Nissan met biturbo motor arriveert in Europa

Auteur: , 25 Reacties

Je kunt zelfs achterwielaandrijving inschakelen!

Het is en categorie die leuk blijft: die van de pickups. Natuurlijk zijn auto’s als de RAM 1500, Ford F-150 en Chevy Silverado verreweg het coolst, maar deze zijn vrij prijzig en wel érg groot voor de Europese wegen.

Gelukkig zijn er ook voldoende compacte pickups die meer dan de moeite waard zijn. Denk aan auto’s als de Ford Ranger Raptor en de Volkswagen Amarok V6 TDI. Het zijn auto’s waarmee je eigenlijk alles kan. Natuurlijk is het niet de beste trackday auto, alhoewel het best een leuke ervaring is om met een pickup over het circuit te boenderen. Maar ook op onverhard kun je ermee uit de voeten. In veel gevallen kan je de familie plus een hele lading bagage meenemen én kan er een enorm zware kar achter. Kortom, een pickup is erg handig.

Nissan Navara '19

Mocht je trek hebben in zo’n rijdend Zwitsers zakmes, dan is er goed nieuws, want de keuze is reuze. Nissan maakt de keuze wat lastiger met de vernieuwde Navara, die nu naar Europa komt. Qua uiterlijk zijn de verschillen minimaal. We vinden de meeste wijzigingen onderhuids. Zo is de 2.3 viercilinder motor opgewaardeerd en hebben alle varianten de beschikking over niet één, maar twee turbo’s. De standaardvariant heeft 160 pk en 425 Nm tot zijn beschikking. Wil je meer, dan is het dat mogelijk. Er is ook een versie met maar liefst 190 pk en 450 Nm. De opgewaardeerde motoren zijn verder voorzien van nieuwe zuigers, zuigerringen, lagere compressieverhouding, verbeterde koeling en een nieuwe uitlaat. Naast een betere krachtsontplooiing is de nieuwe Navara ook nog eens aanzienlijk zuiniger en schoner.

Nissan Navara '19

Qua transmissie veranderde er ook het een en ander. De zesbak is compleet nieuw en is volgens Nissan een stuk verfijnder en prettiger in het gebruik. Optioneel kun je kiezen voor een verbeterde zeventraps automaat. Sowieso is de Navara verfijnder dan ooit, want het onderstel werd aangepast. De Navara is een van de weinige pickups met een 5-link ophanging aan de achteras. Deze is nu ook beschik baar voor de Navara in ‘King Cab’ uitvoering. De Navara Kingcab moet comfortabeler zijn dan ooit, maar kan dankzij de modificatie zwaarder beladen worden. De achterkant werd met 2,5 centimeter verhoogd dankzij een nieuwe veer/demper combinatie. Om de auto beter te laten stoppen, zijn de schijven aan de voorkant nu een maatje groter. Aan de achterkant verdwenen de trommelremmen ten faveure van een setje schijven.

Nissan Navara '19

De vernieuwde Navara zal binnenkort in Europa leverbaar zijn, prijzen zijn vooralsnog niet bekend.25 reacties

Hoe stoer ze ook zijn, dit soort auto’s komen in ons nuchtere landje nooit helemaal af van het ‘stratenmakers’-imago wat er aan kleeft, en dus nooit zo succesvol zijn als aan de andere kant van de oceaan. In deze prijsklasse is zoveel leuks te koop (los van de draconische BPM en MRB die aan dit soort auto’s verbonden is).

Ook het feit dat onze (snel)wegen kwalitatief stukken beter zijn dan in het overgrote deel van de wereld, dan is zo’n ruige 4WD ook niet echt een eerste behoefte.
@rrrobert: Plus de amerikaanse varianten zijn kansloos lawaaierig, protserig en passen hier gewoon niet in het straatbeeld. Wat mij betreft zijn ze zo snel mogelijk weg. Als ze ergens parkeren kan je de parkeerplaatsen eromheen vaak niet eens meer gebruiken.
@hiostu: Zo lawaaierig zijn die dingen helemaal niet. Dat mensen er een aftermarket regenpijp onder stoppen is wat anders.
En daarnaast kom ik genoeg parkeervakken tegen die geblokkeerd zijn door een scheef geparkeerde Citroen C1 ;)
@r525:

Of van die mensen die zo’n C1 helemaal vooraan in het vak zetten. Sta je met eigen wagen half in het vak gedraaid, blijkt er weer zo’n ding te staan.
@r525: af fabriek maken de meeste al een tyfus herrie. Maar inderdaad, de aftermarket pijpen zijn nog erger.
@hiostu: jankerd
@marinepower: ah de eerste met een kleine penis is al weer gespot!
@hiostu: Johannes 8 vers 7. Hij die zonder zonde is werpe den eerste steen.
@marinepower: ah ja, rednecks geloven ook nog in sprookjes boeken. Tot zo ver zijn alle vooroordelen netjes bevestigd!
@hiostu: Pas je op dat je geen spruitjes op je toetsenbord morst?
@rrrobert: Als je zo’n ding bedrijfsmatig koopt moet je goed zoeken naar iets leukers in die prijsklasse. Pick up’s kosten echt geen hol. Voor €20.000 heb je er een voor de deur staan, en voor €5.000 meer heb je 4×4 en een acceptabele uitrusting. Succes met iets leuks zoeken in de prijsklasse. De consumentenprijzen zijn inderdaad bizar (of je even €100.000 voor een Ford Ranger wilt betalen) maar geen particulier die nog zo’n ding nieuw koopt.
@robert110: o zeker, helemaal als men dit soort aanpassingen maakt om zo’n pick-up voor de particulier ook interessant te maken.
Een bi turbo met 160pk. Beetje als seks met een knappe vrouw die halverwege toch een vent blijkt te zijn.
@fmgarcia: zo te horen heb je ervaring mee. Anders kon je dit namelijk niet typen
@fmgarcia: bij dit soort auto’s gaat het helemaal niet om vermogen maar om het bruikbare / beschikbare koppel. Waarschijnlijk is dit gewoon over een erg breed gebied voorhanden
Rijkswaterstaat heeft er alvast 200 besteld voor onze wegbeheerders neem ik aan? Fijne werkpaarden.
@dutchdriftking: Rijkswaterstaat is overgestapt op de veel betere Isuzu’s. De Nissan Navara is op dit moment een van de minste pick-up’s die je kan kopen. Het is maar de vraag of een kleine update daar iets aan kan veranderen.
@robert110: Ik dacht dat 3 jaar geleden alle betrouwbaarheid en roest issues al opgelost waren?
@dutchdriftking: die van Rijkswaterstaat zijn wel erg snel vervangen idd. En dat komt niet door het feit dat er iedere week wel een werd kort gereden door een slaperige pool.
@robert110: ik sinds vandaag ook. Zo blij als een aap met…7 versnellingen
Verlaagde compressie? Dat lijkt me geen vooruitgang
Net weer te laat voor de zomervakantie..
Toyota Tundra is ook cool! met nadruk op ook’.
Jeetje. Dit is toch die ripp-off van de Mercedes X-klasse?


(Geintje)
Het gaat hier alleen om ZZP die de BPM en bijtelling willen omzeilen. On slechts sporadische gevallen worden dit soort auto’s gebruikt waar ze voor gemaakt zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).