Officieel: Aston Martin DBS Superleggera Concorde

Auteur: , 21 Reacties

Een alternatief voor het vliegtuig?

Een historisch bekende en revolutionair vliegtuig is toch wel de Concorde. Een lang leven heeft het vliegtuig niet gehad en anno 2019 met alle milieutoestanden heeft de Concorde helemaal geen bestaansrecht meer. Toch staat het wereldberoemde vliegtuig even centraal bij deze auto, de nieuwe Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition.

Bij Aston Martin gebruiken ze de DBS maar wat graag om speciaaltjes uit te brengen. Zo hadden we al een Le Mans-editie en de James Bond-editie, om nog maar te zwijgen over de Zagato. Al is die laatste natuurlijk van een andere categorie.

Met de DBS Superleggera Concorde staat Aston Martin stil bij het feit dat het supersonische vliegtuig 50 jaar geleden zijn eerste vlucht maakte. Van de Superleggera Concorde worden slechts 10 exemplaren gemaakt. Het vliegtuig en de auto hebben in elk geval twee dingen gemeen. Ze vervoeren personen in absolute luxe én ze zuipen als een kreng.

De auto is het nieuwste hoofdstuk in de Aston Martin Wings Series. Andere auto’s die tot deze categorie behoren zijn de Vanquish S Red Arrows Edition, de Vantage Blades Edition en de V12 Vantage S Spitfire 80.

Q by Aston Martin heeft de auto samengesteld. De GT is wit van kleur met een rode two-tone tint op het dak. Dat is weer een verwijzing naar British Airways. Het carbon dak heeft een silhouette van een Concorde. In het interieur komt het logo van de Concorde terug op de hoofdsteunen. Een ander leuk detail is dat de schakelflippers van titanium zijn gemaakt.

Het vermogen is hetzelfde gebleven. Nog steeds 725 pk en 900 Nm koppel uit een 5.2-liter twin-turbo V12. De 10 exemplaren van deze DBS Superleggera Concorde Edition verlopen via Aston Martin Bristol. Wat het feestnummer kost is niet bekend.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Deze velgen doen me denken aan die van de 918! Hele schone wagen als je t mij vraagt, dit is toch veel mooier dan een schreeuwerige lamborghini :)
“mach 2.04 feet 60.000” dat is toch niet echt mag ik hopen?
@mundus: hoop ook niet dat hij vlam vat na het opstijgen
@mundus: Hoe oud ben je? Het internet staat er vol mee. Check de feiten zelf even.
Zo’n DBS blijft natuurlijk een prachtige wagen, maar zo ver als ‘special editions’ gaan is deze toch wel een beetje lame. Vraag me af wie voor zoiets gaat i.p.v. dat je lekker je eigen wagen samenstelt. Voor de verkoop heeft dit toch vrijwel geen enkele toegevoegde bijwaarde
Nee…gewoon nee!!
Wel een gaaf ding.

De Nederlandse versie krijgt trouwens nog een extra gimmick, een “denk er om” fotolijstje met een foto van Rutte met opgeheven wijsvingertje met de tekst “max 0,08 Mach”.
Krijg je hier ook een stewardess bij?
@lecomte: Ja, ook eentje die vijftig jaar geleden 21 was.
Het idee is erg leuk en de auto kan het hebben. Het feit dat dit waarschijnlijk vervolgens enorm veel geld moet kosten is minder.
Altijd leuk, dergelijke specials. De Concorde was op de tekentafel al een fiasco. En alle ego’s van de betrokken partijen hebben de rest gedaan. Neemt niet weg dat het een gaaf project blijft.
Komt er ook nog een Lockheed SR-71 Blackbird edition of is dit politiek incorrectomundo om te vragen?
@iphonistvongates: Of een X15 edition. 2 kilometer per seconde.
@iphonistvongates: Of een X-15 edition. 2 kilometer per seconde.
Kan niet anders zeggen dan dat ik de DBS echt heel erg geslaagd vind
Ik ben benieuwd naar de KLM 747 editie

OT: Prachtig ding! Leuke details en mooie uitvoering.
Mach 2.04 op de zonneklep is best wel kansloos..
Mooi vliegtuig. ✈
De concorde had toch Rolls Roys motoren dus… deze ook?
Die La Mans is net even lekkerder. Maar ik spuug er niet op!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).