Koop één van deze 3 helden van het witte doek

Auteur: , 16 Reacties

Voor de liefhebber.

 Filmauto hebben? Binnenkort gaan deze 3 onder de hamer

Wereldwijd zijn er miljoenen, zo niet miljarden autoliefhebbers. Toch zijn er weinig écht goede films waarin auto’s een centrale rol spelen. In de afgelopen jaren heeft eigenlijk alleen Baby Driver op dit gebied kunnen imponeren. De Fast & Furious-franchise is inmiddels aardig uitgekauwd, maar desondanks brengen de films keer op keer nog miljoenen dollars in het laadje van de producenten. Binnenkort kun je van beide de auto’s kopen.

In de Verenigde Staten gaan binnenkort namelijk een drietal filmauto’s onder de hamer, via Live Auctioneers. De Fast & Furious films leveren in dit geval twee van de te veilen exemplaren aan, van Baby Driver krijgen we wederom de aangepaste Subaru WRX voor de kiezen. De vuurrode Impreza lijkt tegelijkertijd gewild te zijn en tegen te vallen, want ondertussen is de auto al verscheidene keren van de hand gegaan. De huidige verkoper verwacht tussen de 20.000 en 25.000 dollar voor de WRX te ontvangen, die in de openingscène van de film werd gebruikt. Het is er één van in totaal vijf bestaande exemplaren. De auto is gebouwd door All Pro Subaru en heeft achterwielaandrijving om te kunnen driften.

Filmauto hebben? Binnenkort gaan deze 3 onder de hamer

De auto’s uit de Fast & Furious films (boven- en onderaan het artikel te zien) komen ieder van Chevrolet. Per toeval zijn het ook nog eens allebei Camaro’s. Echter, waar de zogenaamde F-Bomb uit de vierde film geproduceerd is in 1972, heeft de grondig aangepakte, grijze Camaro uit de zevende film het bouwjaar 1967. Laatstgenoemde heeft een LS3-blok met 530 pk en een 37-traps tweetrapsautomaat van Sidewinder. De off-road Camaro is gebouwd door Dennis McCarthy en wordt in het zevende deel bestuurd door R&B-zanger en acteur Tyrese Gibson. De nieuwere Camaro uit ’72 is eveneens door Dennis McCarthy gebouwd en is in het vierde deel van Vin Diesel. De acteur, die in de film de rol van ‘Dom’ vertolkt, gebruikt de bolide om de antagonist tot moes te rijden. De Camaro uit ’72 moet 40.000 à 50.000 dollar opleveren, de auto uit ’67 levert naar verwachting tussen de 100.000 en 120.000 dollar op.

Filmauto hebben? Binnenkort gaan deze 3 onder de hamer16 reacties

Die B52 graag
@boomhauwer: sorry die heb ik al gekocht, om aankomend weekend mee naar Zaanstad te vliegen. Er schijnt zich daar een probleem voor te doen met mensen die klagen en niet werken.
@mikje90:
Carpet bombing for the world!

Fuck that pussy ass single bomb precision stuff.
@Original_Arnoud:
@Original_Arnoud:
Je vergeet dat de B52 oorspronkelijk ontworpen en gefabriceerd is als NWDS (nuclear weapon deployment system) dus bedoelt was voor het vervoeren en inzetten van de zware kernbommen. Het carpet-bombing deed hij als bijklussen…..
@bennyweisz: ooit eentje neergestort voor de kust van Spanje met een atoombom.
@bennyweisz:
Uiteraard weet ik dat ook wel. Lees maar eens over de Hound Dog, kruisraket avant la lettre. Maar de B52 is toch het meest bekend geworden door de bombardementen op Cambodja. En dat was gewoon conventionele bommen strooien.
Ik voel gewoon vlinders in mn buik bij het zien van die geweldige WRX:)
@jorizzss: waarom dan? Die staan op elke straathoek ?
@rolov: dan kom ik alleen op de verkeerde straathoeken blijkbaar.
Dat is niet de echte F-bomb in ieder geval.
@kuyl: Bij films heb je vaak diverse versies van dezelfde auto. Eentje voor close-ups welke de beste afwerking heeft en bv eentje voor stunts die je kapot mag rijden (zoals in de film) met een mindere afwerking, goedkopere motor etc.
@dees: joh, dat snap ik ook wel. Jij kent de F-bomb van David Freiburger blijkbaar niet.
@kuyl: JEZUS!!! 1540pk & 1527lb.ft. Torque voor de echte f-bomb!!
@kuyl:
Wou ik net ook zeggen. Deze wagen is gebaseerd op één van de meest legendarische restomods die er zijn. Maar de echte is nooit in de film te zien geweest.
Ik wil de echte F-bomb :-)
Een WRX met achterwielaandrijving. Hoe. Dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).