Nieuwe Mercedes B-klasse: niet langer de B van bejaarde?

Auteur: , 17 Reacties

Waar ben je B100?

Mercedes

In ons recente vooruitblik op het toekomstige gamma van Mercedes kwam de B-klasse al kort voorbij. Er is nog bar weinig bekend over de opvolger van de huidige generatie, maar vandaag geeft de Duitse autofabrikant een tipje van de sluier.

Het is namelijk een feit dat de nieuwe Mercedes B-klasse gaat komen en wel heel snel. De Duitsers laten weten dat de nieuwe B-klasse onderdeel zal zijn van het aanwezige modellengamma op de autoshow van Parijs. Naast de nieuwe B-klasse neemt Mercedes ook de nieuwe GLE en de Mercedes-AMG A 35 4MATIC mee.

Dankzij de nieuwe designtaal en de puike interieurs kun je een Mercedes al jaren niet meer een ouwelullenbak noemen. Er kleeft slechts één model aan dat imago en dat is de huidige B-klasse. Het is te hopen dat Mercedes er iets moois van heeft weten te maken, want de MPV opereert in een lastig segment. Kijk bijvoorbeeld naar zijn directe concurrent, de BMW 2 Series Active Migraine. Het dieptepunt wat BMW de afgelopen 10 jaar heeft voortgebracht. De eerste woorden die Mercedes over de nieuwe B-klasse spreekt zijn het volgende:

The new Mercedes-Benz B-Class puts the emphasis on the sports part of Sports Tourer. It looks more dynamic than its predecessor and is more agile while offering greater comfort. In addition, the interior has been made more spacious, while the engines are now more efficient and cleaner. Its avant-garde interior makes for a unique feeling of space with the unique design of the instrument panel. The intuitive user interface of the adaptive MBUX multimedia system is ground-breaking. State-of-the-art driving assistance systems give the B-Class one of the highest standards of active safety in the segment with functions carried over from the S-Class.

Klinkt allemaal fantastisch natuurlijk, maar dan heb ik toch nog twee vragen die op mijn lippen branden. Heeft Mercedes er echt iets onderscheidens van weten te maken? En hoe gaat deze MPV overleven in een wereld gebombardeerd met SUV’s en crossovers? Waar merken vooral de stekker uit dit segment trekken, gaat Mercedes het tenminste nog één keer proberen. Misschien puur om BMW dwars te zitten. Nou Audi, kom dan ook maar met een nieuwe A2. Trololo.

UPDATE 2 oktober 2018: het is officieel, lees hier alle info over de nieuwe B-klasse.17 reacties

De politie gaat toch met de B klasse rijden, of vergis ik me?
@twentsediesel: ja ook bij de politie treedt de vergrijzing op.
@w0o0dy: haha geweldig
En dan zeggen dat Duitsers geen humor hebben. Hun multimedia systeem MBUX noemen.. zal wel een dure optie zijn. ROFL!
@w0o0dy: De grootste Duitse grap blijft het navigatiesysteem van Skoda. Dat is vernoemd naar een persoon die op weg was naar Indië maar in Amerika aan kwam!
@jack_abarth:
Helaas kon die man ook niet weten dat er nog een continentje in de weg lag tussen Europa en Azië.
@sabrerator: toch was die man koppig genoeg het tot het einde van zijn leven vol te houden.
Sinds de suv uitgevonden is (groot is geworden eigenlijk, ze bestaan langer dan de mpv) ben ik helemaal weg van de mpv. Waar de eerste op alle vlakken inefficient is, is de mpv juist super handig en alleen inefficiënt waar het echt niet anders kan. Ik vind ze nog steeds niet mooi, maar heb er wel respect voor.
@lekbak: is dat ook ongeveer sinds de tijd dat je kinderwagens, buggies en luiertassen rond sleept? Want zo’n Midi MPV en MPV’S mogen dan meestal wel niet mooi zijn, praktische en prettige gezins- en reiswagens zijn het wel.
@mashell: Ik koop zelf liever een stationwagen, vind ik mooier. Niet voor de kinderen en hun meuk, wij kunnen met ons vieren makkelijk een week weg in de 206 (kinderen van 1 en 2 jaar oud). Maar er gaat meer troep voor de hobby’s in… Maar ik vind mpv’s wel goede auto’s.
@lekbak: Naar mijn weten is de Fiat 600 Multipla de eerste MPV(-achtige) en die is in 1956 geïntroduceerd. De introductie van de eerste SUV is voor discussie vatbaar uiteraard, maar in mijn ogen is dat de Range Rover in 1970.
@berlinetta: de term SUV wrrd in Nederland geïntroduceerd met de Toyota RAV4 in de jaren 90 als ik het me niet vergis. De Range Rover was tot die tijd een terreinwagen, maar dan wel een hele luxe.
@potver7: funcruiser heette dat ding toch eerst?
Heb hem 2/3 weken geleden nog gespot in camouflage in Nederland! https://www.autojunk.nl/2018/09/b-klasse-2019
@wolfssjrd: gelukkig is het nu wel een mooie auto geworden… Not.
Een van de mooiste Mercedessen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).