Olav Mol krijgt een prijs voor zijn sportverslaggeving

Auteur: , 49 Reacties

Yohee! Yohoo! Ollie valt in de prijzen.

Straatfeest

Sommigen zullen nu denken ‘je verzint het niet’, maar het is echt waar. Olav Mol heeft vandaag in zijn Spaanse woonplaats Calpe de Theo Koomen Award in ontvangst genomen voor het beste sportverslag van het afgelopen jaar. Olav ontving de prijs -uiteraard- voor zijn verslag van de Grand Prix van Spanje, waarin onze Max de eerste Nederlandse winnaar van een F1 race ooit werd. Juryvoorzitter Evert ten Napel zegt over de toekenning van de prijs:

“Hij heeft net als zijn voorgangers dat enthousiasme en dat originele dat een verslaggever nodig heeft. Hij heeft ook nog vakkennis, hij weet waar het over gaat en zit al heel lang in het vak. Olav ging helemaal uit zijn dak zoals dat hoort.”

Op Twitter geeft de verslaggever te kennen dat de award inmiddels binnen is en dat hij die met gepaste trots geaccepteerd heeft.

Olav

Het is een mooie opsteker voor de TV-veteraan die de F1 naar eigen zeggen begin jaren ’90 ooit binnenrolde met het idee het een paar jaar te doen, maar nu nog steeds de luisteraars verblijdt met zijn kleurrijke commentaar. En ach, hij ziet wel eens een keer Vettel voor Raikkonen aan en andersom, maar kijk een keer naar de F1 race op Spa met het commentaar van de VRT erbij en dan roep je snel weer om Olav.

Resumé Overflakkee: puik werk Olav. Straatfeest?49 reacties

Van wie heeft hij die profielfoto gejat?
Leuk voor hem ..
Hoor em graag brallen ..

Tenminste nooit zwaarmoedig over het allersimpelste spelletje ter wereld ..
Meer dan verdiend.
Ook een meelifter op het succes van Max.

Irriteer me nog steeds aan ‘m en vooral aan die Jack Plooij. Had de BBC nog maar F1 en als Murray Walker ook nog wat jonger zou zijn en nog als commentator fungeerde dan was het helemaal ideaal.

Zou wel gehoord willen hebben hoe hij de wedstrijden zou becommentariëren.

Niet alles was vroeger beter maar wel sommige dingen…
@rick-dos: wedstrijden met Max bedoelde ik…
@rick-dos: Pfff wat een zuurpruimerij zeg… Echt geen enkel idee hoe je erbij komt dat Olav meelift op het succes van Max. Ja, de Formule 1 in z’n geheel is een heel stuk populairder geworden in Nederland, en dat Olav daardoor meer kijkers heeft en dus ook de budgetten om het programma te maken stijgen, is daarmee ook logisch. Maar dan heb je wel een heel erg verwrongen kijk op de wereld als je hem dan gaat beschuldigen van meeliften op andermans succes. Of dacht je soms dat die door jou zo bejubelde Engelse reporters er ook allemaal zouden zijn als er niet toevallig een paar Engelse coureurs en teams het een beetje goed doen?
@potver7: Simpel. Als Max niet in de F1 zat denk je dan echt dat hij deze prijs had gewonnen of überhaupt er voor genomineerd zou zijn?

Precies.
@Rick-dos: Waarschijnlijk niet, maar dat zou onterecht zijn.
@rick-dos: O joehoe… Kortom, je gast ditzelfde commentaar geven bij iedere toekomstige nominatie voor de Theo Koomen award? Want dat zullen stuk voor stuk commentators zijn met een groot bereik dankzij het succes van een ander.
@potver7: anders zouden alleen voetbal commentatoren die prijs krijgen want een groot bereik en meer in de publiciteit. Iedereen lift mee, ook de F1 en alles daarin en omheen
@potver7: Ik zou het niet weten. Is de eerste keer dat ik van de prijs gehoord heb, maar als

“Hij heeft net als zijn voorgangers dat enthousiasme en dat originele dat een verslaggever nodig heeft. Hij heeft ook nog vakkennis, hij weet waar het over gaat en zit al heel lang in het vak. Olav ging helemaal uit zijn dak zoals dat hoort.”

dat de criteria is om de prijs te winnen dan zal ik, om jou gerust te stellen, in het vervolg als er weer een commentator wint omdat een Nederlandse sportman of vrouw furore heeft gemaakt, weer een soortgelijke commentaar geven.

De man was nooit noemenswaardig geweest als commentator en nu omdat ie een keer ” yohee yohoo” heeft geroepen moeten we hem ineens geweldig vinden of zo. Schei toch alsjeblieft uit.

En voor de duidelijkheid, Walker kon net zo enthousiast reageren op een overwinning van Senna als dat van een Mansell. Daar had hij geen ” Yohoo yohee yo fucking” blabla voor nodig. En dat maakte hem legendarisch.
@potver7: En trouwens doe eens niet zo dramatisch. Het is maar een commentator hoor. Het is geen wereldverbeteraar of zo…
@rick-dos:

O,ja .. of jij je nooit druk maakt om wie de Theo (brulaap) Koomen award wint ??
@Rick-dos: is je vrouw vreemdgegaan ofzo
@lompey: Weet ik veel. Moet je aan haar vragen.
Zijn oprechte enthousiasme is mooi, maar die geforceerde tienertaal van hem trek ik echt niet.
@harrie: het zijn meer de continue fouten en slechte observaties waar ik me het meest aan stoor.
Zijn commentaar is prima voor bij de race. Heel eerlijk dat hij zegt een fan te zijn, een verslaggever maar géén journalist. Dat maakt het leven natuurlijk ook makkelijk. Maar buiten zijn commentaarbakje vind ik hem tenenkrommend irritant. Een slechte interviewer en, althans zo komt hij op mij over, een vervelend en arogant mens. Om de persdame van Vettel bijvoorbeeld een Teringwijf en Bitch te noemen vind ik smakeloos en niet kunnen.
@pomoek: bedoel je nu jack plooij of olav mol?
@stgp: Ze zeiden het allebei, dat weet ik nog wel, volgens mij begon Mol er over, vulde Plooij hem aan en maakte Mol het weer af.
Leuk voor hem en gefeliciteerd.
Verdiend niet, want dit is Nederland en daar wordt je afgerekend op de feiten in je commentaar, niet je enthousiasme en je passie.
Iedere andere Nederlandse boer’nlul vind namelijk dat’ ie dit zelf veeeeel beter kan.
@desjonnies: Ik hou niet van zijn holy shits, zijn fucking ho’s en zijn yohoho uitroepen. Je bent een Nederlander, praat dan ook Nederlands. Alhoewel ik zelf ook vaak gebruik maak van het Engels. Ik zie en hoor hem elke race fouten maken en geweldige momenten missen. En iedere race begint met: “een goede start van Verstappen!!!!” ook als hij 4 of 5 plaatsen verliest.

Maar een formule 1 race zonder zijn commentaar is geen zak aan. Dus Olav. Ollie. Blijf dit gewoon doen. Ik irigeniet (of is het genieteer?) iedere keer weer van je commentaar.
@desjonnies: Maar daarom heeft ie ook de Theo Koomen Award gekregen. Degene naar wie die prijs is vernoemd, nam het, naar verluid, ook nooit zo nauw met de waarheid, maar wist wel de luisteraar (want radio) te boeien. Zeer terecht dat Olav ‘m heeft gewonnen dus!
@henrie: met Theo op de radio gebeurde er fantastische dingen ook al stonden de wielrenners stil voor een spoorwegovergang. Hij praatte over ontsnappingen van Nederlandse renners terwijl ze stonden te piesen aan de kant van de weg, briljant ook al lulde hij vreselijk uit zijn nek hahaha
@lekkerlinksrijden: Ik hoorde de uitreiking op de radio en daar legde Olav nog even aan zijn dochter uit wie Koomen was;
“In de tijd dat hij op zijn brommer achterop de Tour de France reed viel het Franse kabinet van Mitterand. Dus iemand deelde hem mee tijdens de koers “Mitterand is gevallen” waarop hij de legendarische zin riep; “Namen heb ik niets aan, rugnummers moet ik hebben!”
zelfs als ziggo een gratis HD livestream uitzendt kijk ik nog liever een gare stream van skysports om Olav te vermijden. zijn commentaar is inhoudelijk dramatisch en zijn manier van brengen stoort me ontzettend. aan enthousiasme geen gebrek maar ik kan het maxgeslijm niet aanhoren, ook van Jack niet.

toch veel plezier met de prijs
@meneer: dat stukkie van jou is ook niet te verteren!
@toniominestrone: krijg er ook niet voor betaald, en ik krijg al helemaal geen prijzen haha
@meneer: Jij kent in ieder geval je beperkingen, dat dan weer wel.
@meneer: mist inhoudelijk vaak de boot. Net niet op de hoogte van strategie van teams of rondetijden
@meneer: tip: reddit.com/r/formula1 en dan bij het racetopic de stream van Hennogarvie1 zoeken, 50fps 720p 6000kbps stream van SkyF1 ;), tip voor volgend seizoen.
Jezus wat een azijn pissers.

Meer dan verdiend.
Gelukkig hoef ik Olav nooit te horen, ik sluit me volledig aan bij wat pomoek schrijft,
liever hoor ik dan de duitsers bij RTL, met veel te vaak reclame.
Daar hoor je commentatoren die zelf racen, of geraced hebben.
Die de goede dingen van een coureur of team aangeven maar ook de foute dingen keuzes.
Ondanks dat er redelijk wat duitsers mee doen, en Mercedes het beste team is blijven ze neutraal.
De wereld is gek.
@fmgarcia: Ik zou in beroep gaan, als ik jou was.
@potver7: Hahaha, echt te idioot voor woorden toch. Je moet als je hem nomineert net de F1 zijn ingerold. Best een leuke man hoor, maar inhoudelijk niet meer boeiend voor mij persoonlijk. Ik snap dat de anti-Vettel aanhangers hem op handen dragen, maar het is gewoon kinderlijk om je zo te laten gaan. Als ‘onze Max’ verliest door eigen fouten en bij wijze van Kimi verslaat hem, heb ik daar meer vrede mee dan een objective verslaggever. Ik kan tijdens de race net zo goed op de wc gaan zitten met het geluid uit en mis minder dan hij met alle data etc.. De wereld is gek.
“Hij heeft ook nog vakkennis” Seriously? Is wel handig ja.. Oh en heeft ook nogeens jaren ervaring, joh echt waar??
Niet terecht. De man is over de jaren heen een karikatuur van zichzelf geworden. Vroegâh, pakweg 10-15 jaar geleden wilde je F1 zien en Olav horen. Hij had kennis van de sport, enthousiasme en een alwetende sidekick in de vorm van de heer Kalff.

Vandaag de dag weet ik niet waar zijn kennis is gebleven want kennelijk is brullen, schreeuwen en huilen voor onze Limburgse godenzoon het enige wat ‘ie nog doet (met beangstigend enthousiasme). Het lijkt de heer Mol te ontgaan dat a) er nog meer coureurs op de baan rijden, b) deze niet per sé aan de kant moéten als onze jongen eraan komt en c) niet iedereen fan is van MV/Red Bull. Olav maakt de sport onaantrekkelijk voor de objectieve kijker en de fans van teams zonder rode stier op de flank. Zo hoort het niet.
@forza: Lollig hoeveel onze reacties overeenkomen.
@forza: och in de rtl GP tijd, toen ik als kleine jongen begon te kijken… Kalff over vernieuwingen op technisch vlak en leuke interviews. Voor iedereen te volgen, maar wel inhoud willen brengen. Ook tijdens de race want Olav kan zeker fatsoenlijk commentaar geven, dat heeft de beste man wel bewezen.
Echter, sindsdien is het F1 populairder geworden hier en dan moet het blijkbaar ook voor eencelligen toegankelijk zijn. Dat is de opdracht die Olav waarschijnlijk ook mee krijgt en daaraan voldoet hij samen met Plooij (wat doet die vent op tv) prima aan.
Sport is goed om achterlijk volk dom te houden ..

Ben blij dat Olav dat wel door heeft iig ..
@lincoln: De lincoln award dus.. twee zilveren punten op marmer en klaar is kees..
@fmgarcia:

Met viltstift op een plankie ..
@lincoln: Precies dit.. Het wordt tijd dat jij een wekelijkse afzeik column krijgt op autoblog.. gewoon enkel larie met een autorandje en een paar honderd dubbele punten..
@fmgarcia:

LOL ..
Jij bent degene die Olav Mol zonodig moet afzeiken ..

Voor jou soort volk is dus sport uitgevonden ..
@lincoln: Formule 1 is geen sport.. Beetje rondjes rijden en miljoenen verdienen.. Belachelijk dat ik elke maand €15,- naar ziggo extra moet overmaken.. boeven zijn het.. keuzes maken en een mening hebben.. dat is pas sport..
Actieradius van een bocht, of brain management…… 9 van de 10 keer mist hij de actie. Enthousiasme kan hem niet ontzegd worden maar z’n verslaggeving is ronduit tenenkrommend. En daar kun je blijkbaar dus een prijs voor krijgen?
Ollie is een geweldig leuke commentator. Iedereen die dat niet vindt is een zuurpruim en moet gewoon lekker zijn mond houden als hij zijn augurk in de azijn dipt. Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen als ik het bewuste ‘yohee, yohoo’ hoor. Meer dan verdiend dus.

Alleen dat boek van hem is absoluut ruk. Olav moet lekker commentaar blijven leveren, daar heeft hij verstand van, schrijven moet ie overlaten aan de mensen die dáár verstand van hebben. :-D
@nicolasr: ik heb geen probleem met zijn commentaar maar dat puberlijk gescheld kan ik niet tegen vooral als je met de familie/ kleine kinderen aan het kijken bent, tevens ben ik van van meer dan alleen max, dan verwacht ik ook objectief commentaar over alle rijders, ik kijk daarom naar SkyF1, mooi commentaar, gridwalk, interviews etc.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).