Ontkomt de nieuwe B-Klasse aan zijn bejaarden-imago?

Auteur: , 27 Reacties

Dit zijn de vragen waarop je antwoord wilt hebben.

The new Mercedes-Benz B-Class puts the emphasis on the sports part of Sports Tourer,” zo schreven de Duitsers voor de officiële onthulling van de nieuwe B-Klasse. Wel, daarin hebben ze geen gelijk. De auto mag er misschien beter uitzien dan zijn voorganger, onder de beurslichten lijkt de nieuwe B-Klasse toch een beetje terug te vallen in zijn oude gewoonten.

Het is eigenlijk heel slim gedaan, de meest aantrekkelijke foto’s van de auto vooraan plaatsen, maar dat wil nog niet zeggen dat de nieuwe B-Klasse daadwerkelijk van zijn oubolligheid is afgekomen. Zoals mijn wijze grootvader (die per toeval ook een B-Klasse rijdt) eens zei over een spruitengerecht dat overgoten was met saus en kaas: “zo kun je poep ook lekker maken.

De woorden laten vandaag de dag nog steeds de waarheid doorschijnen, zelfs als het niet gaat over voedsel. Toegegeven, de B-Klasse ziet er inderdaad beter uit dan voorheen, maar zelfs met een nieuw, haarfijn interieur, grote glimmende velgen en een iets ronder design, blijft het de auto waarin alleen onze grootouders rond zullen gaan rijden.



27 reacties

Die mat-lak, welkom in 2011…
Nee!
Door de zwart wit foto komt de auto niet goed op zn recht.
Misschien kunnen ze er een lijkwagen van maken, dát zou goed bij de doelgroep passen!
Design sluit prima aan bij de doelgroep en daar is helemaal niks mis mee…
In onze vergrijzende samenleving is er toch niets mis mee om een “bejaardenauto” in de modellen reeks te hebben?
Hij ziet er iig beter uit dan een inactive tourer van de het is wel/niet een propeller jongens…
Het antwoord op je vraag is nee. Voornamelijk door die achterkant.
Blijft de topper bij oma & opa om de kleinkinderen op te halen.
Voor dit segment een absoluut welkome verrassing! Beetje BMW 2serie looks, maar dan net even mooier op alle vlakken en (gelukkig) normale 4 cilinder motoren. Ben benieuwd naar de prijzen, deze zullen door de WLTP / NEDC 2.0 een stuk hoger gaan liggen dan de huidige ben ik bang… MB heeft een mooie en ongekend grote en afwisselende modellijn. Voor ieder wat wils en er komt nog een hoop aan ook heb ik begrepen.
Hang er een grote batterij onder, houd de prijs in de buurt van de 50.000 euro en heel veel jonge filetijgers staan in de rij om hem te kopen/leasen.
Matgrijs blijft een vreselijke automotive meme.
Ja, maar dan zal Mercedes toch met een pittiger blok (zoals de vroegere B200 turbo) op de proppen moeten komen!
Ligt het aan mij, of zijn dat fraaie 18 inch S Line velgen van de A3?
Lijkt mij een prima boodschappenkarretje
Hij ziet er in ieder geval al uit of die van achteren is aangereden.

Of

een bejaarde is achteruit ergens tegenaan gereden

of

er is al iemand achterop een besluiteloze bejaarde gereden

Prima auto toch. Ziet er netjes uit en je hoeft er als 20er, 30er, 40er, 50er of nog ouder echt niet voor te schamen. Het hoeven niet allemaal sportcoupé’s, scherpgelijnde hothatches of SUV’s te zijn.

Mercedes bewijst dat een hoge b-segmenter niet hondslelijk hoeft te zijn. Kijken jullie mee BMW?
Hey petrolhead vriendjes
Er zijn intussen ook een hoop jonge mama’s in deze moderne maatschappij met buying power en beslissingsmacht. En dan zeker op de Belgische fleetmarkt.
Deze Milfs (bijna allemaal) hebben andere prioriteiten dan uitlaten en velgen.
Namelijke veiligheid (ugh) ruimte voor de kids (wtf?) en rijcomfort waar je niet bij wil nadenken (eikes).
En geloof het of niet: zij worden vochtig van deze Benz.
#bravenewworld
@delaney: evolutionair zou je met zo’n gezinsauto juist hoger in aanzien moeten staan. Het is je dan namelijk gelukt je voort te planten. :)

Maar ik word ook een beetje moe van dat gereageer hier dat een auto alleen een auto is als ie 750pk heeft en eigenlijk niet meer geschikt is voor drempels in ieder willekeurige woonwijk.
Als petrolhead zou je zo’n auto niet mogen rijden terwijl zo’n auto je juist comfortabeler van a naar b brengt. Misschien kan @autoblog eens een mooi artikel maken over gran tourismo’s. Zo gaat het Alpina bijvoorbeeld niet over het sneller maken van auto’s maar om deze beter en comfortabeler te maken.
Na 1 maand wennen aan het comfort van een V70 was ik om en sindsdien kies ik voor comfort en mijd ik bijvoorbeeld audi’s met een sportonderstel.
Ik snap het commentaar op deze auto niet zo goed. De auteur van dit artikel is dus iemand die tot het einde van zijn leven in hele coole wagens blijf rijden? Ook al is dat niet comfortabel meer. Waarom zou je als fabrikant geen auto mogen aanbieden die wel geschikt is voor ouderen? En trouwens, voor bijna iedereen trouwens. Op hele coole mensen na dan natuurlijk.
@peterv: het is wat uit de hoogte inderdaad, stoorde ik me ook al aan.
Gewoon de Golf Plus voor degene die z’n neus ophaalt voor het VW logo.

Weinig spannend maar wel het interieur wat je van een Benz verwacht.
Ja, mits Mercedes een pittige motor erin legt net als de B200 turbo destijds.
Onze grootouders.. En de politie :P
Noem mij dan maar eens een auto die geschikt is voor mijn ouders, maar wel een hoge instap hebben. Oh ja hij moet dan wel autoblogproved zijn (lees vet cool)
Mooie politie auto
Nou doe mij maar een 220XDrive GT

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).