Niches opvullen doe je met deze Bentley offroader

Auteur: , 42 Reacties

Kijk VAG, zo kan het ook.

In echte Bentley-weelde- en luxe over onverharde wegen jakkeren, dat leek tot voor kort nog toekomstmuziek. Tegenwoordig weten we niet beter, de Bentayga (rijtest) is degene die het merk uit Crewe in leven houdt. Een SUV heeft wel als nadeel om een beetje suv, eh, suf te zijn. Zo zijn ook de reacties op de Bentayga niet altijd positief. Dat kan anders, aldus Classic Youngtimers.

Het assortiment van deze Udense international is sowieso niet mis, maar een Continental GT die ze aanbieden slaat alles. De auto is zodanig aangepast dat we nu kunnen spreken van een “offroad-Bentley”. Dat klinkt net even wat gaver dan SUV. In weze is deze Conti dan ook gaver dan een SUV. Het is een niche waar VAG zich nog met geen één merk aan heeft gewaagd, een coupé-SUV. En al helemaal niet zo’n waardeloze rijdende handtas, maar een auto die ook echt de onverharde wegen op kan.

Het resultaat is bizar. De basis is een Continental GT die het levenslicht zag in 2004. De auto had zo’n 85.000 km op de klok gezet, voordat Classic Youngtimers hem binnenhaalde. Het bedrijf heeft de auto vervolgens zelf verbouwd. Die verbouwing houdt onder andere in dat de veren en wielkasten aangepast werden om de grote banden te huisvesten. Op het dak een set dakrails, lampen en een reserveband. Ook een paar kleine details zoals een beschermer voor de achterlichten en wat plastic onderdelen die als verlengde bodemplaat voor en achter hun werk doen.

Voor de rest is de auto standaard gebleven. Dat betekent dat je nog steeds kan genieten van de tijdloze ronde Continental-lijnen, bruin interieur met twee luxe zetels en een 6.0 liter W12. Al met al dus klaar om de weg… niet op te gaan. Als je dat graag wil moet je even een telefoontje doen aan Classic Youngtimers, de prijs is op aanvraag namelijk. Afschrijving zal de prijs ten goede doen; uniekheid zal hem weer opvoeren. Een schatting is dus ook moeilijk. Reken echter niet op veel minder dan een ton, als ik dan toch een schatting moet doen.42 reacties

Een beetje hetzelfde als dit: https://www.youtube.com/watch?v=_0kgGBq3s48.
Toch een rare combinatie van luxe en door de modder willen rijden…
@Gregor: luxe door de modder rijden is 1 bepaald merk anders heel groot mee geworden…
Geinig voor de Garbagerun
Ik vind deze bijzonder geslaagd!
via Android app
@jaso013: ga je mond eens spoelen!
@autodrop: ik ook eerlijk gezegd. Dat wiel achterop niet maar de rest… prima. Die Aston SUV van van de week is net zoiets. De Porsche die meedeed Aan Dakar ? Net zoiets.
@rolov: vraag me ook af hoe je in je eentje dat wiel eraf gaat halen.
Mund halten und mein Geld nehmen!
Super gaaf!
16 inch + ballonbanden zou em beter staan ..
En een schep op de motorkap plakken ..
@lincoln: Bij Bentley zelf zouden ze daar niet zo moeilijk over doen. Elk bedrag met drie nullen voor de komma extra voldoet in dezen, schat ik dan zo in.
Zitten vast een hoop uurtjes in…

En een hoop papier marché…

Maar dan heb je wel een keigave carnavalawagen…

Vaklui daar in Uden…
@moveyourmind: lincoln, je hebt het verkeerde account geselecteerd.
@r55clubman:

Yep ..
Anders lijkt het net of ik veel post ..
@r55clubman:

Yep…
Anders lijkt het net of ik teveel post…
Kijk ik nu teveel autonieuws of is dit al voorbij gekomen op Autoblog??
Goddamn, they stole my idea. Als je dit in een deftig aantal kan produceren, wordt je rijk in die zandbak die we Arabië noemen…
@esprit_de_flandre:

Yep ..
Want daar hebben ze geen verharde wegen en heel veel sneeuw ..
@lincoln: Afgaande op het aantal SUV’s in B en NL zou je denken dat we hier ook alleen maar modderbossen en gletsjers hebben. Maar hier rijden we wel de budgetmodelletjes. Alleen daar raak je de Bentley’s kwijt in grote aantallen…
@lincoln: HAHAH 😂
Wordt samen met een Ghost en Gklasse AMG gebruikt in de videoclip van Lil Kleine “Ze Willen Mee” Ft. Chivv, Bizzey & Hardwell
@thomcarspotter: opgenomen (deels)90 vliegveld twente als ik me niet vergis.
Die wil ik voor mijn verjaardag :-)
@live4life: Heb nou alweer medeleiden met je ouders
@marijnvv: tis mijn vrouw die nu overuren én een krantenwijk moet gaan draaien ;-)
Geweldig deze Mad Max Continental
Dikste middelvinger die je kunt kopen. I like it!
De oliesjeik in mij zegt: ik wil hem! Maar goed, onder mijn tuin zit voor zover ik weet geen olie, helaas. En voor profvoetballer was ik toch ook al niet geschikt. Scheisse.
@RRRobert: praatje maken op muziek ? Dat doet het ook goed lil Robbie ?
@rolov: ah, d’r is dus nog hoop voor mij!
@RRRobert: begint je achternaam toevallig met een ‘M’? Zo ja, dan maken we er Robert M van… oh wacht…
‘De kunst zit ‘m niet meer in niches te vullen, maar om er nog eentje te bedenken die door iedereen opgevuld wilt worden’ Aldus Ron Jeremy Advising & Consulting CEO Audi AG, BMW Group and Daimler AG
Wel handig hier.
Wat een briljant ding zeg, goed uitgevoerd ook, erg netjes gedaan.
Toch grappig dat het een ‘gebruikte’ Continantal is gezien het leder op de rijfauteuils
@casperH en Autoblog redactie: ga eens langs hier in Uden, en vraag even naar die ene unieke auto die achterin het bedrijf onder een doek staat en van Nederlandse makelij komt en die binnenkort een transplantatie ondergaat. Daar is deze Bentley niks bij en levert een zeer waardig artikel op. You can thank me later.
@ghost: een nieuwe Spyker?
@ghost: je hebt mijn aandacht, mag ik nu nog een hint :)
Je gewone chique Bentley coupé valt tegen een beetje weg op de parkeerplaats van de golfclub tussen al die Range Rover busjes. Dit is een oplossing daartegen kunnen zijn.
Ik vind Floyd de Project Mudtype van CarThrottle gaver! 😋
Ziet er een stuk beter uit dan de X coupe modellen van BMW…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).