One-off Evora eert de legendarische Esprit

Auteur: , 24 Reacties

Lotus Exclusive schrijft in koeienletters: UNIQUE LOTUS EVORA SPORT 410 HONOURS ICONIC ESPRIT S1. Zo das nog eens een mond vol, kan Patricia Paay nog wat van leren!

Lotus presenteert dus een one-off Evora 410. Deze Lotus Evora is gemaakt door Lotus Exclusive als eerbetoon aan één van zijn voorgangers, de Lotus Esprit S1. De desbetreffende Esprit waar het om zou gaan is de legendarische Esprit S1 uit de Bond film ´The Spy Who Loved Me, u kent hem wel. Diezelfde die Elon Musk wilde laten ombouwen van duikboot naar auto. Toevallig wordt die Esprit dit jaar 40; tijd voor een feestje dus.

De Lotus Evora Sport 410 is geen onbekende, hij is uitgebracht in oktober 2016 en gelimiteerd 150 stuks. Blijkbaar zijn ze nog niet uitverkocht vandaar dit speciaaltje natuurlijk. Onderhuids is er dus niets veranderd. Hij wordt nog steeds voortgestuwd door een 3,5 liter grote 6-cilinder die, je raad het al, 410 pk levert bij 7000 tpm. Het 1280 kilo wegende scheurijzer schiet daardoor in ongeveer 3,9 seconden naar de 100 km/u.

Oké, wat is er dus wel veranderd? Uitsluitend het interieur en exterieur. De nieuwe lak combinatie op de bumpers geeft de Evora een agressieve uitstraling, niet slecht gedaan. Voor de rest is er uiteraard veel gestrooid met carbon ditjes en datjes. Er staat een zwarte lijn op de flank van de auto, net zoals bij de Esprit, ja kijk maar goed! De binnenkant kenmerkt zich net zoals het exterieur door extra carbon onderdelen. Verder zijn zetels en deuren bekleed met een rood ruitje. Dit ruitje wordt door Lotus als “The popular heritage Tartan” beschreven.

Nog niet overtuigd? Wouter destijds nog niet helemaal, maar hij reed de 280 pk sterke Evora. Dit exemplaar heeft er in ieder geval een flinke paardenstal bijgekregen!24 reacties

Weten we ondertussen al wat de normale 410 kostte? Ik vind 410 pk toch wel aanzienlijk in zo’n ding. Kan zomaar eigenlijk best leuk zijn!
@gregorius: er staan er 2 te koop voor ongeveer 116k; incl Duitse belasting.
De 400 (van het jaar ervoor: 2016), staat nieuw te koop voor 76k op Mobile in Haaften. Op hun site voor 89 en in de comments dan weer voor voor 69.
@gregorius: Bij van der Kooi staat een 400 voor 145k. Toch serieus geld
@gregorius: het geluid van Evora 400 is helemaal geweldig! Je kent hoogtoerige Ferrari’s en Lamborghini’s maar dat is gek genoeg niks bij wat een Evora 400 produceert aan geluid! Geweldig!
@ghost: toyota 2gr-fse motorblok :)
Ik heb altijd al een zwak gehad voor de Evora, maar de recente facelifts hebben naar mijn mening het design zeker niet verbeterd.

Dit speciaaltje is het voor mij ook nét niet…
@rohrl-fan: Mee eens, hij is er niet mooier op geworden, maar wel beter.

Deze special is wel aardig bedacht, maar door de nagenoeg perfecte Esprit in dezelfde gallery te plaatsen valt helemaal op hoe mooi die is, en minder mooi deze is!
Ik vind de normale evora er beter uit zien!
+1 voor de Patricia-grap!
@ghost: mwah, beetje zoutloze grap
@itsok: Krijgen we dit gezeik weer. Goed grapje is goed! :D
@itsok: patricia vond ’t toch “behoorlijk zout”.
Een echt eerbetoon kan natuurlijk varen of beter: duiken.
Doe mij maar gewoon een Esprit, altijd al een super gave bak gevonden…en dan het liefst de S4.
@cpp1: Kan ik je zeker in volgen, hoewel de Sport 300 en GT3 bij mij nog net iets hoger op het verlanglijstje staan. ?
@rohrl-fan: zijn ook gaaf idd!
Beetje meh. Zeker voor een one-off mag je er meer van verwachten lijkt me. Het is een gave bak want een Evora 410 is gaaf, maar echt speciaal? Neuh..
Geen pop-up headlights? Gemiste kans…
James Bond – The Spy Who Loved me. ECHT SUPERRELEVANT JONGENS!
Ik heb het idee dat het agressieve er een beetje af is gehaald. Het design is te lief geworden.
Had gehoopt op een prestatie verbetering
Als het toch een one-off is, hadden ze wat mij betreft ook wel iets verder mogen gaan en er compleet andere bumpers op mogen schroeven.
Ik kan het maar geen mooie auto vinden! Zo eigenwijs als de Elise is (was?) zo “standaard” ziet dit er uit.
Ik word een beetje “pissig” van die Paay humor. Aan de andere kant is de voorkant van Paay net zoveel van kunstof als deze Evora. Ander kleurtje graag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).