Ontwerper van de Ferrari Enzo komt met eigen supercar

Auteur: , 35 Reacties

En het is nog best een fraai ding ook.

Misschien wist je dit niet, misschien wist je het wel, maar het design van de Ferrari Enzo is afkomstig van Japanner Ken Okuyama. Diezelfde man is nu op Pebble Beach om de kode57 te tonen. Een dakloze supercar met best wel gave lijnen.

Het model is gebouwd op een aluminum chassis en onder de kap huist een dikke V12 met 611 pk. In samenwerking met Novitec Rosso is er ook een dikkere versie met 672 pk. De k57 heeft veel trekjes van een Ferrari. De ventilatieroosters, het stuur en de klokken lijken rechtstreeks van een 599 GTB te komen. We zien zelfs de beroemde Manettino-knop op het stuur.

Het is niet duidelijk of Okuyama de auto in productie gaat nemen, al zeggen de roddeltantes bij TMZ dat Floyd Mayweather een bestelling heeft geplaatst voor 2,5 miljoen dollar.35 reacties

Niet lelijk maar niet zo mooi als een enzo
@bubbel: zijn er serieus mensen die een Enzo mooi vinden? Of is die mooi van lelijkheid? Of ia het omdat er een steigerend paard op de flanken staat meer begeerenswaardig? Maserati heeft bewezen dat je met dezelfde ingrediënten een veel fraaiere vormgeving kan waarmaken. Sorry maar geen fan van het uiterlijk wel van de prestaties en vooral het geluid.
@jpoers: Beetje rare vraagstelling dit. Tuurlijk zijn er mensen die de Enzo echt een mooie auto vinden. Persoonlijk vind ik hem veel mooier dan de MC12, omdat de verhoudingen beter kloppen. Maar dat is het mooie van smaak, het kan verschillen.
@snorrie11: Same here, ik vind de MC12 veel te veel overhang hebben aan de voor- en achterkant.
@danone: Precies. Dat sommige mensen dat juist mooi vinden snap ik ergens wel, maar het is gewoon niet mijn ding.
@jpoers: ja. Ik vind de Enzo mooi. Dramatisch veel mooier dan de F50, want daarvan kloppen de proporties niet. En heel veel mooier dan die Maserati, dat is gewoon een Enzo met de hele Autostyle catalogus er aangeplakt waardoor de zuivere en samenhangende proporties van de Enzo helemaal verloren gegaan zijn.
@bubbel: Ik wilde juist zeggen een stuk mooier dan die lelijke enzo, in ieder geval de lelijke achterkant.
Hij lijkt wel een beetje erg op, je raadt t al, de enzo
waar ken ik dit ding nou van joh? is dit niet heel erg een auto in gta? en zo’n vision ding van gt6?
@gwnbmw: Het komt mij ook bekend voor, maar ik kan er niet op komen…
Mwha, probeert met de voorkant nog een beetje mee te liften op de prachtige Enzo. Verder vind ik ‘m niet heel mooi eigenlijk. Een 599 GTB ervoor opofferen lijkt me dan ook uit den boze.
Ik zie er meer Rossa in. Maar ja, zelfde designer hè…
@kliniclown: Ferrari Rossa… is ook het eerste wat ik dacht.
Voorkant: GTA 5 Grotti Cheetah
@denniss00: dus dat!
Goede vrijpartij geweest tussen de enzo en de laferrari zo te zien.
Net zo spuuglelijk als de Enzo
@sparks: Enzo lelijk?! Ach ja smaken verschillen ?
@dutchoutlaw: vraagteken was een smiley.
Suicide vleugeldeuren jonguh!
Doe maar niet, wat een fugly ding..
Dit lijkt wat mij betreft teveel op een Ferrari Rossa Concept waar een Enzo sausje overheen gegoten. Leuk, maar had wat meer originaliteit in mogen zitten. Zeker als je weet dat het design van de Enzo-ontwerper afkomstig is lijkt hij door deze wagen nogal een one-trick-pony.

Overigens, ik vraag me af hoe succesvol deze wagen gaat worden. Die KO7 en KO8 van hem zie je nooit voorbij komen op de bekende spotterswebsites, en van die Kode9 hebben we na de Tokyo Motor Show in 2013 en wat “first drive” artikelen ook niks meer gezien of gehoord.
Ben het met de meesten eens…en die koplampen die al bij de neus beginnen vind ik ook niet mooi
Hij heeft de ballen en lef gehad om de Enzo te tekenen. Komt hij met een eigen auto is het een soepje van verschillende auto’s . Beetje jammer.
Ziet er in iedergeval beter uit als de Enzo.
Dit ziet er een stuk beter uit enzo…
Heeft ook wel een beetje weg van een SLR Stirling Moss
Achterkant heeft wel wat weg van zagato, voorkant vind ik beetje jammer
Wat een misbaksel, zeg… Jeetje…
Vind de Enzo mooier..
Als ie echt een eigen sportwagen zou maken zou het natuurlijk niet vooral een Ferrari zijn.
Neusje van een Enzo, kontje van Zagato en hey presto: een nieuwe supercar is geboren. Goeie kleur btw! Waar doet me die ook weer aan denken xD
Een Ferrari ontworpen door een jappanner? De MC12 is die wel ontworpen door een Italiaan? Is dat dan de reden dat ik de Maser altijd mooier heb gevonden dan de Enzo zonder het te weten?
Ook lelijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).