Officieel: nieuwe informatie over de Aston Martin DBX

Auteur: , 46 Reacties

Het real life testprogramma is begonnen.

Nog even en dan kunnen we officieel kennis maken met de Aston Martin DBX, de eerste SUV van het Britse merk. Aston Martin heeft bekendgemaakt gemaakt begonnen te zijn met een intensief testprogramma. Het zal één van de laatste testprogramma’s zijn voor de onthulling van het productiemodel.

Verder laten de Britten weten dat de auto inderdaad als ‘DBX’ op de markt gaat komen. Onderdeel van het nieuwe testprogramma zijn uitdagingen in de echte wereld. De eerste test vond plaats op een rally parcours in Wales. Hier werden ook deze foto’s geschoten. Het is voor het eerst dat dit prototype naar buiten komt. Voorheen werden voornamelijk simulatietests gedaan.

Net als Porsche laatst met de 992, bezoekt Aston Martin diverse plekken over de hele wereld om de DBX te testen. Van de meeste koude plekken, tot hete woestijnen in het Midden-Oosten. En van de hoge Alpen tot performance tests op de Nürburgring Nordschleife.

De daadwerkelijke onthulling duurt nog wel even. Eind 2019 presenteert Aston Martin de DBX in de Lagonda St Athan productiefaciliteit. De marktintroductie is in 2020. Daarmee lopen de Britten ver achter op de concurrentie. De Maserati Levante, om maar een voorbeeld te noemen, is tegen die tijd al vier jaar op de markt.46 reacties

Wat is die achterkant vreemd uit proportie van de zeikant gezien. Nu zijn weinig SUV’s in proportie maar dit ziet er wel érg vreemd uit.
@mennok: Terwijl wanneer je hem van de zijkant bekijkt, het juist wel weer meevalt. Zeker als je bedenkt dat de achterkant nog ernstig onder de camouflage zit.
@mennok: bijna net zo vreemd als zijkant met ei 😉
@henk_he: Haha, die zijn vreemd inderdaad. Hoewel met een korreltje zout best te doen 😉.
Een omgebouwde Duitse SUV ..
Maar nu geen BMW of VW maar een MB ..

Typisch Britser gaat het idd niet worden ..
@lincoln: De Britten hebben de EU niet nodig gehad om hun auto industrie om zeep te helpen.
@lincoln: tja. In de US hoef je het niet te zoeken als je een auto wilt kopiëren.
Ik zou een andere kleur kiezen dan deze.
@nicolasr: doe eens origineel, neem roze
Bentley, Rolls, Lamborghini, Maserati: het is ze naar mijn mening niet gelukt om een mooie SUV te bouwen. Meestal komt dat doordat ze hun design te veel kopiëren, en dan wordt het meer een ‘obesitas’-versie-van… Dit lijkt weer eender… die gril/neus van een sportwagen kan je niet kopiëren naar een SUV… :-(
@punicaoase: inderdaad, alsof ze simpelweg in hun tekenprogramma een brede, lage neus uitrekken tot een brede, hoge neus.
@punicaoase: er zijn, naar mijn mening, überhaupt heel weinig mooie SUV’s..
@rikus: Hmm Porsche Macan, 2e generatie BMW X5, 2e generatie Peugeot 3008, 2e generatie Volvo XC60, Audi Q2 vind ik best sterke ontwerpen.
@mashell: precies mijn lijstje eigenlijk. Ik zou alleen zelf de nieuwste Cayenne boven de Macan verkiezen en ook de Renault Koleos, VW Touareg (nieuwste), Volvo XC90, DS 7 Crossback en uiteraard de nieuwste Range Rover toevoegen. Deze DBX trouwens niet, zo veel weet ik nu al.
@rikus: de mooiste SUV’s komen uit USA incl. die van BMW.
@punicaoase: De Bentayga, Cullinan en Urus zijn inderdaad geen schoonheden, maar er zijn echt wel geslaagde SUV’s: Levante, Stelvio, F-Pace…
Ik snap dat ze het modellengamma uitbreiden met een SUV, omdat daar nou eenmaal veel vraag naar is.
Ik vind dit model echt afbreuk doen aan de rijke historie van het merk. Ik hoop dat de definitieve versie er een stuk beter uit ziet.(misschien kan ik ook gewoon niet wennen aan een AM als SUV)
@graafke:
Als ze trouw zouden zijn aan hun geschiedenis, waren ze 30 jaar geleden al failliet gegaan om nooit meer terug te keren.
Maar ja, dan moet Zjeems Bont met de bus !
@desjonnies: als sjeems boownt met een SUF moet gaan rijden, kan hij mss ook gewoon beter de bus nemen…

Jack reacher heeft naar mijn mening al laten zien dat je dat op een coole manier kan doen 😁
Nu al uit proportie en nog geeneens op de markt. Verre van elegant waar het merk toch bekend om staat
Over 50 jaar kijken we terug op deze periode en schrijft de kleinzoon van Jaapiyo een stukje over de vreemde trend die opdook in de jaren 10; van alle sportwagens werd een obese niet-arrodynamische niet-sportieve moloch gemaakt die met een dikke motor en strakke koplampen moest verhullen dat het eigenlijk geen sportwagens meer waren.
aërodynamische (maar dat snapten jullie vast al)
@gulli: aerodynamische (maar dat snapte je vast al)
@mvdd: lol als ik het intyp op mijn telefoon flapt hij er een trema bij. Apart.
Wat wel leuk zou zijn als die zichtbare radiator achter de grille daadwerkelijk het productiemodel zou halen. Anders hoeft dit van mij niet zo. Ik zit meer te wachten op een sportieve elektrische Tesla S killer, of een opvolger voor de Taraf maar dan betaalbaar, uiteraard niet voor een pauper als moi, maar zodanig dat we ‘m wat vaker zouden zien. Maar ja, het volk wil dit zeggen ze dan.
Nee neee neeeeeee! Vreselijke tyfuskutbakken! Ik haat ze!
@boomhauwer: De grote denker Gargamel zei ooit eens: “Ik haat Smurfen!”
@JanJansen: wijs man. Terning blauwe onderkruipers. Zoals Wilders zei: willen we meer of minder smurfen!?
@boomhauwer: je hoeft em niet te kopen
@koekwaus: Niemand hoeft SUV’s te kopen, helaas doen velen het wel…
@notsobig: en daarom worden ze ook gemaakt…
@boomhauwer: gaat het? Frusto.
Laat maar een verkoop topper worden hoor.
Zorgt voor geld in het laatje waardoor ze andere, wel leuke auto’s kunnen blijven produceren.
Zo op het eerste gezicht wordt het geen schoonheid. Sterker nog, hij doet me denken aan die andere flop-SUV: de Levante (die al vrij laat op de markt was, maar nog een heel stuk eerder dan deze). Ik hoop voor Aston dat het een succes wordt en dat ze financieel onafhankelijk kunnen blijven hierdoor, maar ik ben vooralsnog niet positief.
Kan me niet inbeelden dat het SUV-effect AM uit de nood zal helpen.
Hè, wat is er gebeurd met die hele mooie DBX Concept? Wat een radicale wijziging!
@lacker: precies, die hadden ze moeten bouwen. AM-waardig, vind ik. Dit wordt een soort Spyker D12 SSUV maar dan nog verder verkloot.
@lacker: Ja inderdaad dat was echt een mooi concept.
Auch, voorkant ziet er naar mijn mening goed uit! Ik zie Vantage lampen misschien niet de goede keuze, achterkant klopt voor geen meter ben benieuwd hoe hij er zonder camouflage uit gaat zien. En misschien valt het uit eindelijk allemaal wel mee. Vond alleen de concept zo veel mooier! Zoals sommige wel weten ben ik helemaal gek van AM, maar hier baal ik van
@mats106rallye: mee eens concept is mooier, achterkant echt lelijk
Ik huil van binnen..
Te veel in camouflage gestoken om een gedegen oordeel te geven. Sportieve plaatjes.
Als langdurig AM B12 rijder moet ik nog steeds wennen aan AM elektrisch 😅😎
‘Verder laat AM weten dat hij als DBX op de markt gaat komen’.

En de naam Varekai dan? Krijgen we een SUV invasie of kunnen ze gewoon niet besluiten?
In hoop dat die SUV modetrend snel weer voorbij gaat… liefst voor 2020, dan kan AM deze misstap weer snel vergeten…

Luxe hamburgers zijn ook “in”, moet dan elk sterrenrestaurant hamburgers gaan serveren? Djeezes…
Zij ook al….?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).