Dit is de goedkoopste BMW M5 (E60) van Marktplaats

Auteur: , 89 Reacties

De beruchte M5 met de V10 wordt naarmate de jaren verstrijken steeds voordeliger. Vergis je echter niet in de onderhoudsprijzen voor de meest hoogtoerige 5-serie ooit.

Waar de E39 op handen wordt gedragen heeft de E60 een groot love it or hate it-gehalte. Persoonlijk kan ik het uiterlijk van de zakensedan wel waarderen en zeker in M5-trim blijft het een begeerlijke BMW. De E60 M5 kwam meer dan tien jaar geleden op de markt en inmiddels is de vierwieler goed betaalbaar geworden.

De betrouwbaarheid van het model is sterk afhankelijk van z’n verleden. Bij de E60 M5 is het ontzettend belangrijk dat de auto altijd keurig is warm gereden voordat alle 507 paardenkrachten van de tiencilinder worden aangesproken. De versnellingsbak is ook een gevoelig onderwerp en het is te hopen dat de Launch Control onaangeraakt is gebleven.

De goedkoopste M5 op Marktplaats komt uit 2005 en heeft 162.000 kilometer gelopen. In de advertentie wordt er geen woord over gerept, maar de M5 heeft een ander uitlaatsysteem. Vermoedelijk gaat het hier om pijpen van Eisenmann. De E60 kost 17.950 euro en kan worden opgepikt bij een autobedrijf in Veen, Noord-Brabant.89 reacties

Ik zit nu te wachten op wie de uitspraak het eerste zal doen …
@pexers: Dikke bmw!
@Donstil: hehe, yep, dat was m ;)
@pexers: De absolute vedette van z’n klasse?
@pexers: Wat een nutteloos artikel, degene die hiernaar opzoek is weet waarschijnlijk ook wel hoe marktplaats werkt.
@atrak: ja kan ook, maar goed. Misschien nog beetje komkommertijd?
@pexers: Nee kwamkwamer tijd..
@atrak: nog een slokje azijn?
@josxkrs: onzin: als je in de inleidende alinea iets zegt over onderhoudsprijzen, kom dan in ieder geval met een lijstje van meestvoorkomende problemen + onderhoudskosten. Dan is het in ieder geval geen teken van absolute redactionele luiheid.
@atrak: volgens mij heeft Autoblog iets van een reclame deal met Marktplaats. Dit soort artikelen zijn waarschijnlijk gewoon voor inkomsten en “overleven” ;) Als je het niets vindt, hoef je het niet aan te klikken.
@quincy: no shit Sherlock dat is al een hele tijd zo…..
@pinut187: hoe lang heb je daar nou op moeten wachten om dat te kunnen zeggen?
@quincy: tot dat ik een ons woog..
@atrak: gesponsorde content, reclame in een artikeljasje. Ik ben er ook geen fan van.
@stylez: vreemd dat je dan nog geen kroontje naast je naam hebt staan. Of neem gratis content (plus een beetje reclame) voor lief, of wordt sponsor, of kom hier niet. Maar gun het team van AB ook hun brood op de plank.
@m550d: Zelfs met kroontje zie je deze artikelen. En ik vind het prima. Op
Marktplaats zou ik alleen zoeken naar een Opel Corsa uit 1993. Maar niet naar de meest onbetrouwbare BMW ooit. Die zou ik alleen in originele toestand van een officiële BMW dealer kopen die me de onderhoudshistorie geeft, voorstelt aan de vorige eigenaar en zweert op het leven van z’n kinderen dat die wagen goed is. Maar dat maakt het niet minder leuk om te zien wat de oplichters ehh handelaren op marktplaats zetten.
@m550d: inderdaad, ik heb daarentegen wel het recht om gesponsorde content af te keuren. Toch ben ik niet zo’n zeikerd en vond ik dit best een prima stukje lectuur.
@Stylez: Tja, je moet wat als blog; normale ads werken amper meer met alle – terechte – Adblockers en zo’n artikel 1x per week over de ‘goedkoopste op marktplaat’s’ vind ik niet erg storend; beter dan product-placement in vids or artikelen zoals ‘loot crates with 10% off using coupon-code: sellout’
Terechte adblockers? Leg uit!
@stylez: het voelt enerzijds wat dubbel maar als het Autoblog helpt vind ik het super prima. Bovendien zijn lang niet alle Marktplaatsjes vervelend. Tip er zelf zo nu en dan ook eentje :)
En een importje dus het kan zomaar 262.000 zijn.
@Donstil: het leer ziet er aan de zijkant een beetje raar uit. Of de vorige bestuurder zat op de wangen van de zetels.
@dirkiii: Obese Hassan
@michaelb: Mehmet had deze
@Donstil: Misschien heeft hij wel een uitdraai van een ‘Carfax’ van land van herkomst. Ik denk dat de meeste landen, zeker in het Westen, een instantie hebben die bijhoud hoe veel hun auto’s hebben gereden. Zo niet, dan zegt die 162k niet zo veel.
@e550: Duitsland niet. Met wat geluk is via de dealer nog wat te achterhalen. Due kan bijvoorbeeld de sleutel uitlezen.
Mooi (bijna) origineel
Een net geïmporteerd wagentje roept bij mij altijd vragen op. Vooral als het door een handelaar is geïmporteerd. Waarschijnlijk heeft de auto schade gehad en/of is de kilometerstand teruggedraaid.
@mathay: Tuurlijk, want elke autohandelaar is een boef… In het buiteland auto’s inkopen is vaak gewoon voordeliger en er is meer keuze.
@kapitein: klopt, maar dan zou ik het importeren mooi aan mij zelf toe vertrouwen. Dan weet je zeker wat je koopt
@mathay: ik importeer mijn auto altijd met schade. Leuk voor de BPM.
@kapitein: dubbel erg een Brabantse handelaar.
@kapitein: Nee, niet ELKE autohandelaar is fout … wel een significant deel !
@mathay: Hoeft niet per se, ik importeer ook altijd lichte schade auto’s, ik repareer ze en verkoop het na een half jaar weer door, gewoon omdat ik toch net even iets anders wil. Het is een MUST om een goede aankoopkeuring te laten doen door een specialist of de merk garage zelf maar je moet ook de onderhoudsboekjes controleren want onderhoud zegt veel over de auto. Zo moeilijk is dat toch niet? Het is even net iets meer moeite maar dan heb je ook een dikkere bak met meerdere opties. De import van Duitse auto’s stijgt extreem. Over vijf a tien jaar zie je overal import auto’s rijden.
Ik heb dit model eigenlijk nog nooit mooi gevonden. In tegenstelling tot zowel de voorganger als de opvolger. Daarbij heb ik het idee dat dit soort auto’s het best gekocht word bij particulieren. Dan kan je zelf inschatten wat voor persoon de verkoper is, en je bent goedkoper uit meestal.
@lekbak: Mee eens, al moet je wel even goed kijken of de particulier die met pijn in zijn hart de auto overweegt te verkopen de auto niet toevallig nét in zijn bezit heeft.

Liefst gewoon een jaar of twee, drie op zijn minst. En uiteraard met een dichtgetimmerde onderhoudshistorie. En iemand die echt goed voor zijn auto gezorgd heeft zal er heus geen moeite mee hebben als je een aankoopkeuring wilt laten doen bij een dealer of nog liever een specialist. Zeker bij zo’n auto een must.
@moveyourmind: geen slecht idee. Op dit model zitten 4 vanos systemen. Fantastisch als het werkt. Duur ala het stuk is.
@lekbak: qua looks niet de mooiste maar die V10, wat een heerlijk geluid.
@lekbak: Helemaal mee eens. Ik snap de uitspraak “Persoonlijk kan ik het uiterlijk van de zakensedan wel waarderen en zeker in M5-trim blijft het een begeerlijke BMW” ook niet helemaal. Je moet 2x kijken of het wel een m5 is of niet. De 4 pijpjes verraden ook niet alles, omdat er veel namaak rond rijd. Sterker dan andere modellen lijkt dit gewoon echt op een 5-serie met een M-pakket.

Ik ben zelf BMW rijder maar deze auto mist gewoon wat als m5. Ik ben niet persé een Audi liefhebber maar een s6 is saai, omdat je amper kan zien dat het een s6 is. Maar bij een m5 is het ineens cool? Neuh….

De motor = +
Het uiterlijk = –

@87sandyd: een s6 is geen concurrent voor de m5. Je bedoelt de rs6 waarschijnlijk.
Dit soort auto’s koop je vooral met BOVAG garantie. Als je binnen dat half jaar niets ondervind heb je waarschijnlijk een hele goede te pakken.
In de garantietermijn zoveel mogelijk dingem laten herstellen..
Ik heb er 5 jaar geleden eentje gehad: nagenoeg geen problemen mee gehad en met 75k op de teller verkocht voor een appel & ei destijds bij €2,00/liter ;-)
Waanzinnig leuk speelgoed, heerlijk geluid, maar het verbruik van 1:3-6 (130-350km met 1 te kleine tank) echt extreem, prijzen voor remmerij etc vallen mee, over de bak : bij s5 schakelstand denk je dat alles uitelkaar valt, maar dat hoort erbij :-D
@carwax: ik was altijd al benieuwd hoeveel km je op een volle tank rijdt met z’n ding, maar 130km is extreem
@carwax: @slickrick: goeiedag zeg, wat een zuipschuit!
Kan je natuurlijk wel verwachten met een dikke V10 achter de nieren, maar zelfs dan.
Als je na je tankbeurtje na 130km weer stil staat ga je gewoon over de €1/km, absurde waarden, maar dan heb je wel een heerlijke rit gehad!
Geweldig ding vind ik het, als ik geld teveel had dan wist ik het wel
@carwax: klein puntje, s6 is de snelste stand
Als je snel bent koop je voor dat geld nog een mooie e34 M5, een 6 bak zal wel niet meer lukken maar een 5 bak is ook mooi. En die 6 cilinder is smullen hmmm.. En hij wordt alleen maar meer waard nu de e28 onbetaalbaar begint te worden
Veen en auto’s is niet de beste combinatie ;-)
@supra1981: Apeldoorn en auto’s al helemaal niet :)
@romeoalfa: Om nog maar te zwijgen van de combinatie Den Haag en auto’s…
@moveyourmind: rotterdam en auto’s dan. De meest slechte zaak van Nederland!
Overigens wel liever de e60 (vooral e61) dan de e39 M5, in alle andere motoriseringen liever de e39
Dit soort auto’s zijn in Japan veel goedkoper onlangs is er eentje verkocht voor 7000 euro.
“Persoonlijk kan ik het uiterlijk van de zakensedan wel waarderen en zeker in M5-trim blijft het een begeerlijke BMW.”

Ik ben zelf BMW rijder, maar van voren en van de zijkant moet je echt goed kijken of dit een M5 is. Dit is de 5-serie die echt het minste opvalt, ik zou het bijna saai noemen. De 4 pijpjes verraden wel wat, al moet je dan ook weer goed kijken of het geen namaak is.

De v10 maakt sit mosschien de meest begeerlijke m5, het uiterlijk niet. Ik ben niet echt een Audi liefhebber ofzo, echter wordt de s6 vaak saai gevonden omdat je amper ziet of het een sportieve Audi is. Bij deze BMW is dit absoluut niet anders, maar dat maakt het dan weer een “wolf in schaapskleren”?

Motor = +
Uiterlijk = –
Waarschijnlijk altijd in bezit geweest van een oud vrouwtje…
Wat onzettend veel “kenners” (die waarschijnlijk zelf in een veilige Golf rijden o.i.d) hebben hier weer reactie op!
@robbie123: Wat is je punt?
@robbie123: Golfje slowmotion want zo’n oude leaseslet is zo goed onderhouden en heel goedkoop.
Niks mis mee, maar ik denk dat ik haast nog liever een 535d zou hebben.
Meer een sportwagen voor erbij met dito verbruik. Verder rekening houden met een hoop profileeracties van de polizei.

De goegemeente denkt waarschijnlijk met de plaatselijke pimp of cannabisschuivende proletenkoning te maken te hebben, maar daar moet je je als liefhebber niets van aantrekken natuurlijk. Gewoon een saffie in de mond, campingsmoking aan en petje op.
Ja mooi, maar kan me niet voorstellen dat die altijd mooi is warm gereden
Veen… Als hij er op 31-12 nog staat, steken ze hem vast in de fik
“Hopen dat de Launch Control onaangeraakt is gebleven”? Waarom zit er uberhaubt zo’n optie op als dit zo schadelijk is?
@miezemiez: BMW is alleen maar blij als je langzaam je auto aftrapt en mishandeld, kan je mooi na een paar jaar het nieuwe model kopen
Blijft een bloedgeile bak. M’n favoriete M5… En de E60 is stiekem de 5 serie die ik het mooiste vind. Uitgesproken, minder vastig dan de huidige 5 serie, en meer onderscheidend tov 3- en 7 serie. V10 sound van deze M is heerlijk. Ja, voor mij de meest begeerlijke M5.
VEEN en auto.s……..nou zo.n 20 jaar terug een 5serie gekocht bij Piet Bax……5 jaar probleemloos gereden.
E63 M6 veel mooier…je moet zoals elke sportwagen wel goed warmrijden alvorens te vlammen, dan kunnen ze alles hebben. Probleem is dat veel eerste of tweede eigenaren geen benul hadden hoe ze met zulk exotisch materiaal moesten omspringen en dan dure stukken reden…nu dat doe je in een r8 of 911 ook als je niet fatsoenlijk warm rijdt…
Een oompje van mij zegt altijd: ”Niets zo duur als een goedkope BMW”
Gewoon doen!b
Die €5 smoked led zij knippers ??
Ik heb een e61 uit 2008 gehad(eismann /k&n en chiptuning), man wat heb ik genoten, elke ritje was plezier. Hou wel rekening mee dat zuinig rijden geen optie is. 1 op 5 à 6 is normaal en dan hoef je niet hard te rammen.

Maar een v10 op 8500 rpm is een soort van sex maar dan net ff anders….

Kheb in een jaar 18.000 km erop gezet en geen klap verkeerd….top wagen!
De mijne is een uurtje of 2 geleden verkocht, toch wel hartzeer: wat een ongelofelijke machine was het toch ?
@harryb: waarom dan weggedaan?
Ik heb een M135i gekocht dus de M5 kwam niet meer buiten dus het was jammer om hem te laten verstoffen in de garage want dat doet geen goed aan zo’n wagen@alfablog:
Gaan we nog naar terugverlangen, zo’n v10.

Reataureren momenteel een E28 520i. Kun je zelf goed aan klussen zonder diagnosestekker. Onderhouden van zo’n M5 wordt op termijn een probleem. Kennis verdwijnt en menig monteur is tegenwoordig kansloos zonder computer. Oftewel, je blijft altijd gebonden aan een officieel merkdealer met aangepaste M5 tarieven voor de uren.
@alfablog: je hebt 99% gelijk. Gelukkig zijn er nog echte specialisten voor dit soort auto’s !
Verouderd zeg! De tijd gaat door.
Vreemd, net ingevoerd en nu al te koop? Misschien vanalles mis mee
@730ld:
Ja, raar he, dat er mensen zijn die erop uit trekken om in het buitenland handel te kopen.
Nooit begrepen !
Noemen ze ondernemers, laten iets draaien dat we de economie noemen, wil de man deze BMW houden, dan heet het weer een museum !
@desjonnies: en ik maar denken dat ik mijn collectie nog moet ver-tienvoudigen voordat ik het een museum kan noemen. Blijk het al een museum te zijn!

Opening museum lekbak volgend voorjaar. Collectie: 4 maal Mercedes-Benz, tweemaal yamaha en een bmw (motorfiets). Verder nog een puch maxi, giant, Union en peugeot (fiets) met nog een historische sleepboot voor de wal. Wat denk je dat ik kan vragen voor een kaartje?
@lekbak:
Nee man, de kaartjes moeten bijna niets kosten, de bar en versnaperingen, die moeten het geld inhet laatje brengen !
Bij Benzen hoort brat en curry worst en bij een sleepboot een goeie borrel ( in nautische kringen ook wel oorlam geheten)!
Dan het – inmijn ogen- afschuwelijke shanty-koor, let op : als je een shanty koor inhuurt is het een MUST dat de leden over gezichtshaar beschikken en ze aan het einde van de dag compleet lazarus in de bus stappen! (het liefste zo lazarus dat ze uit de ramen pissen)
Vooral veel zoutjes op de bar, dan gaan de klanten vanzelf meer drinken, een barman met een houten poot is een pré, anders doet een lapje voor het oog het ook goed, let op : er moet wel een goed verhaal aan vastzitten als BV een lekkende verstuiver die tijdens een tocht door Opper Volta in een W123 de man van het zicht heeft beroofd o.i.d.
@desjonnies: kijk, dat zijn nog eens bijdragen! Gezien ik tegen die tijd weer in Friesland hoop te wonen mist de souvenir shop vol met Friese vlag items nog. Die zingende alcoholisten kunnen trouwens wel thuisblijven. Dat stoort de zachte klassieke muziek in de Mercedes hal. Ter compensatie organiseer ik wel wat meetings van clubs op het terrein. Van elk model Mercedes wat er staat een sleuteldag en toerrit jaarlijks. De bmw-mono club mag ook langs komen, aangezien ik daar zelf ook lid met met 10% korting op koffie! De lokale pijp en sigaar rokers vereniging mag ook best langs komen. Dat geeft altijd een hoop omzet. Maar die moeten wel op het terras blijven. Ook levert elke goede recensie op internet een gratis koekje bij de koffie op.

Gast collecties zijn ook welkom. Bijvoorbeeld een Renault dauphine, peugeot 404 met weinig kilometers en een 106 rallye.

Fijne zondag!
Lekkere wagen!
Oogjes bij import open houden, maar kan prima. Wij importeren zelf ook bij het leven: Duitsland biedt gewoon veel moois.

Verbruik is schrijnend, rij zelf liever een diesel (tegen het zere been bij petrol-heads;) ).

E60 altijd mooi gevonden, moest erg wennen aan de F10.

Maar vind ondertussen de e60/61 hard verouderen en ben zelf erg fan van de f10/11
(Tevens eigenaar van de f10, geen m5 overigens)
ash via Android app
Mijn betaalbare droomauto.. Doe mij die maar..

Dikke BMW JONGEEEUUUUHHHH..
Als je 30k hebt liggen kun je hier toch mooi een jaartje van genieten…
@mashell: voor dat bedrag haal je zelf een veel mooier exemplaar bij de buren. Eentje met een mooie historie. Het artikel op marktplaats is vaag en zegt bijna niets over de auto.
Eigenlijk is deze wagen het meest duidelijke M5 statement geweest ooit!
Ik heb zelf ooit de eerste M5 een tijdje gehad, maar die spetterde er niet zo uit aks deze.
Ik vind het een afschuwelijk over-de-top creatie, totaal ontdaan van alle charme en helemaal Vout qua kleur, donkere achterruiten (alsof het een grijskenteken bussie is) en die afschuwelijke velgen die, mocht je erin vallen, een minderjarige voetganger vermalen als een peperkorrel!
En toch, ik koop hem en noem Hem BRUTUS
Bij zo’n wagen gewoon een grondige aankoop keuring bij een specialist die goed te boek staat. Kost wat maar dan weet je ook wat voor auto het is.

En sowieso bij een specialist in onderhoud. Bij de BMW dealer word toch alles vervangen wat de computer roept aan fout meldingen xD
Ik vind hem geweldig. Die v10 met 500pk trekt eraan ongelooflijk. Je moet hem uiteraard wel zo laten geen aftermarktet wielen of iets erop gaan zetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).