Onderhoudsbeurten kosten in de toekomst minder

Auteur: , Geen reacties

Tenminste, dat denkt de Rabobank. Hoe staat het er verder voor met de automotive sector in de komende jaren?

Motor

De coöperatieve bank begonnen door boeren voorspelt dat autobedrijven in de toekomst minder kunnen verdienen aan onderhoud. In de periode 2017-2021 zal de hoeveelheid onderhoudsbeurten weliswaar stabiliseren, maar dankzij prijsdruk zal de hierdoor behaalde omzet desalniettemin dalen met zo’n drie procent.

Ook het aantal dealers zal blijven afnemen volgens de bankjongens. Een en ander heeft te maken met de grillige nieuwverkoop van auto’s in Nederland. Dit jaar komen we waarschijnlijk wederom onder de 400.000 nieuwverkochte auto’s terecht, waar we enige jaren geleden nog vaak rond de 500.000 schommelden. In topjaar 1999 werden er zelfs 611.000 auto’s verkocht. Volgend jaar wordt er een klein plusje verwacht, maar geen schokkende verandering. Langetermijn trends zoals autonoom rijden werpen nu al hun schaduw vooruit volgens de glazen-bol-kijkers, doordat ze een ‘disruptief karakter’ op de markt hebben.

De occasion-markt groeit ondertussen wél gestaag door. In 2016 boekt deze markt een plus van zo’n vijf procent en in 2017 gaat de groei waarschijnlijk door, zij het iets minder hard dan dit jaar. De particuliere koper speelt weer een belangrijkere rol in de markt en die kiest vaak voor een tweedehandsje.

Al met al zal de automotive sector in 2017 een klein plusje boeken als resultaat van de koopkrachtstijging.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).