Nieuwe Alfa Romeo volgend jaar in productie

Auteur: , 47 Reacties

Ik zeg, kom maar door!

Nieuwe Alfa Romeo volgend jaar in productie, mogelijk Giulietta

Goed nieuws op de woensdag! Alfa Romeo is naar verluidt druk bezig met de planning rondom de productie van een nieuwe auto. De geluiden komen vandaan bij de vakbond Uilm, die opkomt voor de belangen van meer dan 2 miljoen Italiaanse arbeiders.

Het hoofd van de vakbond vertelde recentelijk op een congres dat Alfa Romeo bezig is met het organiseren van de productie van een derde model. Volgens Francesco Giangrande (Uilm) lijkt het erop dat de productie dit jaar niet meer van start zal kunnen gaan, maar rekent hij eerder op het einde van 2019. De belangenbehartiger geeft aan dat de auto een fantastische uitkomst biedt voor de vakbond, daar de productie een groot aantal werknemers (met vaste contracten) nodig zal hebben om het tot een succes te maken.

Volgens de berichten gaat het om een Alfa Romeo die geproduceerd zal worden in de fabriek te Cassino. Hoewel hier auto’s als de Giulia en Stelvio worden geproduceerd, schijnt het om een volledig nieuwe assemblagelijn te gaan. Hierdoor kunnen we er vanuit gaan dat het niet om een op de Giulia (rijtest) gebaseerde auto zal gaan, maar een compleet eigen model. De geruchten doen zelfs vermoeden dat het om een nieuwe Giulietta zou gaan. Diezelfde geruchten spreken daarbij over een achterwielaangedreven variant, die in feite dus zou moeten kunnen concurreren met de BMW 1-serie. Aan de andere kant, de kans is groot dat zelfs de 1-serie tegen die tijd zijn achterwielaangedreven set-up uit het raam heeft geworpen.

Tevens is er sprake van een compacte SUV, al lijkt de kans daarop kleiner. In het verleden werd deze potentiële auto namelijk veelvuldig in verband gebracht met de fabriek in Pomigliano d’Arco.

Mocht alles volgens plan verlopen, dan kunnen we erop rekenen dat Alfa Romeo de wagen begin 2020 op de markt zal brengen. Wordt overigens wel tijd ook, aangezien de FCA de wagen momenteel nog zover mogelijk aan het uitmelken is.

Met dank aan Jeroen voor de tip!47 reacties

Zelfs nu nog vind ik de huidige Giulietta een mooie wagen. Ze hebben er een mooi tijdloos design van weten te maken.
@kilum: Exterieur wel. Interieur ziet er echt verouderd uit.
De Giulietta vind ik nog steeds een fraaie hatchback om te zien. Zeker zo in het rood een mooie verschijning. Een rode TI met chromen spiegelkappen, schuif/kanteldak en de fraaie velgen is nog steeds een mooie wagen.

Maar ja, wel aan vervanging toe. Ik ben benieuwd wat er klopt aan dit bericht. Alfa kennende kan het alle kanten op gaan.
@viezefreddyw: en hij stapt weer in zijn grijze golf trendline en rijd weg. ;)
@kvgorp: Ik niet. Jij wel?
@viezefreddyw: hij had er niet veel verder naast kunnen zitten;)
@tvklarenbosch: Wat is er mis met m’n witte Polo Slowmotion ?
@dawwg: niks hoor, als jij er blij mee bent. Ik doelde op het feit dat de auto van @viezefreddyw op geen enkele manier lijkt op een Golf Bluemotion.
@kvgorp: HAHHAAHHA
@kvgorp:
Eerst even inlezen, vriend.
@viezefreddiew is Autoblog royalty.

Wat hij heeft staan, kun jij (en 99% van alle Autoblog reaguurders) slechts van dromen.

En ook met zijn normale auto’s heeft hij smaak.
@sabrerator: knipoog ;)
@sabrerator: knipoog…. ;)
@viezefreddyw: mijn collega, een Italiaan, heeft er zo een. Een QV. Ik vind het ook een mooie auto in die samenstelling.
@stephane8200: bloedje snel ook 🏎
@viezefreddyw:

Dan noemen we het een Lancia Delta ..
@lincoln: Dan is het feest compleet, maar ja……
@lincoln: mist een toevoeging: Integrale
@viezefreddyw: ik zag zondag nog een hele mooie rode Qv bij de Schoorlse Duinen. Helemaal af! Met antraciete velgen en zwart leder. En die heerlijke TBI
Mooi! Ik hoop dat het waar is. Hoewel de huidige Giulietta nog steeds mooi is, beginnen de jaren wel echt te tellen. Een kleinere, iets lichtere, achterwielaangedreven “Giulia hatchback” lijkt me een prettig vooruitzicht.
Die zal er dan wel zijn medio 2024….. Alfa kennende
Dat zou een mooie timing zijn.. tegen die tijd zal mijn huidige Giulietta vervangen moeten worden 😃
En die noemen we: Alfetta! 🎉👍🏻
Noem hem maar Alfa Sud.
Ben nooit weggeweest van de Giulietta
De huidige Giulietta is nog steeds erg mooi om te zien!
Joh .. zegt het hoofd van de vakbond dat ..

Betrouwbare bron hoor ..
2020… dus de huidige moet NOG 2j mee. Yikes.
Een compacte RWD Alfa Romeo, zou het echt? In dat geval daaaaag BMW!!
@alfalfa:

BMW is al bijna failliet gegaan toen de Giulia op de markt kwam ..
Sinds de Stelvio staan ze in de rode cijfers ..

Alfa neukt ze helemaal de moeder ..
@lincoln: Hoezeee.. De tijd is toch gekomen dat ik eens een keer moest lachen om een opmerking van Lincoln. Hoe heeft het zo kunnen gebeuren. Respect!!
@lincoln: zoiets, maar dan op kleiner nivo, dna nivo. 😜
Zet er een beetje vaart achter Alfa! Het begint een beetje genant te worden met de Giulietta en Mito..
Goed nieuws maar dat ze maar eens opschieten daar bij Alfa.
Het wordt inderdaad toch wel weer tijd voor wat nieuws in ’t C-segment. Helaas toch een FCA kwaaltje om nieuwe modellen uit te stellen en zo de huidige lijn te lang in leven te houden of gewoon een paar jaar geen model in een segment te hebben.
Een heuse opvolger voor de F20/F21 1-serie uit het FCA-kamp had ik niet verwacht. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Eind 2019, dat is gewoon bijna 2 jaar. Ik zeg ook, kom maar door. Maar het mag wel ff wat eerder zeg.
Huidige model heeft al een mooi kont je dus voorkant en interieur aanpassen en hoppakee
@ikschrijfookoverautos

“ik zeg, kom maar door””

Je zegt dus dat je iets zegt. Denk je dat ik een imbeciel ben ofzo?
Misschien gaan ze weer een auto als de. Brera maken op een ingekort platform van de Giulia… Een mooie gestrekte hatchback die dicht tegen een coupé aanzit…

Zou mooi zijn.
Beter schieten ze op bij Alfa Romeo!! Doe mij maar zo’n mooie bolide als volgende auto. Graag de 1750T met een ander chipje en 235pk. Die zullen vanzelf wat aantrekkelijker worden geprijsd zodra er een nieuw model op de markt komt. Laat maar komen:)
@kevin1989: Die 1750T werd in het verleden toch al fabrieksaf met 235pk geleverd ? Doe er nu maar 250pk van maken en op de achterwielen a.u.b…. Waar kan ik tekenen ?
Een nieuwe Gulietta graag. Op basis daar van ook een station en coupé. Later eventueel een cross-over (ja ik heb er ook een hekel aan) omdat die zo lekker verkopen. En dan het zelfde nog eens herhalen in het B-segment.
Een nieuwe Alfasud Sprint graag.
https://goo.gl/images/gTfKoN
Volgend jaar een nieuwe Alfa? Dat kan dat alleen maar een Giulia station zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).