Officieel! Vettel blijft bij Ferrari

Auteur: , 9 Reacties

Honestly.

Officieel! Vettel blijft bij Ferrari

De kogel is door de kerk en daarmee komt een einde aan een van de grootste vraagtekens van dit seizoen. Ferrari verlengde eerder al het contract van Kimi Raikkonen met één jaar. De stoïcijnse Fin rijdt dus ook komend jaar in dienst van de Italianen, maar het duurde een poosje voordat duidelijk werd waar Sebastian Vettel heen zou gaan.

Intussen is officieel door Ferrari bevestigd dat Vettel heeft bijgetekend voor drie jaar. Het nieuws werd na het einde van FP3 op Spa-Francorchamps de wereld in geslingerd. Er zouden wel gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de Duitser en het team van Mercedes. Desalniettemin heeft het voor Vettel niet zoveel zin om over te stappen.

Hij zit immers al bij een team dat meestrijd om de overwinningen. Daarnaast heeft hij aan Kimi Raikkonen ongetwijfeld een minder pittige kluif dan aan een teamgenoot als Lewis Hamilton. Bovendien verdient de Duitser bij Ferrari toch al genoeg, zou je denken.

Bij de topteams is het alleen Mercedes dat nog met een leeg stoeltje zit voor 2018. Lewis Hamilton blaast nog wel een poosje door, maar het contract van Valtteri Bottas loopt aan het einde van dit seizoen af. Gezien de relaxte omgang tussen de twee teamgenoten én de knappe resultaten die de Fin boekt, kunnen we ons zomaar voorstellen dat hij nog wel even bij Mercedes rijdt.

Vanmiddag om 14:00 begint de kwalificatie van de GP van België. Morgen start de race om dezelfde tijd.9 reacties

We gaan zien of Vettel de 3 jaar vol maakt als hij vanaf 2019 om de oren gereden wordt door zijn nieuwe teamgenoot..
@w0o0dy: Haha wie weet. Misschien tovert Mercedes tegen die tijd wel een konijn uit de hoge hoed…
Dit is geen verassing toch?
Best wel grappig hoe de prestaties van Bottas knap worden genoemd, maar Rosberg die nog meer gepresteerd heeft is eigenlijk geen goeie F1 coureur
Wat zou nu de echte reden zijn dat Rosberg stopte… zo vroeg
@thefmanl: daar heb je helemaal gelijk in. Net als sommigen Jos verstappen ophemelen. Nuchter beschouwd heeft Jos weinig gepresteerd en is hij van de categorie Pedro lamy
Geen grote verrassing. De grote verschuivingen gaan volgend jaar plaats vinden wanneer de contracten van de RedBull coureurs aflopen.
Is dit voor diegene die het nog niet wisten?
Opzich wel zo logisch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).