En dan moet de nieuwe Ferrari Purosangue nog komen.
Het is een gegeven wat we de afgelopen jaren hebben gezien. Breng als luxemerk een SUV op de markt en de omzet stijgt enorm. Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce. Allemaal merken die SUV’s uitbrachten en er gigantische winsten op maakten.
Dit jaar brengt introduceert Ferrari de Purosangue op de markt. Een auto die ongetwijfeld voor een dikke omzet gaat zorgen bij de Italiaanse autofabrikant. Maar zelf zonder die Super SUV gaat het de Italianen voor de wind.
Het gaat vandaag vooral over Shell en de monsterwinsten die ze gedraaid hebben. In autoland hebben veel merken tevens weinig te klagen.
Ferrari omzet 2022
Ferrari heeft namelijk de financiële cijfers over 2022 bekendgemaakt. En wat blijkt? 2022 was een recordjaar voor de Italianen. Ferrari zag de omzet met 19 procent groeien naar 5 miljard euro. De winst nam met 13 procent toe tot 939 miljoen euro. Het merk zegt dat de Portofino M, SF90 Stradale en 296 GTB stuk voor stuk sterke verkopen zorgden. Ferrari maakt dan weer geen individueel verkoopcijfers bekend, helaas.
In totaal verkocht Ferrari 13.221 auto’s in 2022. Een stijging van 19 procent. De grootste groei werd behaald in China, Hongkong en Taiwan. Namelijk een stijging van 73 procent. Sowieso deed Ferrari het goed. In alle regio’s wist het merk te plussen.
2022 is een recordjaar, maar hou er sterk rekening mee dat 2023 dit ook gaat zijn. Een uitspraak die we met de komst van de Ferrari Purosangue wel durven te doen.
bobje zegt
Dan houdt Ferrari zelf minder over aan een verkochte auto dan onze staat. Alleen met de BTW harken ze al meer binnen….
schuimbekje3 zegt
niet iedereen heeft een ferrari nodig, 95% van nederlandse automobilisten wel brandstof of stroom.
de tsunami van mensen die veel rijker worden wordt alleen maar erger, steeds minder mensen met steeds meer geld… tot iemand dat weer afpakt… wo3 staat klaar
JanJansen zegt
Hou je wel de ogen op de bal?
De afgelopen jaren zijn er steeds minder mensen in de wereld die onder de armoedegrens leven. Iedereen krijgt het steeds beter, arm en rijk. Dat er minder armen zijn is belangrijk.
Verder is het maar de vraag als je de rijken meer belasting laat betalen dat de overheid dat geld aan de armen in de samenleving geeft. Een Bill Gates geeft bijna al zijn winst aan goede doelen. Als je dat via de overheid laat lopen denk ik dat er een lager percentage bij de armen komt, als er al iets komt.
Het is allemaal wel veel jaloezie en complot denken wat je schrijft. Ik ga er dan ook vanuit dat je van het bovenstaande alleen op Bill Gates in gaat en het punt helemaal mist.
johnhert zegt
Wat een kolder. Omdat de armoedegrens al tig jaren niet is bijgesteld gaat het in theorie financieel beter. In de praktijk is dit het tegenovergestelde. Bill Gates steekt zijn centen in zgn. goede doelen als WHO enkel omdat hij hier aan de andere kant het veelvuldigeheeft geïnvesteerd in vaccins. En er per saldo dus beter van wordt. “Wij van WC eend”…
JanJansen zegt
Ook de gecorrigeerde armoede cijfers gaan nog elk jaar omlaag. Weet niet welke selectieve bronnen je gebruikt? Als je op de site van een of ander goed doel gaat kijken kan ik me voorstellen dat ze de feiten wat in hun voordeel presenteren. Maar het gaat gewoon elk jaar beter.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Extreme_poverty
En natuurlijk ga je in op het voorbeeld van Bill Gates :-)