OM start onderzoek naar ‘wangedrag’ Katja in Porsche? [updated]

Auteur: , 42 Reacties

Lieve help. Het Openbaar Ministerie onderzoekt het 'wangedrag in het verkeer' van Katja Schuurman.

OM start onderzoek naar Wangedrag Katja Schuurman in Porsche

Omdat we ons in dit land graag maar wat graag bezighouden met triviale zaken, komt dit ook niet echt als een verrassing. Katja Schuurman was eerder deze week te zien in De Week van Filemon, een programma waarin said Filemon op stap gaat met een BN’er, om het een half uur lang over BN’er-dingen te hebben. Guitige TV, als uw leven draait om het wel en wee van BN’ers.

In de aflevering met Katja rijdt Filemon mee in haar Porsche 911 (964) Carrera Cabrio. En Katja rijdt zoals je met een icoon als de 964 dient te rijden: stevig. Alleen doet ze dit zonder gordel, met een mobiel in haar handen en op erg smalle B-weggetjes, al glurend in de camera (hier vanaf 12:10). Oh, en er brandde een rood lampje op het dashboard.

De Porsche van Katja

Boeiend? Wel volgens de Vereniging Verkeersslachtoffers. Zij zijn van mening dat dergelijk gedrag andere weggebruikers in gevaar brengt (waar ze een punt hebben natuurlijk). “Een rolmodel voor veel jonge meisjes zou niet zo mogen koketteren met haar gebrek aan normen en waarden”, aldus de Vereniging. De Vereniging Verkeersslachtoffers heeft daarom een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie, dat aan Nu.nl laat weten dat de zaak momenteel bij het Landelijk Parket ligt.

Katja zelf claimt in RTL Late Night dat ze daadwerkelijk haar gordel droeg, maar dan onder haar arm door, en het rode lampje zou duiden op een leeg ruitensproeierreservoir. Wel, maak je geen zorgen Katja. Rijden met rode lampjes op het dash is niet strafbaar. Bovendien valt op de beelden niet te zien of je nou wel of geen gordel onder je boob oksel hebt, al denken wij van niet.

Katja heeft overigens wel een aardig trackrecord qua verkeersproblematiek, met een platgereden Opel Frontera en drie aanhouding met drank op achter het stuur.

UPDATE: Sisser. Het OM laat weten dat er geen onderzoek komt, ze hebben er alleen even naar gekeken, naar aanleiding van de klacht van Vereniging Verkeersslachtoffers.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank, info toegevoegd-
Als ik me niet vergis is dat een 964 cabriolet, op de foto zo te zien, en geen 993…
@olliej: dat klopt, zag het ook al. En deze fout op autoblog maken is niet slim haha.
@zeevink: Afgeleid door Katja, ik begrijp het wel :)
@olliej: indd terwijl die wel eerst zegt 964 lol
@olliej: maar geloof het of niet, er zijn daadwerkelijk ergere dingen in de wereld. …..
Het is een 964 die ze rijdt.
Da’s inderdaad een 964..
Boeiend (zeker voor de Belgen onder ons)
@proost:
Boeiend (zeker voor de niet-blinde, hetero Belgen onder ons)
@proost: houden belgen niet van mooie vrouwen dan?
Hebben ze daar dan echt niks beters te doen?
@Corrado16v: Bij het OM wel dus, maar ja ambtenaren en vrijdag middag.
De vereniging verkeersslachtoffers. Er waren geen slachtoffers gevallen toch?
@azenomei: Joh, als er wel slachtoffers waren gevallen dan hadden we geroepen “Ze gaan pas actie ondernemen als er slachtoffers vallen”..
Wat een ontzettend zeikland is dit toch geworden,

Oh, ik wordt zo op mijn nummer gezet door iemand die zal suggereren om in IS land te gaan wonen of Tsjaad of Noord Korea.

Maar daar gaat het niet over, het gaat erover dat MEN zich met alles wil bemoeien.
@desjonnies: ik zal je daar zeker niet van beschuldigen. Als al het geld dat wordt besteed aan dit soort zeikdingetjes eens zouden worden besteed aan verlaging van de brandstofprijs (jaja, appels en peren, maar toch) dan zouden we nu weer mooi onder de 1 euro per liter zitten ;)

Maar ik vind ook dat Autoblog rustig meedoet aan het gezeik. Veel reaguurders hebben weinig positiefs te melden over het OM en dan doet een kop als “OM start onderzoek naar ‘wangedrag’ Katja in Porsche?” het natuurlijk extra goed, want we kunnen weer even lekker zeiken! Maar nee, wacht…. een stichting doet aangifte en dus moet het OM wel actie ondernemen en besluit het te laten gaan. Met andere woorden: het OM besluit minder geld te verbrassen en ik zeg dan: goed gedaan OM!

Los van het feit dat met een mobiel in de hand rijden van mij dubbel mag worden beboet. Van de week zat ik weer achter zo’n debiel die het nodig vond te teksten op haar mobiel. Miste een moeder en kind op het zebrapad maar net…
@galant: Boetes voor gebruik van een mobieltje onder het rijden mogen inderdaad veel hoger worden. Zelf vandaag ook maar net een aanrijding kunnen voorkomen door uit te wijken omdat een tegenligger zo druk met zijn mobiel bezig was dat hij op mijn weghelft terecht kwam. Ook fietsers die met de mobiel zitten te klooien mogen ze van mij aanpakken. Ik snap het sowieso niet dat apathische gestaar de hele dag naar dat stomme ding, maar dat terzijde.
@desjonnies: Zeurpiet!
Damn, lastig kiezen…
Wââââât? OM doet niks? Dan maar een volksoplossing. Ik vind dat ze haar van r bed moet liggen en op een schavot op de Nieuwmarkt moeten zetten. Dan geven we haar 5 minuten om ons te overtuigen dat we niet met z’n allen tomaten mogen gooien!
Schaam je toch Katja!
PS. Nooit geweten dat Katja een rolmodel was….
@gregorius: *liggen? Ook leuk op een bed. Lichten natuurlijk.
@gregorius: iedereen op tv Is een rolmodel. Er zijn genoeg mensen die zich spiegelen aan bv barbie en die man van haar. Of Gordon. (vraag me niet waarom)
Wat een gezeik om niets weer dit. En “de Vereniging Verkeersslachtoffers” is weer een zoveelste subsidiespons met mensen die niets beters te doen hebben?
Leuke dame, alleen een beetje chaotisch en lomp soms. En zo rijdt ze dus ook blijkbaar. Riem onder je arm is natuurlijk kansloos, net als op je telefoon gluren tijdens het rijden.
Meestal is de standaard-smoes van Katja in dit soort situaties: “Dat ben ik niet, dat is Thera”
Een beetje gezeik van die stichting maar ja die geile dondersteen van een Katja heeft natuurlijk wel een voorbeeld functie!
In herinner met dit berichtje nog goed uit 2002:

AMSTERDAM – Katja Schuurman is voor de derde keer in vijf jaar betrapt met drank op achter het stuur. De actrice werd afgelopen zaterdagnacht gesnapt tijdens een routinecontrole van de politie. De blaastest bracht een alcoholpromillage van 0,9 aan het licht. 0,5 is de maximum toegestane hoeveelheid.
@schellekens006: Ik vraag me bij dat soort berichtjes altijd af wie die berichten de wereld in slingert. Als het goed is maakt de politie niet bekend dat ze weer eens een BN’er gesnapt hebben. En zelf is ze er volgens mij ook niet zo heel erg trots op dat het gebeurde…
deel 2 Katja Schuurman:

Katja Schuurman werd de afgelopen vijf jaar, twee keer eerder met drank op achter het stuur is betrapt. Een keer kreeg ze een boete voor het rijden onder invloed op haar Harley Davidson. In november 1999 kreeg ze een ernstig auto-ongeluk nadat ze te veel alcohol had genuttigd. De actrice raakte in de slip met haar stoere terreinwagen en sloeg op de A2 diverse malen over de kop. Wonder boven wonder bleef ze ongedeerd
Goh, het is net een mens..
Rijdt Thijs nou in een ouwe CL?
@sacha: nee joh, die is van haar tuinman ;-)
@escort77: nou ja, wel een leuke autosmaak in dat gezin. Youngtimers en zo.,,
Gordel onder d’r oksel?? Gatver…. buiten het feit dat het de functie van een gordel (en de airbag) vrijwel teniet doet, is het gewoon ranzig….
Ja, ook al ben je een lekker wijf, je moet je gewoon aan de verkeersregels houden. Net als iedereen.
Een lekker wijf in een Porsche is levensgevaarlijk in het verkeer, geen man die nog oplet…..Dus ja, rijverbod en voor straf een paar weken naar Noorwegen sturen..
God, ik dacht dat ik een stukje van De Speld zat te lezen, maar nee, it’s real!
Overigens voor dat ‘rode’ lampje zou ze wel een bekeuring kunnen krijgen (indien ze staande word gehouden). Bij geen ruiterwissersproeisel aanwezig kun je een boete krijgen.
Als er iemand aan Katja komt ga ik over de grens…
En haar F355 is ooit in brand gevlogen. Dat was ook gevaarlijk.

http://partyflock.nl/images/cache/000d9ebd00270b374900e6761a01c8eb7d
Geen gordel aan, wat een ramp.

Mensen die geen gordel dragen doen het zichzelf aan. De enige die daarover vervelend mogen doen zijn je naasten en je verzekering.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).