NL’ers drinken veel meer Red Bull, met dank aan Max

Auteur: , 61 Reacties

Bedankt Max!

NL'ers drinken veel meer Red Bull, met dank aan Max Verstappen

De A-merken Top 100 van 2016 werd vandaag gepubliceerd in Foodmagazine. Dit is een jaarlijkse lijst waarbij alle A-merken in de supermarktbranche op een rijtje worden gezet door marktonderzoeker IRI. Tot dusver heeft dit inderdaad geen zak met auto’s te maken, maar wacht! De lijst over het afgelopen jaar toont namelijk iets opmerkelijks.

2016 was namelijk het jaar dat ook mainstream media de Max-mania te pakken kreeg. Opeens wist zelfs je zure tante uit Beverwijk wie Max Verstappen was. De F1-coureur lijkt niets anders in zijn kast te hebben hangen dan zijn Red Bull-outfit. Max spotten in vrijetijdskleding is, met uitzondering van plaatjes op zijn Insta, behoorlijk lastig.

Verstappen heeft de merknaam van Red Bull een behoorlijke boost gegeven en dit brengt ons terug naar de A-merken Top 100. Producten en dranken met veel suiker kampen doorgaans met een lagere omzet. Ze zijn slecht voor de gezondheid en dus laat men deze producten vaker links liggen. Anders krijg je nooit een killerbody natuurlijk.

Bij Red Bull werd echter een plus van maar liefst 17 procent genoteerd. Volgens IRI commercieel directeur Paul Houtepen heeft de energiedrankjesfabrikant dit te danken aan onze Max. Het merk stond in de lijst op nummer 60 en staat nu op 48. De populariteit van Red Bull is in Nederland geroeid door de grote aandacht voor de succesvolle F1-coureur. Het drankje is ook verkrijgbaar zonder suiker, mocht je willen besparen op ziektekosten voor de tandarts.61 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Zie gelijk middelbare scholieren voor mij die “pronken met hun flexxe Red Bull blikje”.
@exotic:
1. ‘Flex’ zeggen wij tegenwoordig niet meer.

2. Hoeveelheid energiedrankjes verschilt denk ik per school. Bij ons zie ik op een paar haarververs en rokers na niet veel Red Bull drinkers.

Uw ervaringsdeskundige, banaan7
@exotic: In mijn tijd was het nog stoer als je euroshopper energydrank had gekocht van 0,17 eurocent.
@straatzakelijk:

Hoho, Goldenpower van de Aldi :P
@jack_abarth: vervang de p maar voor sh…
@850t5r: Waarom moet Patricia overal weer terugkomen?
@850t5r: bij mij op school waren golden showers niet zo stoer
@exotic: je wordt uitgemaakt voor lamlul, showoff, mietje, kakker, enz als je red bull drinkt. vaakst zien we monster (omdat goedkoper dan rb en dubbel zo veel) met een dichtbije 2e de 500 ml blikken van het merk “energy” wat bij bijna elke supermarkt te verkrijgen is. op nummer 3 250ml van, alweer, “energy” daarna red bull, bullit, rockstar en dan nog cola voor 1ste klassers.

uw evarings deskundige rotterdam en dagelijks gebruiker, gwnbmw.
Energiedrink is voor paupers. Coke is de shit.
@fiestacruizer: ……../ die coke of de vloeibare?
@fiestacruizer: True, ik hoef alleen geen coke als ik pepsie
Plant in frikandelbroodje in de grond, en giet er red bull overheen en er komt een brugklasser uit groeien
@subaru4ever: Geniaal dit! Is wel waar trouwens.
@subaru4ever: Da’s wel een goeie tip als je opziet tegen de luierfase en hangen in een zwembad op zaterdagochtend.
@subaru4ever: Als je dan toch een grap steelt.

“Als je een frikandelbroodje in de grond plant en hem geen water maar energy drink geeft groeit er vanzelf een havo scholier die Mitchel heet”
@esprit84: maar niet alle havo scholieren heten Mitchel
@subaru4ever: oh shit, was Wesley even vergeten :P
@esprit84: dan ga je er maar lekker patent op aanvragen, jeetje wat irritant…
@subaru4ever: Heb nu letterlijk aan LOL gedaan.
Yep. Ik drink alleen maar Red Bull (op een gegeven moment wordt je zelfs imuun voor de veel te zoete smaak), heb Pirelli banden onder de Corsa, tank alleen nog maar bij Total, doe de boodschappen bij de Jumbo en heb na het plichtmatige bezoek aan de zure tante in Beverwijk op de lokale zwarte markt daar een echt Tag Heuer horloge gescoord!
@mashell: ik mis nog zo’n kek sponsor petje.. ;)
@ukbob: uiteraard, het spreekt voor zich dat je bij een echte “Go to the Max” levensstijl ook 24/7 een Max Verstappen petje draagt. Alleen dat je een kwartier lang je petje moet föhnen na het douchen, dat is toch wat vrouwelijk.
@mashell: Dat wordt een stinkpet dan. Oh wacht…
@mashell: En dat alles doe je uiteraard op je Sparco’s.
@mashell: Wel niet vergeten om vanaf dit jaar naar Esso te switchen hé, anders ben je geen echte fan!
Ik dronk al redbull voor het cool was. #hipsterlife
@xenonlampje: Het wordt wel aangeraden om het koel te drinken hoor, zou hem toch maar ff in de koelkast zetten voor de ultieme beleving
Ik denk dat niet alleen NLers meer Red Bull drinken want Red Bull consumptie gaat bovengemiddeld vaak gepaard met nektasjes en lachgasballonnetjes in VW Polo’tjes a sahbi.
@e36thuglife: Jaren in de horeca gewerkt tijdens studententijd. Die gasten worden wild van het spul. Niet langer een dubbele lattemachiatto met 4 suikers, Red Bull is de norm.
Smerig bocht! Goed nieuws voor Nederlandse tandarts dit, dat dan weer wel. Handel!
Leuk voor Red Bull, ook al denk ik dat ze liever mbv een andere coureur 17% gestegen waren in de VS/Duitsland/Frankrijk/etc. Maar beter iets dan niets. Of we blij moeten zijn dat kinderen die troep tegenwoordig drinken alsof het water is lijkt me duidelijk…
Wat zijn mensen toch kuddedieren.
Nederlanders zijn gewoon MAX-moe, en om wakker te blijven….
Ach leuk voor Max, leuk voor Dietrich en leuk voor de tandartsen.
Het grappige is dat Red Bull haar drankje brengt om als energieboost te fungeren voordat je gaat sporten (logischerwijs). Echter haar grootste doelgroep bestaat vooral uit Tokkies die 8 blikken Red Bull per dag drinken om niet in slaap te flikkeren op de bank.
@lekkaah:

LOL!
Niet te pruimen dat spul, veel te zoet. Ik denk niet dat Max dat spul drinkt, daar traint hij veel te hard voor.
@rufctr01: In tegenstelling tot Riciardo die vaak met bidons van Redbull loopt (zit dus wat anders in), zie je Max nog wel eens met een blikje lopen. Hij mag dan wel heel volwassen zijn, maar het blijft nog een tiener ;).
Zoete meuk, echt niet te zuipen. En ook nog eens een stuk te duur.
@viezefreddyw: Erger is nog dat je tanden na een tijdje er uit komen vallen.
En wat doet dat met je lichaam, dagelijks zoveel rotzooi naar binnen werken?

Ik vind al die red bull racing teams en sport teams fantastisch, maar wat een rotzooi is het toch.
@fanboy: Overdrijven is ook een vak. Wat het met mij doet na dagelijks gebruik? Eigenlijk niks. Laatst nog een complete check up gedaan. Alles zag er nog goed uit (inwendig), van buiten ben ik niet meer te redden. Bloedwaardes waren ook allemaal goed.

Het zal natuurlijk niet voor iedereen op die manier uitpakken, maar ach ieder zijn ding. Koffie en alcohol drink ik dan weer niet en taurine heeft voor mij een positieve werking. Verklaar mij maar voor gek: zolang het werkt, drink ik het.
@unknown234: Hoeveel blikjes drink je dan op een dag?
Ik drink zelf ook geen koffie trouwens.

Ik kan alleen maar refereren aan klasgenoten die het dronken, waarvan ik wel eens dacht, misschien moet je gewoon eerder je bed in en wat gezonder eten, dan heb je die zooi niet nodig.
Maar dat heeft ook te maken dat het vaak een “package deal” is, van ook nog eens roken, ongezond snacken, en weinig beweging.

Overigens, los van al deze zaken: Als je je hele leven enkele blikjes red bull naar binnen werkt (of veel cola of veel van andere frisdrank) dan krijg je ergens na je 50e wel suikerziekte. Dat is gewoon zo goed als zeker.
@fanboy: Ik drink er zeker twee op een dag. Dit is dan meestal in de ochtend, voel ik mij de rest van de dag beter. In de avond drink ik het sowieso niet. Het klinkt apart en raar, maar voor mijn psyche werkt het nou eenmaal beter dan medicatie (lang verhaal).

Mijn klasgenoten dronken het ook, al die reacties hierboven zijn natuurlijk ook herkenbaar. Ik ben zelf op “latere” leeftijd begonnen.

Ongetwijfeld dat je er suikerziekte van kan krijgen, denk alleen niet dat het helemaal op zichzelf staat. Als je ziet hoeveel suiker er in andere producten zit: zelfs in die zakjes oploskoffie zit nog meer suiker dan in een blikje Red Bull. Om nog maar te zwijgen over al die hipsterbende, waar helemaal iets mysterieus omheen hangt. En nee, ik probeer het niet goed te praten maar ik ben wel van mening dat wanneer je naast die blikjes er een gezonde leefstijl op nahoudt er weinig aan de hand is. Gewoon na zo’n blikje ff een glas water drinken om de boel door te spoelen ;). En als je van nature aanleg hebt om dik te worden of er gevoelig voor bent in wat zin dan ook: lekker laten liggen.
@unknown234: Nou ja, als je genoeg begewging hebt dan is de suikerziekte wel uit te stellen.
En inderdaad na spoelen met water, zodat je tanden het langer kunnen uithouden.
drink het ongeveer net zo graag als veganistische venkel smoothies.
Smerig spul zonder Wodka met ijs!
Het werkt trouwens prima als “lucht verfrisser”
De enige periode in het jaar dat ik die zooi drink is als we op wintersport gaan (morgen dus) en er weer 950 prachtige snelwegkilometers op me liggen te wachten. Dan voel ik wel ff hoe mijn tanden per direct 0.1mm minder dik glazuur krijgen maar dat heb ik er wel voor over.

Overigens merk ik de laatste jaren dat om de 2.5/3 uur een rijderswissel tijdens de plaspauze (ik hoef niet meer te tanken onderweg met mijn bijtellingsknaller) net zo goed werkt en als je het goed doet minder slecht is voor de tanden.
Als ik na een evenement diep in de nacht vanuit de randstad terug naar Zuid Limburg rijd neem ik er meestal wel eentje. Ik ben nog nooit achter het stuur moe geworden, maar veiligheidshalve gooi ik er wel eentje de mik in. Verder drink ik het eigenlijk nooit, omdat ik het niet echt lekker vind smaken.

Dat gezegd hebbende vind ik het qua merk wel gewoon echt ontzettend tof. Ze sponsoren absurd veel sporten, organiseren toffe evenementen bij de vleet en hebben twee Formule 1 teams. Dan ben je wat mij betreft koning cool.
Blijf elke keer verbaast dat reclame en sponsoring werkt. Ik denk zelf altijd immuun te zijn maar dat is natuurlijk ook niet zo.

RedBull en andere energy drinks zijn zo slecht voor je dat ik denk dat die ooit nog eens net zo behandeld worden als alcohol. Een biertje is net als deze drankjes niet zo slecht maar een heleboel is een heel ander verhaal en ook flink verslavend.
Ik mag het graag drinken. Niet gezond maar wel lekker. Maar dat deed ik ook al voordat Max met z’n keumes op die alublikjes stond.
Raar eigenlijk dat ik een jaar of 10 geleden alle energiedrankjes fantastisch vond, en nu vind ik die meuk niet te zuipen!
Alleen die lucht al….
Voor de gemotoriseerde sporten is het wel de Marlboro van de 21e eeuw. Bijna geen snelheidsduivel meer te vinden zonder Redd Bull logo op pak of helm. Marketingtechnisch doen ze het super, alleen niet van mijn centen.
‘… besparen op ziektekosten voor de tandarts.’?!
Mijn tandarts is nooit ziek…!
Komt door die ene actie van de Jumbo waarbij je een kaartje voor die racedagen kreeg bij een pak redbull.
Allemaal lekker drinken, maar pleur daarna aub niet dat blikje op straat. Die 17% zie je daar helaas direct terug.
Zijn er dan mensen die denken als ze RedBull drinken dat ze net zo goed worden als Max…
Muziekje aan, sigaretje en een ijskoude redbull. Waarom is dat onder het rijden zo heerlijk?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).