Nederlandse Senna zoekt een baasje voor 1,4 miljoen euro

Auteur: , 33 Reacties

Lekker verdienen aan een gelimiteerde auto.

Toen McLaren de Senna officieel aankondigde kwam de Britse autofabrikant meteen met slecht nieuws voor geïnteresseerden. De supercar was uitverkocht. 500 stuks maakt McLaren van de Senna en wie er toch eentje op de kop wil tikken zal het anders moeten aanpakken. Een dealer benaderen bijvoorbeeld. YouTuber Salomondrin deed dat met zijn inmiddels afgefikte Senna, omdat de Mexicaan geen build slot via McLaren kon bemachtigen.

In Nederland is Louwman Exclusive de officiële dealer van de sportwagenfabrikant en ook deze aanbieder heeft een Senna in het huidige aanbod. Een kleine opfrisser. De McLaren Senna is goed voor 800 pk en 800 Nm koppel. Het motorblok is met de geblazen 4.0 V8 geen verrassing.

Het nadeel van deze ‘occasion’ is dat je niet zelf de supercar kan samenstellen, mocht je in de markt zijn voor de Senna. In dit geval moet de potentiële koper genoegen nemen met een witte spec in combinatie met carbon en rode details. De exterieurkleur heet overigens Elite Paint Pure White. Teksten die niet misstaan op een folder van de KKK.

De uit de kluit gewassen 720S kost 1.445.950 euro. Let wel, dit is inclusief BTW en exclusief BPM. Voor dat geld kun je dus nog geen geel kenteken op de Senna plakken. Met de gelimiteerde supercar zijn enkel noodzakelijke dealerkilometers gereden. 13 om precies te zijn.33 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Is Deze niet van Klibansky?
@panam1: mocht die willen
@panam1: hij heeft een 720S.
@panam1: opzich slimme zet van Louman om hem wit te maken, dan past hij in ieder geval in de smaak van Klibansky. Koopt naar mijn idee toch redelijk vaak een nieuwe witte wagen..
@bakingmynextbenz: Hahaha, alsof Louwman alleen van Klibansky afhankelijk is.
@pielemuis: nou Alexander Sterk maakt weinig vrienden, dus zou nog niet van opkijken. Heb inmiddels meer dan 10x gehoord van mensen met behoorlijk diepe zakken dat zij niet serieus werden genomen bij Louwman..
@pielemuis: Louwman is vooral afhankelijk van de Toyota Corolla.
@panam1: hij heeft er 1 gekocht maar gelijk te koop gezet, want hij wilde hem voor dagelijks gebruik zetten en met een trackcar is dat niet geweldig
@dawid1: Wat een slimmerik is het toch.
Ben dol op de Mc, ook deze.
@pcooperworks: ieder z’n smaak.
@pcooperworks: ik ben ook dol op de Mc, kom er soms elke week, soms maanden niet..

Vooral de McKroket kan ik van genieten !
@pcooperworks: Dit is toch wel de meeste lelijke die er is. En hem dan ook nog de naam Senna geven. Die verdient wel iets betters dan dit als eer betoon.
@pcooperworks:
Nee doe mij maar die friet met schil! Hebben ze nu bij de bekende kip vreetschuur.

K F Ceee you later
Kan er niet warm voor lopen, zeker niet omdat Shmee er ook een heeft.. :D
Ik zit nog steeds te wachten op een filmpje van een veel te dikke 60er die eruit moet kruipen
Check Nico Rosberg vd week even gaan met dit ding. Wat een tweede natuur is gas geven voor die man. Echt indrukwekkende snelheid na een paar minuten.
@fmgarcia: naar mijn mening wordt het sowieso pas duidelijk hoe goed (formule 1) coureurs zijn wanneer ze in een straatauto op het circuit gaan rijden
@samson: zoals Sebastián Vettel destijds snelste ronde tijd neerzette in de Suzuki Liana bij Topgear in 2011.
@samson: Ja dan zie je pas hoeveel tijd ze over hebben.
Een witte blijf je mee zitte.
Zo in stormtrooper-spec is hij niet eens bizar lelijk. Heb laatst in Forza de spec die je kunt krijgen de Valkyrie (kleur die overgaat in een andere kleur) nagemaakt op de Senna (blauw->zwart) en dat zou de spec zijn die ik in het echt ook zou nemen.
Zo in het wit is ie heel er goed te pruimen! Bruut apparaat!
Wat een uglyness; doe mij maar de TVR die van de week langskwam.
Mooi of lelijk doet er bij dit apparaat niet toe. Ik vind hem verwoestend gaaf.
Vraag me nu af:
Had Louwman een build slot en hebben ze deze zelf zo samengesteld, hebben ze deze via-via (bijv andere dealer) Óf heeft er een klant afgezien van deze Senna na het bestellen ervan…?
@ukbob: puur voor de verdeling binnen Europa zal er ook wel 1 naar NL gekomen zijn.
Wat een beest van een apparaat blijft het ook, lelijk of niet.
Zit er nu maar 1 racegordel in?
Heb even gemeten maar past niet in mijn garage box. Jammer
Zou denken gelimiteerd dus geen probleem te verkopen, maar dus voorradig…
Totaal overbodige en leuke auto. Bovendien is het veel show en weinig go. Niet dat ik erin heb gereden, maar ik verwijs graag naar het filmpje op YouTube van Chris Harris en zijn vergelijk tussen een Senna en een “gewone” 720S.

Onder dezelfde condities was een de Senna (uit mijn hoofd..) slechts 1,6 seconden sneller op het circuit van Portimao in Portugal.

En dat voor een auto die 4x zo die is als een 720S…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).