: nee, ze importeren de buit ;)
edit: hun snelle audi’s???????
@fmgarcia: *VOC mentaliteit.
@riri: Dan hadden we 1500 kraken gehad voor Mei dit jaar. Hun mentaliteit benoemen is een insta ban voor mij!
@fmgarcia: Ze werken met driehoek handel dus de 1500 is ruim gehaald :)
Zo komen we, in vele gevallen, mooi van die audi’s af…
@snellehenkie: Je bedoeld VW
Op nu.nl lees ik toch echt dat het om medelanders ipv Nederlanders gaat. Zullen dus wel weer die Finnen zijn!
@stefanvts16v: Het zijn wel Finnen die hier geboren en getogen zijn :)
Als dit soort mensen gepakt worden, moet je die gewoon 50 jaar weg stoppen. De straffen staan blijkbaar niet in verhouding met het risico, dus loont het voor die gasten. Wanneer worden dit soort belachelijke praktijken eens goed bestraft. Alhoewel cliche: maar in verhouding is 159 euro voor 14 km/u te hard dan een veel zwaardere straf voor iets waarbij niet direct slachtoffers vallen.

Uiteindelijk zijn de klanten van de bank het piemeltje en mogen die (ongeacht eventuele verzekeringen, als die dit soort dingen al dekken) ervoor betalen. Maak nou eens statements richting criminelen dat als je gepakt wordt je gewoon gigantisch de sjaak bent en niet na 2 jaar alweer buiten staat en je buit nog hebt.
@quincy: Wat je dan krijgt is een crimineel die zich niet wilt laten pakken omdat hij niet 50 jaar wilt zitten.

Hij zal dus hevig verzet plegen met nog meer schade tot gevolg denk aan gijzeling, zware wapens etc etc.
@riri: als je toegeeft aan dat soort praktijken heb je verloren als maatschappij.
@lekbak: Het is nooit een kwestie van toegeven en de maatschappij is meer dan wat criminele tuig dus ik snap je reactie niet.
@riri: de maatschappij is inderdaad meer dan wat crimineel tuig. Juist daarom is het belangrijk om zulk tuig te straffen. Als je bang bent om zwaar te straffen omdat dat tuig dan misschien gekke dingen gaat doen loont het dus om die gekke dingen te doen. En juist voor die mensen in de maatschappij die niet crimineel tuig zijn is het belangrijk om criminaliteit niet te laten lonen. Vandaar: als je eenmaal toegeeft aan zulk volk heb je verloren.
@lekbak: Ik denk dat riri hier wel een goed punt aanhaald hoor. Het argument dat ik hiervoor wil gebruiken is: de VS
@1audi1: de VS valt geenzins te vergelijken met Europa. In de VS heeft iedere clown toegang tot de meest rare vuurwapens en heerst een totaal andere mentaliteit wat geweld betreft. Daarbij is de rechtspraak daar zeer discutabel en onvoorstelbaar.
@lekbak: Noorwegen dan, laatst een documentaire gezien over hun zeer softe gevangenisbeleid, minste recidive in heel europa. Ik denk ook wel een van straf die gasten nou eens een stuk harder, maar we moeten niet vergeten dat niet vergelding maar bescherming van de samenleving het hoofddoel is van straffen.
@quincy: waarom? Is dit nou zo erg om hiervoor veel belastinggeld aan zware straffen te besteden? Zware straffen op plofkraken zorgen er voor dat de criminelen wat anders gaan doen maar zeker niet minder crimineel worden. In dat licht is het maatschappelijk gezien juist erg goed dat ze zich uiterst voorspelbaar gedragen en een vorm van criminaliteit met een hoge pakkans kiezen. Ergo: vooral niets veranderen aan de strafmaat dus.
Marokkaanse bende zul je bedoelen??
Als ik crimineel zou zijn zou ik er alles aan doen contant geld zo min mogelijk imago schade te laten krijgen. Tenzij ze over 10 jaar de ruilhandel weer op willen pakken.
Ik begrijp nog steeds niet waarom de politie geen lok RS4/S4/S5 in zet. Amateurs. Ze snappen het nog steeds niet. Dan eerst opzichtig rondrijden en dan wat nachtjes observeren en klaar is kees. #1taak #fail

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).