Jazeker, er komt een megagrote Alpina

Auteur: , 16 Reacties

Ze moeten natuurlijk ook geld verdienen.

Alpina B7 (G12) '19

Alpina heeft een bijzondere positie bij ons autoliefhebbers. Het is een BMW, maar dan eentje waarbij alles net even beter is. Meer vermogen, meer koppel, meer comfort en meer prestige, zonder dat het meteen een hardcore product is van de BMW M-divisie.

Het is niet zo dat de firma uit het Buchloe van elke BMW een Alpina maakt. Met name de kleine modellen worden overgeslagen. Denk aan de 1 en 2 Serie, alsmede de X1 en X2. Alpina heeft het ooit geprobeerd met de 200 pk sterke Alpina D3 (een licht aangepaste 320d), maar ondanks de grote aantallen is de marge op de goedkopere BMW’s gewoonweg te klein. Vandaar dat Alpina het liever hogerop zoekt.

Alpina XD3 '19

Alpina-baas Andres Bovensiepen heeft aan Automobile Magazine bevestigt dat er een gigantisch grote en dure Alpina bij komt. De auto wordt gebaseerd op de BMW X7 en krijgt de treffende naam Alpina XB7 Allrad. De uitvoering waarmee Alpina aan de slag gaat is de ’50i’-variant. Deze heeft een 4.4 liter V8. Alpina gaat het blok wel flink onder handen nemen, waardoor het vermogen stijgt naar “minimaal” 600 pk en 800 Nm. Inderdaad, de motor uit de Alpina B5 en Alpina B7.

Alpina V8

De praktische Alpina XB7 Allrad zal zich onderscheiden met 20-spaaks velgen en een bodykit die twijfelachtige smaak met old-school coolheid combineert. De Deko-set (de striping) zal optioneel zijn. Het is overigens niet de eerste SUV van Alpina, er was al een XD3 op basis van de X3 (F25) sinds 2013. Deze werd in 2018 opgevolgd door de XD3 (G01) en XD4 (G02). Opmerkelijk genoeg wordt er met geen woord gerept over de BMW X5.

Alpina XD4 Allrad '20

De Alpina XB7 is niet de enige Alpina die gepland staat. Ook de komst van de Alpina B8 is inmiddels bevestigd.16 reacties

Ik ben eigenlijk voor benieuwd naar de Alpina B8 Gran Coupe. Dat gaat volgens mij echt een heerlijke cruiser worden.
@berlinetta: inderdaad. Het viel me laatst al eens op dat er van de 4-serie coupe en cabrio wél een Alpina is, maar van de Gran Coupe niet. Toch zonde.
Wel slim dat ze de voorkant alleen in close-up op de foto zetten…
@svenska_aeroplan_ab: volgens mij kan je die niet anders dan in close-up vastleggen
Waar zijn de traditionele Alpina velgen gebleven?
@spacemoon24: dit zijn de originele Alpina velgen, check maar even wat verder terug in de tijd. Vind ze bijzonder mooi maar moest er ook ff terug aan wennen 👍🏻
@mp014: edit “traditionele” bedoel ik 👍🏻
@spacemoon24: Onder…de…auto…?
-edit: nutteloze bijdrage-
@Alpina007 daar is ie dan!
Toch jammer dat er geen alpina versie op basis van de vijfdeurs M135i is gemaakt. Zal wel idd te weinig opleveren.
Hoewel ik helemaal niks heb met midsize SUV’s moet ik zeggen dat ik de X3 altijd wel een geslaagd ding heb gevonden, al helemaal als Alpina.
Deze velgen zitten ook onder de B5 Biturbo
Het is toch best knap hoe Alpina het uiterlijk weet op te krikken van in de meeste gevallen ronduit lelijke producten.
@jippie: 🥵🥵🥵 beetje kort door de bocht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).