Nieuwe Toyota Corolla is er nu ook als brute toerwagen

Auteur: , 22 Reacties

Kijk, daarmee word je tenminste niet uit de pitstraat gelachen.

Toyota heeft de smaak flink te pakken, want het blijft vandaag maar aan de gang met zijn aankondigingen. Naast een gefacelifte Prius, de Nederlandse prijzen van de RAV4 en hybride varianten van de nieuwe Toyota Corolla komt het ook met een toerwagenversie van de Corolla Hatchback op de proppen. De Japanse autofabrikant heeft daarmee duidelijk het lekkerste voor het laatst bewaard, want deze puike bolide is een lust voor het oog.

De voor het circuit geprepareerde Toyota Corolla Hatchback is speciaal gemaakt voor het British Touring Car Championship (BTCC). De Corolla Hatchback wordt in het leven geroepen als vervanger van de veel grotere, ogenschijnlijk minder wendbare Avensis. De Corolla Hatchback zal het in het kampioenschap o.a. opnemen tegen de Honda Civic Type R, de Subaru Levorg GT, de Vauxhall Astra en de BMW 125i M Sport.

Hoewel Toyota geen exacte specificaties heeft bekendgemaakt, is dit voor ons niet per se noodzakelijk. Immers, ook het BTCC heeft een reeks reglementen waaraan de constructeurs zich behoren te houden. Volgens de huidige regels zijn de volgende onderdelen bij iedere auto hetzelfde, om de kosten te drukken: “turbo, wastegate, intercoolers, ECU (engine control unit), instrumentation and dash, power management system, six-speed sequential gearbox, fuel tanks, differential, subframe, steering, brakes, clutch, wheels, dampers and suspension.

Daarbij worden alle deelnemende auto’s, inclusief deze Corolla, aangedreven door een 355 pk sterke tweeliter turbomotor. De auto komt vanaf volgend seizoen in actie. Op 6 april begint het seizoen op het circuit van Brands Hatch.22 reacties

Nu nog een manier om zoiets op de weg te krijgen met dezelfde specs. 2l turbo met 355pk in je saaie corola sedan.
@peug206: je kan het in een Prius stoppen.. is ook nog eens minder saai.
@peug206: Laten we eerst maar eens beginnen met gewoon een nette 200pk in elke willekeurige Jap hatchback/sedan. Die zijn er nauwelijks, vooral pruttelblokjes die de klok slaan. Wat dat betreft pakken de Duitsers het toch beter aan qua motorenaanbod.
@alcantara: de nieuwe hybride heeft een 2.0l pruttelblok met elektragoodies samen hebben die al 180pk. En dat is nog maar een “saaie” versie. En bovenal ook verkrijgbaar in een mooie station.
@alcantara: Honda 2.4
@peug206: polo R WRC Street met stage 2 tuning ?
@ghost: is dat een corolla sedan?
@peug206: nee een peug206
Dat “kwik fit” achter op maakt me het meest zorgen.. toch maar de monentsleutel voor de zekerheid op de wielbouten zetten
@g60gti:
Ik heb daar werkelijk waar een keer een monteur moeten uitleggen hoe zijn hydraulische krik werkte.
Nooit meer.
@g60gti: welke wielbouten? Of bedoel je de centrale wielmoeren?

Mbt kwikfit heb je soms gelijk, maar er zitten grote verschillen tussen vestigingen, franchisers zijn beter dan garages die direct onder de landelijke keten vallen.
Ben wel benieuwd hoe die Subaru Levorg er uit ziet in BTCC outfit.
De Japanners zijn goed bezig. Komt deze er ook in TCR spec? Lijkt me een leuke aanvulling voor het veld.
*daarmee word je
@joostdetaalnazi: als je de grap moet uitleggen is het niet grappig Joost
@shalomleon: Klopt. Er is inderdaad niets grappig aan. :)
@joostdetaalnazi: je doet je naam eer aan
@mastemaker: En terecht. Het Nederlands is hier regelmatig van bedroevend niveau…
@henrie: je zit ook niet op de website van het taalkundig instituut.
Op de site van BTCC lees ik ook over die standaard subframes, dat lijkt me best lastig ten opzichte van de constructie die uit de fabriek kwam rollen. In hoeverre is zo’n BTCC auto nog vergelijkbaar met t origineel qua chassis? Kan iemand dat uitleggen?
@ikleesookoverautos –> hierbij een foto van de Levorg : http://www.btcc.net/wp-content/gallery/2018-thruxton/Plato-2.jpg

Subaru UK ondersteunt dit programma, er ligt een 2-liter boxer in, die bijna volledig onder het schutbord ligt.

Subframe is inderdaad standaard en wordt gebouwd door RML. Dit artikel geeft wat meer info : http://www.speedhunters.com/2012/08/car-feature-btcc-honda-civic/
Mooie aanwinst voor het BTCC, blijf het toch wel een van de mooiste toerwagen kampioenschappen vinden. Mooie races, grote velden en er word echt geknokt om elke centimeter.
edit-thanks, aangepast.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).