Nederlandse tankstations verkopen 40% minder diesel

Auteur: , 27 Reacties

Door de accijnsverhogingen worden de tankstations aan de grens hard getroffen. Nog meer Nederlanders tanken daarom in het buitenland.

Nederlandse tankstations verkopen 40% minder diesel

Op 5 kilometer afstand van de grens zien Nederlandse pomphouders een daling in de verkoop van diesel met bijna 40% (39,8%). Ook de verkoop van benzine holt achteruit. In 2013 verkochten deze pompen 13% meer benzine dan nu.

Maar ook in de rest van het land is het slecht gesteld met de pomstations. De Diesel-verkoop daalde landelijk met 14,6%, de benzine-verkoop met 6,1% en de verkoop van tabak met 14,1% (aan de grens: -32,2%). Deze resultaten komen uit een onderzoek van Beta, BOVAG en NOVE. Zij onderzochten 458 pompstations.

Het wordt nu echt tijd dat hier iets aan gedaan wordt, anders zullen de pomphouders aan onze grens de boel moeten sluiten. Dit maak je niet goed met een doos Snickers aan de kassa. Als ze cijfers tenminste kloppen27 reacties

Tja, ze missen nu de Duitsers en Belgen die in Nederland kwamen tanken omdat het hier zo goedkoop was. Aan de grens is het altijd al een tijd van pieken en dalen geweest vanwege de tariefverschillen tussen de verschillende landen. Dat weten de pomphouders ook zelf ook best. Dat is natuurlijk lastig zakendoen, daarom zijn er niet veel stations in de grensstreek en hebben ze dus weinig concurrentie van landgenoten. Als met al geen reden om nu paniek te gaan roepen.
Nu ik onze zieltjeswinners voor de EU en masse op de beeldbuis zie verschijnen, hoort dit verschijnsel helemaal niet bij 1 verenigd Europa, noch de plannen om tol te heffen voor ‘buitenlanders’ op de Europese snelwegen.

Want we zijn toch allemaal “Europeanen” niet?

Het is eigenlijk nog belachelijker, in Tsjechië en Slowakije moet je een tolvignet kopen om over splinternieuwe autobanen te mogen rijden; door wie zouden die nou betaald zijn ?

1 verenigd Europa, daar heb ik totaal andere ideeën over zoals het stoppen van de moord op miljoenen trekvogels op Cyprus (om maar iets te noemen)
Maar zelfs zoiets simpels (Cyprus hebben we immers middels leningen overeind gehouden) dus lag daar de kans, krijgen de bestuurders kuch*kuch niet voor elkaar.
Nederlandse staat geeft toch geen fuck, die paar tankstations zal hun de reet roesten, want wat niet over de grens kan rijden harken ze toch allemaal extra binnen.

Het gaat in het algemeen steeds meer in de richting van alleen maar betalen en niks krijgen. Hoe harder je aan die kerstboom rammelt, hoe meer eruit valt. En een kind kan uiteindelijk het niet laten om die boom ondersteboven te keren.
Toch raar… ik gebruik hier (niet aan de grens maar in Zoetermeer) gewoon de app om een goedkope pomp te zoeken. Daarnaast kan ik mijn BTW verrekenen en voor mij loont het dus absoluut niet om in België of in Duitsland te tanken.. Ik betaalde hier gister aan de pomp 1.319 (Diesel), is wel een aktie maar anders betaal ik bij anderen 1.345 – 1379 .. In België zie ik een gemiddelde dieselprijs aan de pomp van 1.35 en in dtslnd van 1.39 dus waar zijn dan die goedkope pompen ?? Voor mij loont het pas in België of Dtslnd te tanken als het verschil is 21% is tov de prijs die ik betaal… dus onder de 1.09 .. Volgens mij is zelfs Luxemburg duurder dus … mensen die ook zakelijk rijden (dit verhaal gaat dus ook op voor heel leasend Nederland) vertel mij eens waar ik goedkoper uit ben???
@tvr1974: en je kunt de btw die he in het buitenland toch ook terugvragen? Wat is je punt nu?
Wat ik al eerder heb gemeld…. Op de Veluwe betaalde ik gisteren €1,647 voor een liter 95ron. In Arnhem €0,05 per liter meet. Rarara hoe kan dat? En nee, het was geen Tango of iets dergelijks. Gewoon bij de Esso.
via Android app
Wie begint er dan ook een pompstation op zo’n kutlocatie?
Ik woon zelf 20km van belgie af en ik rij speciaal ervoor om te tanken scheelt min 12cent per liter ik zou wel gek zijn als ik voor 5min langer in de auto rijden dat niet zou doen
@rob5nismo: een beetje auto kost incl alle kosten €0,25.
Dus 20km*€0,25=€5 enkele reis naar de pomp in België.
Vervolgens tank je 60(?) liter wat je €7,20 oplevert.
7,20-5=€2,20

Leg nu eens uit waarom jij voor €2,20 de Nederlandse pomp kapot laat gaan én je eigen tijd verdoet. Ik neem aan dat je in die 20 minuten dat je opweg bent meer kan verdienen dan €2,20
@timowouters: misschien heb je wel gelijk met je wiskunde.
Maar hoe kunnen we als burgers anders een heel duidelijk signaal aan den haag maken?
@rob5nismo: als je dat wil doen door je medemens financieel kapot wilt maken terwijl die mensen er niets aan kunnen doen vind ik niet dat je echt stijl hebt.
@timowouters: Touche!
@timowouters: het is niet dat ik het de pomphouders in regio niet gun ofzo.
Maar als ik toch in de buurt ben waarom niet.
@rob5nismo: eerst rij je er speciaal voor, en dan nonchalant als je toch in de buurt bent…
@timowouters: ik denk dat we het hier over niet echt eens gaan worden.
@timowouters: +1
@rob5nismo: jemig…voor die paar euro…kost je ook nog een uur. Kom bij mij maar het grasmaaien, verdien je een tientje per uur…nog slimmer! ;)

snap echt niet waarom nederlanders zoveel tijd verdoen aan koopjes en daar in hun corsaatje het halve land doorcrossen….ohja…omdat we het minste uur werken gemiddeld in europa! En maar klagen, chillout!
@peterpan72: nee dank je
De prijsverschillen binnen nl zelf zijn ook niet echt lekker.
Laatst vanuit het noorden naar Amersfoort gereden. Tussen de Esso in mijn woonplaats en de Esso op eindbestemming zat gewoon 10 eurocent (in het voordeel van thuis)
Je word dus genaaid door je pomphouder, daar begint het al mee.

En ja, ik tank als het even kan in Duitsland. Zeker wanneer ik er toch al ben om boodschappen te doen op steenworp afstand van de grens.
@awesome: ja erg he, dat die mensen ook een inkomen willen hebben. Denk ook aan de locatie waar ze zitten, en dat daar ook kosten (en dus ook prijs verschillen) in zitten…
Das toch apart. Het viel me deze week op dat ik in Arnhem bij de Shell express goedkoper tankte dan dat het gekost zou hebben bij de Duitse pomp waar een rij voor stond. Ik tank dus met mijn Duitse auto in Nederland omdat het goedkoper is, maar toch hoor ik alleen maar klaagzang van Nederlandse pomphouders…..
Ik kom nog wel eens in zundert en daar zijn de benzine prijzen hoger dan bij mij in utrecht. Als ik daar ben rij ik naar wuustwezel(club x anyone?) en tank daar. Dat is een km verder dan de pompen die 1,75 kosten tegenover 1,52. Is dat allemaal de overheid zijn schuld?
@rolov: en cartouche
@rob5nismo: die staat er nog. Vervallen en dichtgetimmerd.
@rolov: ik weet het en club x is een tijdje of misschien nog een parenclub geweest.
@rob5nismo: schijnt nu een computerbedrijf in te zitten.
@rolov: ok ben er al ff niet meer geweest
Na de avond van de inval.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).