Onderzoek: Nederlanders zijn gek op autorijden

Auteur: , 28 Reacties

Wie had dat gedacht. Toch minder Truus en Bep after all?

Combo!

Of het nou komt door de verhogingen naar 130 km/u, of de heerlijke polderwegen. Wij Nederlanders beleven uitermate veel plezier in vergelijking met andere landen, zegt Waze. Een verkeers-app die een onderzoek heeft laten doen in hoeverre mensen plezier beleven aan een autorit. Ons land scoort een nette 7,9 als het om tevredenheid gaat. Op de nummer 2 en 3 met een 7,3 en 7,2 treffen we Letland en de Verenigde Staten aan. Onderaan bungelen landen als Venezuela (3.1), Guatemala (3,0) en El Salvador (2,1).

De gegevens zijn gebaseerd op de mening van 50 miljoen automobilisten verdeeld over 32 landen. Deelnemers kregen onder andere vragen over verkeersveiligheid, het wegennet, en parkeerplaatsen. Vragen over trajectcontroles, mobiele flitsers en stakingen kwamen niet voor in de vragenlijst.

Foto: Quattroporte en Karma, vastgelegd door Autojunker Ruben199928 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
en toch kan de helft het amper… :-/
@rnej: De duitsers geven niet voor niets aan dat NL staat voor ‘Nur Links’. Als je op de autobahn rijdt wordt vaak pijnlijk duidelijk dat veel Nederlanders weinig anticiperend vermogen hebben.

Logisch ook, want de overheid stimuleert met maatregelen als de Vmax van 100KM/h op de katsrechte 5baans A2 Utr-Adam ook niet echt anticiperend rijden.

Persoonlijk vind ik het rijden buiten onze randstad een stuk prettiger dan daarbinnen. Een veel lagere filedruk, minder verkeersdrukte, en dus wat meer ruimte om het pedaal in te drukken.
@martinus: en de andere bestuurders zijn veel beleefder en minder gehaast.
@martinus: zoals het grapje in Oostenrijk geldt; wat krijg je als je zakt voor je rij-examen? een geel nummerbord met zwarte cijfers en letters..
(de variant op wat wij over Belgen zeggen)

In NL is het spitsverkeer best goed te doen, hoewel ik vrijwel elke ochtend op mn stukkie van 28 km weer pannekoeken tegenkom die met 70 invoegen voor een vrachtwagen, en doodleuk denken dat het knipperlicht een voorrangslicht is.

mn opmerking was nogal cynisch, maar we kunnen met z’n allen best redelijk rijden, dat zie je ook aan ongevalsstatistieken. Maar daardoor vallen de excessen wel wat meer op… :(
@martinus: of de Duitsers hebben ook wel als grap:
“Wat krijg je als je drie keer zakt voor je rijexamen?
Antwoord: een geel kenteken
En hoe doet België het?
@nemus: met gaten en kuilen in de weg
Je zou denken dat de Venezolanen trololollend van de spotgoedkope benzine zouden rondrijden. Moet je voorstellen hoe laag die waren geëindigd als ze Nederlandse prijzen zouden betalen…
@pomoek: Denk dat het anders zit. Je kan in dat land voor heel veel auto’s niet eens onderdelen krijgen of ze zijn stervensduur. De meeste auto’s daar vallen van ellende bijna uit elkaar.

Ik heb er een keer gereden, het is een slalom om de gaten in de weg te ontwijken… Daarnaast moet je nog uitkijken voor de vele suicidale motorrijders, taxichauffeurs en chavistas want die kunenn allemaal niet rijden :’) Oja, en goed opletten dat niemand je probeerd te beroven… Orde van de dag daarzo.

Als het rijdt tenminste, in de stad sta je het grootste gedeelte van de tijd in de file.
@pleiades: dank je! Dan draai ik ‘m om, hoge brandstof prijzen zijn blijkbaar niet zo erg voor de Nederlanders…
Ja als ik zoveel wegenbelasting zou betalen als jullie dan zou ik voormezelf ook volhouden dat ik er zo van geniet. Je moet het toch ergens voor verantwoorden voor je zelf. Maar sinds ik in plaats van 2000 + minder dan 400 betaal, nauwelijks nog in files sta, mooier landschap om me heen geniet ik toch meer dan in Nederland.
@sketcher: ik betaal 324 euro per jaar wegenbelasting… 2000+ euro moet je toch echt een forse diesel voor rijden hoor…

en files hebben de meeste Nederlanders met een vaste werkplek aan zichzelf te danken, ik ben gewoon dichter bij werk gaan wonen…
@rnej: idd, ik rij een Land Rover Discovery. Hoeveel ik ook van dat ding hou ik weet niet of ik die nog zou rijden als ik in NL zou wonen. Het Is een hoop geld dat naar de overheid moet in NL. Om nog maar te zwijgen van de accijns op diesel.
@sketcher: ik betaal geen wegenbelasting, geen bijtelling, tank nauwelijks en rij toch 15000km per jaar met veel plezier.
Hoe dat kan? Mogelijk gemaakt door mijn dikke vriend De Jager.
@kobus1967: Elektrisch rijden is de toekomst!
@kobus1967: Je reist met de bus?
@Vreddy_B: zo heeft niemand mijn wagen nog genoemd, wel foutlander, mitsubsidie, lelijk hok en wat al niet meer😂
@kobus1967: De Jager? Dan neem ik aan dat je bij jaguar werkt? Ik vraag me nu toch af welke jaguar gratis rijdt.
@clarkson: de jager als in die dikke homo die eerst staatssecretaris van financien was.
@kobus1967: Oeps.
Toevallig lees ik net een interessant stuk op gizmodo over wat de prettigste manier van het reizen naar je werk is, niet helemaal in topic, maar het heeft wel raakvlakken…http://gizmodo.com/the-best-ways-to-get-to-work-according-to-science-1733796033
Ik beleef vooral rijplezier in de avond of vroeg in de morgen, overdag is het ergenis wat de klok slaat. Toen ik mijn VR6 net had gekocht op zaterdag, ben ik de daarop volgende zondag extra vroeg uit bed gegaan, lekker zondag ochtend lege weg heerlijk knallen. Puur genieten!
@dutchdriftking: Kijk dat is liefde!
@clarkson: Haha, of het liefde is weet ik niet, maar die mooie tunnel bij Scheveningen ben ik zeker 3 maal op en neer geweest. Heerlijk die roffel!
@dutchdriftking: Dat is toch geweldig? Hoe gelukkig kan je een man maken. Fantastisch!
@clarkson: precies. Op mijn woon-werk route heb ik ook een schitterende tunnel. In de morgen is mijn motor nog niet warm op dat stukje, en in de middag kan je door al dat andere verkeer nooit eventjes gas geven. Jammer maar helaas.
@dutchdriftking: Ja prachtig als je zo kan genieten van je auto!
Ik vind er helemaal niets aan, te druk, te veel horken op de weg, als ik mijn Bimmers uitlaat dan gebeurd dat op de zondagochtenden, lekker rustig zonder irritatie, genieten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).