Porsche ketst aanklacht dochter Walker van de baan

Auteur: , 42 Reacties

Helaas voor de cashcows. Deze komt er niet doorheen.

De bewuste Carrera GT

Porsche heeft in een officieel statement aan Entertainment Weekly laten weten niks te moeten hebben van de aanklacht. Dinsdag werd bekend dat Meadow Walker van plan was de Duitse fabrikant te willen aanklagen vanwege ontwerpfouten in de Carrera GT. Niets daarvan, zegt Porsche in een reactie:

“As we have said before, we are very sad whenever anyone is hurt in a Porsche vehicle, but we believe the authorities’ reports in this case clearly establish that this tragic crash resulted from reckless driving and excessive speed,”

Daarmee zegt Porsche in principe hetzelfde als een halfjaar geleden: eigen schuld, dikke bult. Of hiermee de kous is afgedaan is nog maar de vraag. Van de Duitse autobouwer hoeven de familie en diens advocaten geen medewerking te verwachten.

Wat nu volgt zijn Dr Phil-achtige talkshows met een complot over hoe de Carrera GT een moordmachine blijkt te zijn die moedwillig is ontworpen om mensen van het leven te beroven. Vage onbekenden komen bij Oprah om te huilen over beelden die ze ’s nachts elke keer weer zien. Zoals een man met een bril in een huilende V10. De horror.42 reacties

Oh wat word ik moe van die “sue culture”. Geef gewoon je fouten (in dit geval hun fout, te hard rijden) toe.
Waar gaat het over? Dat meissie zal vast al genoeg geld hebben nu pappa dood is. En nog meer geld gaat haar echt haar vader niet terug geven.
@kilum: vergeet de hebzucht van sommige advocaten niet.
@kilum: je zegt het zelf al: geld
@kilum: je kunt twijfelen aan het bestaan van Sinterklaas, de Paashaas en Bielefeld maar als er één ding echt niet bestaat in deze wereld dan is het wel “genoeg geld”.
Als zij Porsche gaan aanklagen dan ga ik juist een Porsche kopen om zo Porsche te bedanken dat er geen nieuwe films met Paul Walker zal uitkomen.

Hard? Ja. Maar lijkenpikkers is een graadje erger.
@Rick-dos: Tja pappie dood en met zo’n uitgaven patroon over een paar jaar geen brood… Je moet “iets” doen om je standaard in stand te houden.
@850t5r: tsja…
@850t5r: Mwah, Vin Diesel heeft onlangs aangekondigd dat er nog drie F&F films komen, en gezien het feit dat Diesel en Walker dikke maatjes waren, het lijkt mij niet onaannemelijk dat daar ook wel een financiële opvangregeling voor Meadow bij inbegrepen zit. Die meid zal voorlopig niks tekort komen. Verder, alle royalties van Paul’s films worden ook nog steeds uitbetaald, dus ook dat zit wel snor.
Dit is gewoon een ordinair staaltje schaamteloosheid en een voorbeeld van de Amerikaanse claimcultuur. Overigens zou ik er niet raar van opkijken als dit gewoon door die advocaat zelf opgezet is, zo van “Als ik Porsche namens jou mag aanklagen voor 10% van de schadevergoeding zorg ik ervoor dat jij miljoenen krijgt”. En ja, zo’n 16-jarig meisje laat zich natuurlijk daarin meeslepen.
@Edge: met je relaas heb je een punt… Maar kan Vin wel meedoen? Misschien stoot hij stiekem wel meer uit dan dat hij zegt…
@850t5r: Dan moet je zorgen dat hij geen bonen eet…
@e1000bmw523i: en vooral z’n mond dichthoudt. Zelfs Sylvester Stallone vraagt zich af waarom deze man zo sloom praat.
@Edge: Financiele opvangregeling voor Meadow ??

Hahahahaha in welke wereld leef jij ? Acteurs, producers en aanverwanten zijn keiharde zakenlieden. Die gaan echt niet geld blijven schuiven omdat pa een toffe peer was .. Nog niet mischien !
Dit soort gasten worden steeds rijker door juist zo min mogelijk uit te geven aan anderen en zoveel mogelijk proberen binnen te harken.

Zij zal gerust met een leuke erfenis achtergebleven zijn en zal het daar mee moeten doen.
Stukken comfortabeler als de miljoenen andere meisjes van wie Pa er ook niet meer is en nauwelijks of niets achter lieten.
@Rick-dos: wat is dit nou voor n gare reactie? 99 procent van autoblog houd van fast&furious films.
@tt123: 99% van Autoblog houdt ook van Kaitlin Jenner…. #feit
@Rick-dos: Nee, dat is Kylie. Caitlyn is dat vadsige manwijf.
@tt123: 105% van noord Korea stemt op Kim-Jung Un
@tt123: Dan sluit ik me graag aan bij die 1%. De films zijn veel te gedateerd. Het gaat niet eens meer over auto’s, maar over de bad guy die gepakt moet worden. De actie is veel te nep, verhaallijn is gewoon niet interessant. Het eerste deel was nog wel te pruimen, maar de delen daarna zijn stuk voor stuk om te janken.
@viezefreddyw: Met Tokyo Drift als dieptepunt… Het begint een beetje Police Academy te worden.
@850t5r: Och god ja Police Academy. Wat een hel! Veronica had weer eens het lef om alle films uit de reeks uit te zenden. Het zou verboden moeten worden.
@tt123:
Ik heb nog nooit zulke k*tfilms gezien als het op auto’s aankomt. Ik heb de eerste drie gezien maar het werd steeds slechter. Herbie is nog leuker om te zien!
@Original_Arnoud: Ja, maar die was ook uit de tijd dat Lindsay Lohan er nog appetijtelijk uitzag en niet door drugsgebruik aangetast was… Hoewel het wel weer de positieve kant op schijnt te gaan.
@Original_Arnoud: als Vin DIesel en the Rock in 1 film spelen mag je er ook niets van verwachten.
@Rick-dos: Je doet onze naam geen eer aan, sjonge jonge. Ik snap dat je al dit gedoe irritant kan vinden, maar gedraag je is man. Niet lezen is niet te veel gevraagd, toch?
Tragisch is zo’n ongeluk altijd, maar of de Carrera GT is ontworpen als moordmachine? Naah
Ach een rechtszaakje meer of minder maakt nu ook niet zoveel uit voor de Duitse autowereld zou je zo zeggen…
@850t5r: Haha, misschien was hij wel onder invloed van NOX….
Om die laatste alinea kon ik wel lachen, de rest van t “sue-culture” verhaal is best triest…
Met dit soort stupiede claims jaag je niet US producenten het land uit…..Wie heeft er zin in meag claims bevechten? VW heeft een klein marktaandeel in de US. De Dieselgate zou voor haar wel eens aanleiding kunne zijn zichvan de Amerikaanse markt terug te trekken. Gevolgen…..minder wergelegenheid in Europa en Amerikaanse consumenten die duurder uit zijn door verminderde concurrentie………..Je hoeft alleen maar aan de gaspedaal-affaire te denken die Toyota overkwam……..Alleen hele sterke bedrijven overleven dergelijke Tsunamie claims in de US. Kleinere autobouwers redden het dan niet!
Amerikanen, ze zijn soms best leuk. Eigenlijk ook heel erg aardig. Maar wel zo nationalistisch als de pest. En dit soort praktijken is typisch Amerikaans. Terecht dat Porsche de aanklacht wegwuift.
1-0 voor Porsche. Kansloze claim cultuur. Ik denk dat als Brian/Paul hier van hoorde hij zich zou omdraaien in zijn graf…..
Volgens advocaat Jeff Milam, die de 16-jarige Meadow Walker vertegenwoordigt, ontbraken er essentiële veiligheidsvoorzieningen. Als eerste een elektronisch stabiliteitsprogramma dat volgens hem juist ontworpen is om dit soort ongelukken (controle verliezen door te hoge snelheid / acceleratie) te voorkomen. Porsche had die techniek al wel in die tijd en had deze volgens hem ook toe moeten passen op een listige auto als de Carrera GT

Het begint met jezelf aan the speedlimit te houden…
Als ie nou met 50 van de weg af geklapt was hadden ze misschien nog een argument.
Daarnaast kent elke autoliefhebber (de verhalen over) het listige karakter van deze auto. Aangezien beide ervaring hadden met snelle auto’s lijkt het mij aannemelijk dat ze dondersgoed wisten waar ze mee bezig waren en de bijbehorende risico’s kenden.
@rubenpriest: de kous, niet de sok. En Oprah is al een tijd geleden gestopt. 😜😜
@p1m: check ;)
Zal een advocaat vast zijn brood in zien, klopt bij haar aan met de mededeling dat hij nog wel een mooi plan heeft om een flink bedrag van Porsche af te troggelen en ja, Dan snap ik wel dat ze ja zegt. Veel kans geef ik ze niet want ze reden natuurlijk gwn als een stel gekken
Ik kan het maar niet begrijpen waarom zo’n meisje dit doet? Laat het gewoon rusten. En als ze echt de intentie had om wat geld hiermee te verdienen kan je opgenomen worden. Dat doe je niet over de rug van de dode vader.
Als je een schietgewerenfabrikant aansprakelijk kan stellen als iemand met een product van dat bedrijf een familielid heeft omgelegd, dan zou dat misschien toch helpen tegen het ongebreidelde wapenbezit in de VS. Dan worden die dingen namelijk óf reteduur, óf bedrijven stoppen met de verkoop in dat land.
Ha. Hahaha. Hahahahahaha mooi zo
Als het meisje geld wil verdienen, kan ze beter haar beentjes spreiden voor een willekeurige kerel en dit filmen en online zetten. Verdient ze op den duur ook geld aan een van mij krijgt ze dan ook nog meer respect dan met dit zielig gedoe.
Ketst van de baan…
Te hard gereden. Blijkbaar doe je dat in een Porsche. Mag je als koper toch hopen dat het product degelijk in elkaar zit. Lijkt me dat ze wel degelijk een punt hebben zeker als je ziet dat er toch heel wat freak ongelukken hebben plaatsgevonden in deze kever
@aamvoort: Hard rijden doe je in een Porsche. TE hard rijden is nooit goed.. In welke auto dan ook..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).