Nieuwe Lexus LF-30 laat zich zien

Auteur: , 23 Reacties

Scherpe lijnen verpakt in een futuristische koets.

Autofabrikanten zetten steeds meer in op elektrificatie en dat is op autobeurzen goed te zien. De Tokyo Motor Show is daar geen uitzondering op. Lexus maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe LF-30 Electrified Concept te laten zien.

Het betreft hier een studiemodel en is de visie van Lexus op een elektrisch model van de toekomst. Het concept is vijf meter lang, bijna twee meter breed en 1,6 meter hoog. Er zit een 110 kWh accupakket in de auto gepropt en het concept weegt 2.400 kg. Lexus spreekt over een actieradius van 500 kilometer. Nu zegt dat niet zoveel, want dit is immers geen productieauto. De laadsnelheid bedraagt 150 kW. Elk wiel heeft zijn eigen elektromotor die zorgt voor aan de aandrijving. Het vermogen ligt op 400 kW en 700 Nm koppel. 0-100 doet de LF-30 in 3,8 seconden. De topsnelheid ligt op 200 km/u.

Lexus wil in 2025 van elk model een geëlektrificeerde versie hebben. Deze LF-30 Electrified Concept is een blik van Lexus op 2030. Een vooruitstrevende techniek is dat het concept draadloos opgeladen kan worden. Een slim energiemanagementsysteem verzorgt de verdeling van elektrische energie tussen auto en huis. Verder is deze elektrische auto volgens Lexus een combinatie tussen leuk én autonoom rijden. Er is niets bekend over een eventueel productiemodel van de LF-30.23 reacties

Da’s net een gesmolten E.T.
Pooi zulke prentjes, maar hoeveel modellen heeft Lexus in de EU ?
Kan je op 1 hand tellen.Wel zeer betrouwbare wagens maar ze lopen nu hopeloos achter
in de transitieperiode.
@dwfc: Of voor. Lexus bouwt al 19 jaar geëlektrificeerde auto’s…
beste, dat is een batterij zo groot als deze van mijn scheerapparaat, die is na 3 km leeg en wordt dan terug opgeladen door de motor en een klein deeltje via remrecuperatie. Ze lopen nu hopeloos achert, ik zelf heb als tweede auto 5 jaar met de CT gereden !
@dwfc: Hoeveel modellen? Dan heb je denk ik vrij aparte handen of gewoon niet veel kennis over Lexus.
Uit mijn hoofd: CT, IS, ES, LS, UX, NX en RX.
En dan zal ik er nog een paar vergeten.
@dees: LC…. :-D
@willeme: en de RC. Enkel GS en LX zijn uit het EU gamma gehaald.
@creaminator: GS is uit productie en LX is nooit in de EU leverbaar geweest, als ik mij niet vergis ;-). Maar de RC hoort er zeker bij :-D
@willeme: productie van de GS is niet gestaakt, maar de verkoop in EU wel. LX huidige model geen EU, vorige niet zeker.
Mooi !
Duidelijke symbolen op de pedalen.. grappig gedaan. En de achterbank nodigt nog uit tot een creatieve zithouding. De styling van het exterieur is wel erg futuristisch ofwel lelijk. De achterkant lijkt op een mestkever.
Als dit de toekomst van autodesign wordt, dan moet ik toch eens een andere interesse gaan zoeken. Kan hier niet warm van worden.
Die grille lijkt wel een koeienvanger zoals je die vroeger op stoomlocomotieven had.
Dit is zoeken naar “anders” zijn. Niet mijn ding, maar waardeer de poging om iets anders te proberen.
Wel vleugeldeuren, dat dan weer wel.
Schaalstoelen, vleugeldeuren en night rider stuur, duidelijke aanwijzingen in de richting van “die zien we nooit meer terug”.
Dit is de Kim Holland van de auto’s. De tandjes wat lelijk!
als ik ooit met een strijkijzer wil rijden weet ik dat ik bij lexus moet zijn.
@fabian159: Nee, hè! Dit is je reinste plagiaat! Foei!!! De “term” strijkijzer bestaat al sinds 1956 en blijft voorbehouden aan de Citroën ID/DS! Let de volgende keer dus goed op je woorden, hè! Anders krijg je van mij een permanente ban!
Maar mocht je dus graag met een strijkijzer willen rijden, dan weet je vanaf nu dat ze er al (lang) zijn. Er zijn nog steeds erg mooie exemplaren van te vinden en ze rijden werkelijk fantastisch!
De opdracht was: “Ontwerp een Lexus die langs opzij lijkt alsof hij dit keer geen grote grille kàn hebben. En vervolgens er toch een mega grille in verwerken. Succes.”
En dan dacht ik dat de huidige Lexus grille al groot was… Er is een reden waarom de auto niet recht van voren op de foto staat.
Die grille! Is het de snor van Stalin die ze hebben nagemaakt? Of een gigantische stofzuiger? Of is het een neus om truffels op te sporen?
das de muil van het masker van ‘ dart vader ‘ zo innovatief is dat niet, meer dan 40 jaar oud 😊

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).