Officieel: de Toyota Corolla komt terug naar Nederland

Auteur: , 73 Reacties

Babyboomer intensifies.

Officieel: de Toyota Corolla komt terug naar Nederland

Stofwolken, onverharde wegen en Castrol-bestickering. De herinneringen aan de iconische Toyota Corolla zijn goed. De Japanse autofabrikant snapt dit ook en heeft besloten om de naam weer van de plank te halen voor onze markt. De naam wordt toegepast op een compleet nieuwe auto, al liggen de zaken iets genuanceerd. Waar we naar kijken is namelijk de nieuwste generatie Auris. Toyota wil vermoedelijk van het bejaardenimago af en kiest daarom voor de Corolla-benaming.

De nieuwe Corolla komt in 2019 op de markt als Hatchback, Sedan en Touring Sports. De auto staat op het nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture). Dat platform kent onder meer een laag zwaartepunt, wat het rijgedrag ten goede moet komen. We kijken nu al uit naar de Corolla GRMN (met Castrol stickers?). De Corolla komt in twee smaakjes op de Nederlandse markt. In beide gevallen gaat het om een hybride. Instapper is een 1.8 viercilinder met 122 pk en het topmodel is een 2.0 vierpitter met 180 pk.

Op de aanstaande Autosalon van Parijs is de Corolla Touring Sports voor het eerst te zien.

UPDATE: Toyota laat ons weten dat ze dit vooral doen om de vertrouwde naam Corolla door te ontwikkelen. Dus niet omdat de Auris niet succesvol was, maar om verder te bouwen op heritage van de Corolla-badge.73 reacties

Gaaf hoor! Nu moeten ze nog even een GR(MN) variant introduceren en ik ben helemaal om!
@tge1: Als ren GR(MN) versie van een Yaris al €46.000 kostte…dan zou een Corolla versie hiervan zeker zo’n €60.000 gaan kosten…Dus nogmaals, een TOYOTA COROLLA zou €zestig duizend gaan kosten
@rike: Ik heb een Yaris GRMN! :-) Super wagentje! Nu vind ik €100.000,- voor een Audi RS3 ronduit gestoord! Honderduizend(!!!) voor een gedateerd uitziende familiehatchback met wat meer vermogen! Maar ieder bepaalt dat voor zichzelf natuurlijk.
@tge1: ik citeer”Ik heb een Yaris GRMN! :-) Super wagentje! Nu vind ik €100.000,- voor een Audi RS3 ronduit gestoord! Honderduizend(!!!) voor een gedateerd uitziende familiehatchback met wat meer vermogen! Maar ieder bepaalt dat voor zichzelf natuurlijk.”

uhhh familiehatchback, met wat meer vermogen? Waarbij jouw deurpaneel bestaat uit puur plastic met cockpitspray af fabriek. Is een RS3 afgewerkt met veel betere materialen en daarbij, groter, sneller, en leukere motor heeft. Maar als jij maar blij bent in een GRMN van 46.000 euro. *gestoord*
@20klepper: Enorm blij, dank je wel! Ik vind €100.000 voor een snelle familiehatchback met een leren interieurtje, matige remmerij en een automaatje (de absolute hel voor iemand die van rijden houdt, althans dat vind ik….) ronduit gestoord. Rijden moet nog een beetje puur zijn, want met al die automatenhype en klinische instelling en opties gaat op den duur jouw auto bepalen hoe jij gaat rijden. Wees maar boos op me vanwege die mening, mij heb je er niet mee. :-)
@tge1: Neem aan dat je de laatste RS3 gereden hebt uit je opmerking? Matige remmerij? Automaatje?
Ik snap dat je je wilt onderscheiden met een leuk sturend karretje voor je vrouw. Maar om nou zoveel jaloezie te laten blijken op een RS3 is wel jammer. Verder loopt Audi ook iets meer voorop met betrekking tot het maken van snelle auto’s : http://www.audi.nl. Plus een S-tronic met een 5 cilinder en de ramen open, even de flippers aantikken = heerlijk.
@20klepper: Pffffff… Als het “jaloers” argument boven tafel komt, dan haak ik af. Prettige dag verder!
@20klepper: Ik neem aan dat jij alleen het interieur geaaid hebt van de rs3 ;)
@redbeams: geaaid, gereden, dus ik weet hoe goed die auto is ;)
@20klepper: Maar niet gekocht?
@tge1: en zo’n Audi gaat ook snel kapper.. was je vergeten te zeggen…
@tge1: kapoet Duits voor kapot…
@20klepper: Wellicht ten overvloede, ik snap de aanschaf van zo een RS3 vanuit jouw optiek wel, maar ik zou het er nooit voor geven. Ik zoek iets anders in een auto.
@tge1: ik dacht dat je afgehaakt was? Gelukkig heeft iedereen zijn eigen mening, stel je voor dat er alleen maar Toyota’s rijden ;)
@20klepper: Dit bericht stond er al voor je je “jaloezie” opmerking plaatste. ;-) Ik ga verder niet meer in discussie. Jaloezie staat namelijk niet in mijn woordenboek.
@20klepper: ik weet niet hoe je wil overkomen, maar als je ging voor enorm gefrustreerd en zielig audiproleetje…congrats, dat is je gelukt! tge1 geeft gewoon een mening, jij hebt een andere…that’s all!
@stgp: wauw congrats! Doen we niks mee
@20klepper: Deed je er maar iets mee. Hadden we dat zielige geleuter ook niet meer aan te moeten horen.
@20klepper: sterk, auto’s van 46k en 100k gaan vergelijken op afwerking van interieur etc… Otazl verschillende wagens met verschillend doelpubliek. Stop er mee…
@tge1: baas dat je er eentje hebt!
@tge1: een ton voor een RS3 is ook gestoord, maar net als bij alle auto’s komt dat door ons belastingssysteem en is de Duitse prijs veel beter voor de gehele industrie. Echter (enndit is puur mijn mening) vind ik zoveel geld voor een Yaris wel heel veel. Ik snap de fun factor, maar praktisch gezien is het nog steeds een vrij kleine auto. Er is overigens niets mis met de automaatjes. Persoonlijk rij ik liever een handbak, maar door de files waar ik nagenoeg dagelijks in sta is m’n linkerbeen bijna die van de hulk en mn rechter een spalkje (bij wijze van spreken). Maar nogmaals, de GRMN lijkt me wel echt een fun wagentje om in te rijden
@rike: Zeker. De prijzen voor auto’s in Nederland zijn zeker gestoord te noemen, maar we zullen het ermee moeten doen…. De Yaris is niet vanwege praktische redenen aangeschaft trouwens, het is een hobbymatige auto. Dus wat betreft ruimte en formaat maakt het niet zoveel uit. Het rijdt in ieder geval top! Mijn opmerking over een eventuele Corolla GRMN blijft toch overeind, ik hoop dat die er komt! Net als dat ik nog altijd op een nieuwe Mazda 3 MPS hoop. Wellicht met de nieuwe generatie.
@tge1: mechanisch sper en een kompressor in combinatie met de oplage maken deze auto totaal uniek in zijn klasse. Dat de kompressor onze belastingdienst gulzig maakt is vervelend, maar eigenlijk had deze auto nog veel duurder mogen zijn.
Ik was even bang dat het dezelfde kant op zou gaan als de nieuwe Eclipse. Allang blij dat het niet wéér zo’n cross-over is
Als je heel snel kijkt lijkt het op een alfa
@w115: of een Opel, of een Renault…
@w115: Als ik heel snel kijk vind ik het op een stuk zeep lijken.
@denniss00: Hé, nu je het zeg, inderdaad.
top nu nog de tacoma trd pro naar nederland en ik is blij
Vermoedelijk een auto die qua ontwerp de handen niet bij iedereen op elkaar gaat krijgen en waarvan het interieur in de ogen van veel journalisten niet knuffelbaar en niet ergonomisch genoeg is, maar die technisch weer heel goed in elkaar zit.
Apart dat bij de motorvarianten niet duidelijk is of het hybrids betreft of niet.
@dondeboer: op de persfoto staat er al hybrid op de klep, dus denk het wel
@gitaarknul: klopt, maar het artikel is net aangevuld. ’t had ook zomaar gekund dat de ene een hybride was en de andere niet, net als bij de Yaris. Maar inmiddels blijkt dus dat je altijd een hybride krijgt.
@dondeboer: zoals aangegeven in de tekst ‘het betreft in beide gevallen een hybride’, zijn dit dus ofwel een 1.8L+ accu of 2.0L +accu. Lijkt me vrij duidelijk imho.

Een mogelijke GRMN versie zal (hopelijk) geen hybride zijn. Doe dan maar gewoon die motor met supercharger.
@rvm1200s: dat stond er net nog niet in, toen stond alleen dat er 2 viercilinders waren.
Ik dacht dat de auris er kwam in een vorm van de vijfdeurs hatchback en als touring sports. En de Corolla alleen in de sedan uitvoering. Maar jullie zullen de info wel krijgen van Toyota zelf.
@toyotavenray: nog een leuk weetje. De Avensis gaat eruit en de Camry komt in de plaats
@1001pk: komt de camry er dan ook als station. Of zou Toyota dan weer een andere auto introduceren.
De Corolla zal de auris ts en avensis ts vervangen..@toyotavenray:
Ik had dat ook ergens gelezen, maar weet niet meer waar. Heb nog wel gezocht maar kan het niet vinden
(Vrij naar Bert Visscher)
“De Corolla, hoe hebben we ooit zonder gekund!”
Wat een heerlijk nieuws, miste deze auto gewoon dagelijks. Maar gelukkig zijn de gebeden van honderdduizenden petrolheads gehoord. Ga vanavond de status van mn spaarpot checken, als ie in de showroom staat ben ik de eerste die m koopt! Wanneer verschijnt ie in de Grand Tour? Heeft Wouter de datum voor de rijtest al in de agenda staan..?

/Sarcasme
Voor mij geen Toyota. Heeft mij nog nooit aangetrokken.
@ghost: je moet er inderdaad van houden maar als je een betrouwbare auto wilt dan zit je goed (afgezien van de Avensis enkele jaren geleden). Zelf ervaring met een Land Cruiser en dat gaat toch wel als een trein.
De Corolla werd Auris om te benadrukken dat het een volledig nieuw, fris ontwerp was en niet een nieuwe ouwelullenbak. En nu wordt de Auris weer Corolla om van het bedaagde imago af te komen? Lekker duidelijk…
@potver7: Ja, ik dacht precies hetzelfde. Corolla heeft bij mij toch echt een groter bejaardenimago dan de Auris, die vaak ook in de lease zat. Terwijl de Corolla WRC natuurlijk gaaf was, maar die zie je weer nooit. Corolla staat bij mij echt synoniem voor: https://i.iplsc.com/uzywana-toyota-corolla-e11-1997-2001/0003LBR0FQEU2SSL-C317-F3.jpg
@potver7: Zal het dan toch aan de merknaam liggen? Je verwacht het niet…
De buitenkant ziet er goed uit, nu het interieur nog. Zat laatst in een nieuwe Auris en daar zit toch echt veel hard kunststof in t.o.v. bijvoorbeeld een Golf. En de stoelen zijn ook te smal en vlak. Dus als ze daar wat aan doen dan wordt het misschien wel wat.
Toch wat belegen naam.
Top! Nu de fortuner en de Alphard naar Nederland!
@baklava: Ik ben voor! Maar ik vraag me af: als de Alphard in Indonesië al makkelijk 60.000 doet. Hoe duur zou t dan in Nederland wel niet zijn?
@toyotafortuner: ja zal wel een euro of 80.000 zijn vermoed ik. Waarschijnlijk de reden dat ie hier niet verkocht wordt.
Geen diesels was wel te verwachten.
Maar de Corolla komt er dus alleen als Hybrid (in 2 smaken)?
Geen ‘instapper’ met de nieuwe atmosferische 2 liter met een fijne handbak?
Ben bij dit soort berichten altijd nieuwsgierig wat Belgen, Dútsers en Engelsen in de showroom gaan krijgen…
58pk meer voor 0.2 liter extra als je dat laat liggen als koper….
Record-technisch is Auris-onderbreking zonde.
Toyota an sich is toch al een bejaardenmerk, daar gaat de naam van een model niets aan veranderen?! Het is jammer dat ze zo groot zijn want er is werkelijk geen enkel insererende auto uit die fabriek komen rollen… ooit!
@airc: *Inspirerende
@airc: Misschien in NL, gelukkig is de wereld nog wat groter. Ga een keer op vakantie zou ik zeggen.
@airc:

GT2000
Supra
AE86
MR-2
Celica

Allemaal leuke wagens
@ikleesookoverautos: Je maakt precies mijn punt… de GT2000 nog enigszins… de rest is echt niet om aan te gluren. MR2 GT86 celica cupra, allemaal pauper petjes auto’s.
@airc: dan ben je toch wat historieloos. En in moderne tijd heb je de GT86. Vind jij blijkbaar niks, maar ik heb er 4,5 jaar plezier mee gehad, op een niveau waar maar weinig (veel duurdere of veel minder bruikbare) auto’s aan kunnen tikken…
Ze willen dus gewoon dat de Corolla hoog eindigt in de lijstjes van “meest verkochte auto’s wereldwijd”. VW heeft dat goed begrepen met de Kever en Golf.
Hoeveel co2 voor deze motoren?
10 jaar in een 1985 Corolla twin cam gt gereden, heerlijke wagen helaas kwam het gevaar zoals altijd van links en na de klapper afscheid moeten nemen.
Ex-stiefmoeder heeft zo’n Auris hybrid.
Het is een auto, brengt je van A naar B. Hybride gedeelte is niet storend.
Verder is ie niet echt erg zuinig en je moet afleren om even in een gaatje verder op te duiken; doet ie gewoon niet.
Maar dat is alles en dat is precies genoeg voor 75% van de autobezitters.
Qua realistisch met normaal gebruik verbruik 1:18-1:20 er is bij mijn weten geen enkele 4 cilinder met vergelijkbaar vermogen en automaat die dat haalt.. @gregorius:
Ik rij in een opel van 2003 1.8 122 pk. 15 jaar later heeft toyota ook een 1.8 122 pk. Ik had wel minimaal 15 pk meer verwacht. Of ben ik nu zo raar?
@mstiic: Misschien heeft Toyota ook al jaren een 1.8 122 pk ……. Ander merk inderdaad maar in 1992 kocht ik een Mitsubishi Space Wagon 1.8 130 pk …. wat is het punt ook al weer?
@mstiic: In 2003 had toyota dus al een 1.8 met 192pk.De auris 1.8 is een motor volgens het atkinson principe dus vandaar het mindere vermogen maar wel veel efficienter en zuiniger.
Ziet er goed uit zo. Bijna net zo goed als de Clio waar Toyota de inspiratie vandaan haalde.
@mashell: Vind ‘m meer op de nieuwe astra lijken.
Corolla of Auris, beide hebben toch een suf imago. Al doet dit ontwerp wel wonderen – best een scherpe C-segmenter om te zien en dat TNGA platform heeft zich ook al bewezen als een fijne basis. Prima keuze ook om alleen de Hybrids te leveren.
Zou ’t zelf nooit kopen, maar met een gerust hart aan al m’n niet-autoliefhebber vrinden aanraden zo’n Corolauris.
@vpowert: Wat zou je je “wel-autoliefhebbers” aanraden? Je maakt me een beetje nieuwsgierig…. Waarschijnlijk ook niet, want het zal ofwel een Duits cliché of, het immer populaire, Alfa Romeo zijn. Met beiden niet perse iets mis, maar wel voorspelbaar…
Mijn eerste auto was een Corrola GTI-16v.
Geweldige en probleemloze auto. Enige onderhoud dat ik had waren banden, remmen en olie(bijvullen).
Daarna van alles gereden, Corrado, Maserati, Subaru, Volvo, Ford, Seat.. allen met wel eens een klein probleempje(de Volvo nog het meest, de Ford en de Seat het minst) en de Subaru die verbruikte wat meer maar eigenlijk ook nooit wat serieus.. de Maserati(racing) was gewoon knijter duur in alles maar reed geweldig en nu sinds halfjaar rijd ik Lexus IS300h luxury line. Nog nooit zo comfortabel gereden en weer net zo probleemloos als de Toyota. In 5 maanden 20k gereden en wederom nada, niks mis. Ok het is niet de beste navigatie en niet zo sportief als een BMW of afgewerkt als een Audi maar als die merken nou is de betrouwbaarheid van Lexus zouden kunnen evenaren.. dan heb je denk ik de ideale auto.. maar ik zie eerder Lexus straks het niveau van Audi / BMW overtreffen voor dat die merken net zo betrouwbaar zijn als deze Lexus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).