Oh la la, deze sportwagen van PSA heeft 1.360 pk!

Auteur: , 20 Reacties

Ah oui, c'est magnifique!

PSA, het moederbedrijf achter Peugeot, Citroën, Opel en DS, kennen we tegenwoordig vooral van de verstandige auto’s. Een auto met meer dan vier pitten onder de kap staat niet op de kaart bij de merken. Volvo doet dat weliswaar ook zonder haar premium-appeal te verliezen (soort van), maar bij de Fransen hebben de grote slagschepen van weleer (605, 607, CX, XM, C6) al lang in het stof gebeten.

Toch wil PSA graag weer een beetje upmarket, daar waar de dikke pegels te verdienen zijn. Voor dit doeleinde hebben ze een nieuw merk uit de grond gestampt, genaamd DS. Dit is uiteraard een knipoog naar de officiële naam van de (luxere variant van de) ‘snoek‘, het model dat de gloriedagen van Citroën inleidde in 1955(!). Het merk biedt momenteel bijvoorbeeld de chique DS7 aan. Al zou je dat zomaar kunnen ontgaan, daar je de auto vrijwel nooit ziet in Nederland.

Wellicht heeft dat ook te maken met het gebrek aan naamsbekendheid van DS. Weet iedereen in jouw omgeving dat het merk bestaat? Ik durf ‘m wel aan dat dat in mijn geval in ieder geval niet zo is. Daar moet, vanuit Frans perspectief, verandering in komen. Wat is een betere manier om dat te doen dan met een flitsend concept op de proppen te komen?

Zo hebben we nu dus de DS X E-Tense, een elektrische hypercar met 1.360 pk in ‘circuit modus’. De auto die flexibel plaats biedt aan twee of drie personen is onthuld in Peking en is bedoeld als vingeroefening voor een supercar anno 2035. De aandrijving wordt verzorgd door twee elektromotoren die, geheel in de traditie van het concern, in de voorwielen gemonteerd zijn. Holy onderstuur Batman! De vloer van de auto is van electro-chromatisch glas zodat je indien gewenst de snelheidsbeleving kan opvoeren. Als je naar beneden gaat kijken is het overigens wel handig om de autonome functie te activeren.

Wat we terug gaan zien van de DS X E-Tense is natuurlijk maar helemaal de vraag. Voorheen schotelde PSA ons ook al een hele trits smakelijke supercars voor met Peugeot-badge, maar voor zover we weten kan je die nog steeds niet kopen. Is DS het nieuwe Peugeot? Filmpje!

La-Defense20 reacties

Mooi toch. Je maakt een concept, je gooit er wat spraakmakende cijfertjes tegenaan, de media heeft het erover em morgen is iedereen ‘m alweer vergeten. Niet één iemand die de opgegeven cijfertjes kan of zal verifiëren maar je hebt wel weer ff de gratis marketing/pr binnen.
@rick-dos: ja want de ontwerper werkt gratis….
@diezijner: Of wat dacht je van die schoonmaker die het kantoortje van de ontwerper schoonmaakt? Ook niet gratis…
@rick-dos: dus geen gratis marketing/pr
@diezijner: Hebben ze dan de media betaald voor de aandacht?
@diezijner: ontwerper? Dit lijkt meer iets afkomstig van een fotoshop hobbyist.
Bijzonder dingetje. Mooi is anders.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Autoblog artikel 26 april 2035: ‘Vergeten concepts: de DS X E-Tense’
@torsen: 26 april 2035….wie? Ah juist, die jongens van vroeger toen er nog auto’s waren….
Dream on PSA
@allesmetturbo: want?

Ze zijn ook al met een Peugeot 308 bezig met 500 pk. ( 308 hybrid R) En die ziet er heel wat beter uit dan de andere auto’s die je momenteel op de weg ziet.
Er zit toch ook een DS in Asphalt 8 mobiel spel? Is dat deze? Of weer een ander?
Maar hij blijft frans
@california: Wat ben jij scherp vandaag!
@california: no shit sherlock🤦🏻‍♂️
Laatst toch echt een DS7 gezien.
Niet onaardig, best wl leuk, zoiets dan
Ziet er vernieuwend uit hoor. Vind hem geslaagd!
Er klop precies iets niet aan die kwart-voor- en kwart-achterzicht, foto 2 en 8. Lijkt helemaal verwrongen. Als een zeer, zéér slechte photoshop. Raar.
@esprit_de_flandre: Ik denk dat dat nou net de bedoeling is, een asymmetrische auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).