Nieuwe B7 is minder mooi dan Alpina beursbabes

Auteur: , 42 Reacties

Nu is dat ook een eenvoudige opgave.

Alpina bouwt al sinds jaar en dag BMW’s die nét even anders zijn. Qua prestaties komen ze in de buurt van de M-producten van BMW, maar het karakter van een Alpina is minder ‘hitsig’ dan dat van een volwaardig M product. Dat Alpina ervoor kiest om enkel en alleen BMW’s onder handen te nemen levert een paar uitdagingen op. Waar Alpina vroeger gebruik maakte van mehr Hubraum en later superchargers, maken ze nu net als BMW en BMW Motorsport gebruik van turbo’s. Dan wordt het wat lastiger om jezelf te onderscheiden. Nog een nadeel is dat je vastzit aan de spastische strapatsen van Van Hooydonk.

De befaamde BMW-designer is een ster in het bedenken van ontwerpsels die bij de liefhebbers heel erg gevoelig liggen. Dat is de reden waarom al die liefhebbers pertinent een 15 jaar oude 3 Serie blijven rijden. Dat waren nog échte BMW’s..

Enfin, het design dus. Dat moet Alpina immers overnemen. Want er is nogal een olifant in de kamer en daarmee bedoelen we niet mijn zus of een van de ongetwijfeld krolse Alpina-beursbabes (zie foto’s). Nee, de grille van de Alpina B7 is zo subtiel als een baksteen. Zelfde vormgeving ook.

Dat gezegd hebbende, de rest is wel om van te smullen. De V8 meet 4.4 liter en levert dankzij twee turbo’s maar liefst 608 pk en 800 Nm. Gelukkig heeft de auto AllRad (gewoon xDrive, maar dan van Alpina) waardoor je in 3,6 seconden de 100 km/u aantikt. De 200 km/u is bereikt in 11,9 seconden. Omdat Alpina niet aan begrenzers doet, haalt de B7 330 km/u.42 reacties

Die neus…. blijft wennen. Ben benieuwd hoe de auto oogt in real life.
@denx: ja, dat benadrukt dat het een BMW is die op je bumper zit, als je in de achteruitkijk spiegel kijkt op de snelweg. Die spiegel verkleint doorgaans… 🙈😂
@denx: die grijns die hij krijgt met die Alpina spoiler, t lijkt MoMo wel :|
@tonniejj: Huh?? Wat? Ik zie er toch een stuk toonbaarder uit dacht ik zo.
Eigenlijk te groot de gril maar ik vind hem best gaaf eigenlijk!
Oef, die gril ziet er ronduit belachelijk uit op de eerste 3 foto’s:(.
Alpina had eigenlijk wel een statement kunnen maken door de nieren een maatje kleiner te maken bij hun B7.
@ghost: dat statement heeft Alpina de afgelopen vier jaar toch al gemaakt?
@ghost: dit dus. Normale motorkap en neus had de auto veel mooier gemaakt
Gewoon dik.
Allemachtig, wat een neus, hiermee vergeleken is het reukorgaan van José Rodriguez van Fortuna Sittard een petieterig wipneusje 😁
Dit is toch prachtig de nieuwe BMW’s worden steeds mooier maar ik moet er wel altijd een paar weken aan wennen
Ze hebben het toch knap gedaan vindt ik.
Nou nou, wat een beest die lekkere blonde beursbabe!

https://www.autoblog.nl/gallery/0_Beurzen/Geneve_2019/Alpina_B7/alpina-b7-00001.jpg

Maar doe toch maar die Alpina.
@moveyourmind: op een oude fiets moet je het leren.
@robert110: niet met een doorgezakt frame en lege banden ☝️
Zowel de “beursbabe” en de Alpina hebben een neus zeg..
Ik zeg het gewoon eerlijk, ik kom uit “de kast”.. wat een serieus toffe auto! Alles net dat tikkeltje to much, prachtige kleur!
@derek306: toch knap en gedurfd in deze tijd waar niks te gek is…
@derek306: Als je too much zoekt, vind ik dit net weer wat te braaf. Go big or go home. In dit geval voor BMW: go home.
Pffff zelfs Alpina kan niks meer maken van die lelijke BMW’s van tegenwoordig.
@langejohn: Serieuze vraag! Waarom zou Alpina daar iets aan moeten doen? Ze hebben zich altijd weten te positioneren door BMW’s technisch te verbeteren. En dat op zeer succesvolle wijze! Dat moge blijken uit het feit, dat ze zich al decennia lang overeind hebben weten te houden. Die neus vind ik echter ook niet de mooiste die ik me voor kan stellen. Maar! Het blijkt een trend te zijn die aanslaat. Wat doen andere priemiejum-merken als Mercedes of Audi dan anders? Die willen toch ook niets anders dan dat je je wezenloos schrikt als je zo’n ding in je achteruitkijkspiegel op je af ziet scheuren? Het moet er toch uitzien alsof je met je “mindere merk” opgevreten zult worden als je niet als de sodemieter maakt dat je naar rechts gaat om ze door te laten? En Alpina maakt nou eenmaal auto’s, die dat net zo goed kunnen als M-versies, AMG’s en RS-en. Alleen klinken ze iets beschaafder. En zoals gezegd: Het is een trend. Wie weet hoe het er over 10 jaar uitziet. Mogelijk dat dan de hele AB-gemeenschap erover jammert dat de neuzen minder indrukwekkend zijn? En vergeet daarbij niet, dat al die petrolheads van vandaag dan waarschijnlijk ook al tot de oude-zakken-generatie gerekend zullen worden, die niet meer weten hoe het hoort. ;-)
@9000cse: Wat BMW hier doet, is niet meegaan met een trend. Het is het maken van kitsch. Dat wilt bij onze Duitse buren al eens vaker voorkomen. Maar BMW maakt het wel wat gortig, te laatste tijd.
https://www.youtube.com/watch?v=rJx7Jax0KWI
met de lens iest verder weg dan 50 cm ….
@dwfc: ziet er goed uit…
@dwfc: vaak geeft dat een betere indruk dan de persfoto’s. In dit geval wordt voor mij de indruk van de persfoto’s bevestigd. De 7 is bij BMW heel vaak een “net niet”-geval, qua design en proporties. Dat hebben ze met deze netjes doorgetrokken, want het is nog steeds “net niet”.
Haha die foto’s. Vanaf deze afstand is geen enkele auto mooi.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hopelijk zal het mpack er beter uitzien
Hoog “oink”-gehalte.
@okdoei: Inderdaad, net een boos groen varkentje van de Angry Birds..
330…. weet nog dat een beetje supercar dat niet zomaar haalde
Ik rij al jarenlang met plezier bmw, maar ik moet zeggen dat de neus van de “7” tegenwoordig meer en meer een karikatuur begint te worden….
BMW dooet wel aan begrenzers, Alpina niet. (laatste alinea)
Ik was op zoek naar beurs babes, helaas niet gevonden.
Welke beursbabes?
Wat een neus zeg. Maar voor de rest ie weer fijn hoor Alpina 👌
Soms ben je sneller klaar door te zeggen wat er goed is aan een auto. In dit geval, zonder er in gereden te hebben, is dat: (1) er hangt een BMW-logo op en (2) het is een grote auto. Waarbij (1) steeds twijfelachtiger begint te worden, als waarde-aanduiding. Verder kan ik hier, vanuit een vormgevingsstandpunt, echt helemaal niets positief over zeggen.
Zet deze wagen volledig in het zwart en hij is af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).