Nog 3 nieuwe Top Gear-afleveringen met Jeremy Clarkson

Auteur: , 30 Reacties

Er verschijnen nog 3 verse afleveringen van Top Gear met Jeremy Clarkson er in. Dat heeft de zenderbaas van BBC 2 bekend gemaakt.

Crikey. It's the rozzers

Het gaat, als verwacht, om de laatste 3 afleveringen van seizoen 22, die al wel gefilmd waren, maar op de plank waren gelegd nadat Jeremy zijn producer op zijn muil had geslagen en zo een einde maakte aan 13 jaar Top Gear nieuwe stijl.

Met hulp van het immer handige wikipedia hebben we de volgende omschrijvingen van de laatste 2 afleveringen, de derde en laatste aflevering staat niet vermeld:

“Series 22, Episode 8”
Review: Subaru WRX STiVW Golf R
Description: The trio go for a drive in the countryside in classic convertibles: (Fiat 124 Spider • MGB GT • Peugeot 304 Cabriolet)
Guest: Gary Lineker

“Series 22, Episode 9”
Review: None
Description: The trio are challenged to each purchase a second hand SUV on the cheap and see who got the best deal. Also, Clarkson is on and off the track in a trio of luxurious limousines. Guest: Henry Cavill

In de wetenschap dat het echt het aller-allerlaatste materiaal van Top Gear in zijn huidige vorm gaat zijn verwachten we dat de fans zich er bijzonder gretig op storten zodra de Beeb de shows in de ether gooit. Wanneer dat precies gaat zijn heeft programmabaas Kim Shillinglaw nog niet onthuld, wel dat het het tussen de zomer en het eind van dit jaar gaat worden. (via The Guardian)

Wat Clarkson verder gaat doen is nog een raadsel. Sommigen denken dat hij zijn droom om samen met de Stig naar Mexico of Argentinië te emigreren gaat najagen, anderen menen dat hij in Engeland blijft broeden op een nieuw autoformat, zonder de BBC, en misschien met zijn 2 oude werkloze maatjes Hammond en May.

Update: als aanvulling op zijn eerdere hint dropping over een terugkeer naar de TV is Jezza in een krantencolumn nu wat concreter geworden. Dus ja, er komt een nieuw autoshowformat van Clarkson. We zijn niet verbaasd.30 reacties

Ik dacht dat Lineker nooit zijn rondje had gereden, had daar nog wel komisch commentaar op op zijn Twitter page. Verder natuurlijk leuk nieuws, en logisch ook geld is uitgegeven dus waarom niet?
@pomoek: dat is waarschijnlijk ook zo. Dat wordt namelijk meestal kort voor de uitzending opgenomen.
Dat allerlaaste hoop ik dan maar
Goed nieuws, ik gok op eind dit jaar zodat alles maximaal bekoeld is. Soort van kerst special maar dan anders.
Inderdaad gewoon lekker het seizoen afmaken en dan stoppen, ze waren toch al over hun houdbaarheidsdatum heen
Geen laferrari/918/p1 test ?
Jammer……
@terminator: Ik weet niet hoeveel mensen daar nog echt op zitten te wachten. Er staan al veel video’s op youtube over de auto’s afzonderlijk en ook samen.
@meridian: doe maar een linkje van de auto’s samen dan.
@sketcher: Ik heb me vergist. Ik dacht echt dat ik een filmpje van alle 3 samen had gezien maar blijkbaar is dat niet zo of ik kan het niet meer vinden.
@meridian: Drugs are bad mmmkay
@sketcher: Misschien dacht ik aan dit filmpje maar dit gaat alleen over de LaFerrari en McLaren P1 https://www.youtube.com/watch?v=Lt-QFY2muUM
@terminator: Waarschijnlijk maken ze er schnabbel van. Top Gear: Hypertest, now available on blu-ray, DVD and VOD. VHS specially made in a single quantity and HQ for James May.
Volgens nu.nl komt het programma in nieuwe vorm volgend jaar terug

“Shillinglaw zegt nadrukkelijk ook te kijken naar vrouwelijke presentatoren, die bij de nieuwe ‘look’ van het programma passen. Het programma keert volgend jaar weer terug op televisie.”
@sketcher: als ze dat doen kijkt niemand denk ik
@redneckdarian: Valt te bezien… Een wekelijks terugkerend bikini-wash-item heeft best kans van slagen…
@redneckdarian: Dat hangt maar net af van de kwaliteit en het format van het New New Top Gear.

Ruim een decennia terug toen ze met de nieuwe format kwamen (2002) riep ook heel UK moord en brand maar dat is ook aardig uitgepakt.

Het wordt erg moeilijk dit te evenaarden, zeker met een politiek correcte BBC er achter. De New Top Gear werkte goed omdat ze veel creatieve vrijheid kregen.
Hun beste kans is het om echt iets helemaal anders te gaan doen, niet een slap aftreksel van het huidige format.
And on that boomshell topgear is back on autoblog!
Leuk dat ze het toch nog uitzenden.
Zou wat zijn zeg als ze ergens anders verder gaan met top gear. Zal bbc niet blij mee zijn haha. De volgende keer als één van hun top presentatoren iemand slaat gaat dat gewoon weer in het doofpotje!
@clarkson: Met zo’n username zou ik verwachten dat je toch ook de geschiedenis van Top Gear vs. Fifth Gear weet?
@baasbas: Geen idee waar je het over heb. Maar jouw reactie vindt ik bijzonder irrelevant.
@clarkson: Het was een retorische vraag, je hoefde hem niet te bevestigen. Toch bedankt.
Ben wel benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken, als de voice-over en dergelijke nog niet gemaakt zijn. Ook het hele studio deel zal ontbreken natuurlijk.
Ik zou max verstappen nog wel eens graag over dunsfold airport zien racen tegen de stigg’s zijn tijd!
@henkhupelschoten: bijzonder oninteressant jochie nog tot nu toe.
@bofkont: De stigg? Dat geloof ik niemand weet iets van hem….. ;)
U mag niet meer voor ons werken omdat uw gedrag ondermaats is en niet bij ons past….Maar we zenden wel alle afleveringen met u erin en herhalen de oude uitzendingen…..Over dubbele moraal gesproken…
Leuk, en dan snel over naar de nieuwe topgear op een andere zender
Clarkson legendarische auto held, wat zal ik GVD TG missen!!
Ben zeer benieuwd waar JC mee gaat terugkomen, gaat sowieso een daverend succes worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).