Officieel: Ferrari SP3JC is géén verbouwde 812 Superfast

Auteur: , 17 Reacties

Nu met meer informatie en heldere plaatjes.

Het nieuws dat Ferrari Special Projects weer iets unieks heeft gebrouwen werd al eerder deze week bekend. Nu heeft ook de Italiaanse autofabrikant de auto eindelijk officieel gepresenteerd en dat betekent dat alle info over deze one-off bekend is gemaakt.

Ferrari corrigeert ten eerste een mogelijk misverstand. Qua looks lijkt deze SP3JC op de 812 Superfast, maar deze auto was niet de basis voor de one-off. De Italianen zeggen het onderstel en de aandrijflijn van een Ferrari F12tdf te hebben gekozen als basis voor deze auto. Het open V12-monster is een ode aan Ferrari’s uit de jaren vijftig en zestig.

De klant en Ferrari hebben twee jaar aan de auto gewerkt. Het idee begon zelfs 3,5 jaar geleden. Dit verklaart ook het feit dat de F12 als basis is genomen en niet de nieuwere 812. Drie kleuren hebben een thema gekregen op de SP3JC. Het grootste gedeelte van de auto is gestoken in Bianco Italia. Aan de voorkant zien we Azzurro Met en voor de details is Giallo Modena gekozen.

De bumpers en vormgeving zijn uniek. Zeer bijzonder is het glazen gedeelte op de motorkap. Zo is een glimp van de 780cv V12 te zien. Het blok levert 780 pk en doet het sprintje naar de honderd in 2,9 seconden. 0-200 km/u is in 7,9 seconden gedaan. De topsnelheid moet 340 km/u bedragen.

De Britse autoverzamelaar John Collins van de klassieke Ferrari-dealer Talacrest zal deze SP3JC aan zijn collectie toevoegen. Collins is deze week in Maranello om zijn auto op te halen. Hoewel het weer in Italië niet al te best is, ging de baas toch een rondje op Fiorano met zijn peperdure one-off. Een auto door Ferrari Special Projects laten ontwikkelen kost enkele miljoenen euro’s.17 reacties

Oef, die achterkant. Wel tof als je Ferrari zulke speeltjes voor je kan laten maken.
“ Zo is een glimp van de 780cv V12 te zien.”

780cv = 2cv x 390? Chevaux die dan ook nog pk’s blijken te zijn in de volgende zin. Waar dus hetzelfde staat.
@stephane8200: wat is je punt?
@sntial: dat er 2 keer hetzelfde staat.
@stephane8200: 780cv v12 is de naam van de motor.
@sntial: Dat waag ik dan toch te betwijfelen. Ik denk dat het gewoon door elkaar halen van wat dingen is, want als je naar de Italiaanse artikelen kijkt zie je nergens die naam:
http://motori.quotidiano.net/autoemotonews/ferrari-sp3jc.htm

“del V12 da 780 cavalli” – oftewel de V12 met 780cv/pk/hp/ps (al dan niet DIN of anders ;)
@stephane8200: Klopt. 780cv is gewoon 780 pk.
@stephane8200: cavallo vapore lijkt me gepaster dan Franse benaming 😏
@bischero: mijn Italiaanse collega, die notabene aan de ontwikkeling van racing sims voor formula E werkt, keek me net ook al afkeurend aan.
Afzichtelijke kleurstelling maar dit is eigenlijk een prachtige wagen. Als iemand met skills nou eens een light cobalt blue erop photoshopt…
Zoals op deze beauty
https://s3.amazonaws.com/forza-mag/images/big/2732/the-experiment-5.jpg?1534874534
Wat een McLaren naam op een Ferrari…
Op de achterkant na is het best een mooie auto. Alleen die kleurstelling? Niet mijn ding.
Rcz front
De klant heeft ook 2 jaar aan de auto gewerkt…. Flink zo!!
Persoonlijk vind ik de kleuren niks, verder wel een gaaf ding, mooi als je zulke dingen kan laten bouwen…
Heuj @autoblogger; de insta-link werkt goed op de iOS-app! Hij speelt zelfs in-line het filmpje af! Goed bezig jongens 😊
@gulli: het duurt soms even;) maar goed om te horen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).