Nissan belooft ons per 2020 een autonome auto

Auteur: , 20 Reacties

Ik zou dus maar opschieten, Google...

Allerhande partijen, zowel van binnen als van buiten de auto-industrie, werken aan het concept van de autonome auto. Dit is een kwestie van de lange adem, dus een specifiek tijdpad wordt meestal vermeden. Nissan spreekt zich nu vrij duidelijk uit: in 2020 is hun Autonomous Drive gereed om aan klanten uitgevent te worden.

CEO Carlos Ghosn deed een soortgelijke uitspraak (in 2007) eerder met betrekking tot EV-verkoop op grote schaal, en inderdaad, in 2010 stond de Leaf er. Nissan is al geruime tijd bezig met onderzoek, in samenwerking met diverse universiteiten. Een onderdeel van hun programma vormde de NSC, Autonomous Drive is een stap verder.

Bij wijze van proef experimenteert de Japanse fabrikant onder de noemer Nissan 360 momenteel met Leafs die worden volgepropt met laserscanners, camera’s met zicht rondom, en vergevorderde kunstmatige intelligentie en actuators. Dit moet de weg effenen voor de autonome Nissan, over een jaartje of zeven.20 reacties

De vraag is alleen: willen we dit wel…?
@Carreza: Ja hoor. Saai woon-werk verkeer op de automatische piloot. Voor in het weekend een bio-ethanol/benzine slupende … [wat hobby/weekend auto dan ook is]. Lijkt me ideaal.
@Carreza: Jazeker wel, in zo een Leaf wil je toch niet gezien worden? En dan kun je hem alleen op pad sturen.
Dat wordt een ramp voor schadeherstellers en slijtshedelnhandelaars. Een elektrische auto die nooit brokken maakt!
@deeheeventer: Als de elektrische auto aanslaat wordt dat sowieso een ramp aangezien er duizenden leveranciers zijn van onderdelen voor verbrandingsmotoren.
@deeheeventer: Ons voordeel, verzekeringspremie kan omlaag!
@deeheeventer: Ook al aan Shell gedacht?
Top , nooit meer angst voor stuntelende bejaarden op de weg, Nissan go for it
@cocksdriveaudi: En met een beetje pech nooit meer harder kunnen rijden dan de maximumsnelheid, want de auto zal natuurlijk wel aan alle wettelijke eisen moeten voldoen. Misschien ben ik te sceptisch, tegen die tijd zal je je auto vast kunnen laten jailbreaken.
@moveyourmind: maar ook nooit meer file. En op dat leuke stuur weggetje zet je de autopilot gewoon even uit.
@cocksdriveaudi:
Top, nooit meer stuntelende jongeren die denken dat ze kunnen rijden.
ja, ik ben idd een 78 jarige ;)
Nee meneer de rechter, mijn auto reed die persoon dood. Ik kon er echt helemaal niets aan doen hoor.
WAAROM moet het WEER een lelijk hok zijn als het over “innovatie” gaat
Ik weet niet maar sinds die de GT-R weer zo spectaculair op de kaart heeft weten te zetten vertrouw ik die Carlos Ghosn wel.
Onbewust komt er wel héél veel groen nieuws langs! Gezien ze AB hier niet specifiek op duiden, zegt dit ‘helaas!!!’ wel veel over de toekomst.
Lijkt me ideaal dit, zeker voor de lange ritten. Of ik durf te slapen als deze auto rijd, dat vraag ik me nog af.

Voor de leuke ritjes pak ik de motor wel :)
Ideaal, op meerdere vlakken. Autoprijzen kunnen omlaag, want wegligging is niet meer relevant. Immers je rijdt niet zelf, je auto doet dat voor je. Kan mij het schelen dat ik onderstuur heb in elke bocht. Ik rij zuiniger en ik kan lekker een boekje lezen onderweg. Alle voordelen van de auto, gecombineerd met het enige voordeel van de trein.

Ik ben benieuwd er ook een “pick-me-up” functie in de auto komt. Je auto zet je af en rijdt weer naar huis. Ben je uitgekroegt dan roep je je auto op. Die komt je vervolgens gewoon ophalen. Je auto blijft nuchter, jij kruipt, bekotst en bezeken op de achterbank en de auto brengt je weer volledig legaal thuis.
Maar zulke auto’s vergen ook een aanpassing van onze infra structuur
En het geld is op
Behalve om voetballers voor 100 miljoen te financieren voor een club die al € 590 miljoen in het rood staat.
Dat weer wel dan.
@desjonnies: Brood en spelen. Zo leiden ze de aandacht af van de wereldse problemen. Truukje zo oud als Rome en de mensen blijven ervoor vallen.
Dan is het natuurlijk wachten op de eerste hacker die enkele honderden mensen gijzelt in hun auto en ze in file op vakantie stuurt naar Siberie ofzo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).