Bizar: verzamelaar voegt LaFerrari mule toe aan collectie

Auteur: , 22 Reacties

Dan heb je écht iets bijzonders in handen.

Een LaFerrari is exclusief, een LaFerrari Aperta is exclusiever, maar een prototype die Ferrari gebruikt heeft in je garage hebben staan? Dan ben je echt het ventje. Meneer John Collins heeft het voor elkaar gekregen. Dit rust uiteraard niet op toeval. Collins ademt Ferrari’s, want met zijn autobedrijf Talacrest heeft de ondernemer de afgelopen 30 jaar zo’n beetje elke klassieke Ferrari verkocht die je maar kunt bedenken.

Via onze tipgevers en wat foto’s op sociale media na is er weinig bekend over deze speciale Ferrari. Collins omschrijft de auto als ‘zijn nieuwe speeltje’ en gebruik de hashtag #SP, wat bij Ferrari’s verwijst naar Special Projects. Een unieke one-off dus. In dit geval is dit niet een speciale one-off gebouwd voor de heer Collins, maar een one-off voor en door Ferrari uit 2013. Waar we naar kijken is namelijk een prototype en een mule van de auto die later de LaFerrari zou worden. Op YouTube is het exemplaar meerdere keren in actie te zien op Fiorano en in en om Maranello. Dat de ondernemer het voor elkaar heeft gekregen om een mule van Ferrari te kopen is opmerkelijk.

Qua uiterlijk lijkt het op een Chinese supercar die graag op een Ferrari wilde lijken. De afwerking is verschrikkelijk, de koplampen zijn afkomstig van een Ferrari FF en het interieur is afgrijselijk, maar dit was uiteraard de bedoeling van de Italiaanse autofabrikant. Zo min mogelijk weggeven van het uiteindelijke product, terwijl de hybride aandrijflijn uitvoerig getest moest worden. Het interieur laat nogmaals zien dat dit een testvoertuig is. Het stuur is afkomstig van een Ferrari 458 Italia, het dashboard is niet afgewerkt en voor je neus zit een groot digitaal display. Wanneer deze ooit zal verschijnen op een veiling, dan weet je dat de portemonnee getrokken mag worden.

Met dank aan iedereen voor de tips!22 reacties

Altijd leuk om oude prototypes en mules terug te zien. Vooral van auto’s die nu al een tijdje rondrijden. Zou eigenlijk eens een tentoonstelling van moeten zijn. Kopen zal voor de meeste geen optie zijn immers.
Check ook de colbertjes aan de muur. Een echte verzamelaar.
@rrvliet: haha, dat zijn lappen leer denk ik
@rrvliet: Of deze foto is nog bij Ferrari zelf genomen.
@rrvliet: passen goed bij zijn blauwe sportschoenen. Typische Amerikaan.
@janjansen: Het is alleen een schot ddie nu in engeland woont. Niet veel amerikaans aan dus.
@carfreakjim: de sportschoenen, het binnenshuis dragen van de zonnebril maken en het ontbreken van de kilt en doedelzak maken dat de man er meer uitziet als een Amerikaan dan een Schot.
@rrvliet: wat een grap🤣 colbertjes!!!ga stuk🤣🤣🤣🤣
Echt supertof! Blijft apart dat een merk als Ferrari, die om bepaalde dingen ontzettend moeilijk doet, wel prototypes verkoopt.
@wesley: mocht er iets niet goed zijn aan de auto hebben ze één klagende klant. Dat kan Ferrari customer service wel aan denk ik. ;)
Bij Tesla draaien ze hier hun hand niet voor om. Die hebben al duizenden prototypes aan klanten geleverd.
Vind de mule in de filmpjes er anders uit zien dan wat die vent heeft gekocht. Misschien heeft Ferrari een nieuwe niche gevonden.
@isn1981: er zijn meerdere mules gemaakt. Die in het filmpje had een actieve airbrake itt deze op de foto.
@isn1981: Deze mule lijkt in ieder geval een stuk beter afgewerkt dan die uit het filmpje. Alsof die man een op de mule lijkend speciaaltje heeft besteld
@edge: yep daar lijkt het dus wel op.
Heel zeker dit onderhuids niet gewoon een Fiero of een MR2 is?
Vind m niet bepaald mooier dan de echte LaF, maar goed, die is uitverkocht dus je moet wat.
Ferrari lacht zich rot. Anders zou dit gevaarte de shredder in zijn verdwenen.
@towi1989: of het Ferrarimuseum in Maranello
Het is niet de eerste keer, instagrammer Gregb heeft een 458 met v12 van de la Ferrari.
Ziet er bijna nog beter uit dan het uiteindelijke model. De FXX-K daarentegen.
Zelfde als de Enzo. Blergh. Maar de FXX: jummie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).