Onverwoestbare Escalade, een rijdend fort, kost 350K

Auteur: , 31 Reacties

Als Escobar nog had geleefd, dan had hij er ongetwijfeld tien gehad.

Weinig auto’s eisen meer respect op dan de Cadillac Escalade, laat staat een exemplaar dat een speciaal pantser heeft gekregen en ook nog eens bijzonder luxe is uitgerust. Hiervan is de nieuwste creatie van AddArmor, dat zijn naam meer dan waar heeft gemaakt, een schitterend voorbeeld. De zogenaamde “Executive Protection Escalade” is een wonderbaarlijke machine die voor niets of niemand terug hoeft te deinzen.

AddArmor heeft de reusachtige Cadillac flink bij de kladden gegrepen en ervoor gezorgd dat het apparaat voortaan onverwoestbaar is. Het bedrijf uit de staat Wyoming heeft de Escalade een enorme hoeveelheid bepantsering gegeven, van het Europese B6-niveau. Hiermee is de straatsloep in staat kogels te weerstaan van het kaliber 30-06, 7.62, .556, 9mm. Zelfs een schot van een .44 Magnum penetreert de auto niet, ook klappen van knuppels of bakstenen weigert de wagen door te laten. Het pantser is overigens niet heel zwaar, dus eventuele belagers moeten flink hun best doen de Cadillac met zijn 420 pk sterke V8 bij te houden.

Wanneer de inzittenden zich in een situatie bevinden waar ze worden aangevallen, dan beschikken ze over de nodige middelen om zich te verdedigen. Het mildst zijn het rookgordijn, een 360 graden hitte- en nachtcamera en gigantische bumpers. Heftiger is het geluidskanon, dat extreem hoge tonen kan produceren. Proberen de boeven binnen te dringen, dan moeten schokgevende deurhendels ze weren. Een traangassysteem kan ze ook tegenhouden. In het ergste geval kunnen inzittenden hun wapens in speciale openingen plaatsen, zodat ze kunnen schieten zonder uit te hoeven stappen.

Het moge duidelijk zijn, dit is een auto voor drugsbaronnen à la El Chapo. Zeker aangezien we binnenin ook nog eens een ongelooflijk mate van luxe kunnen vinden. Volgens AddArmor kost de wagen 350.000 dollar. Het kost 1.300 uur om de auto te maken en pas na zeven maanden kunnen ze er een leveren. Worth it!31 reacties

Wat een dingen blijven die Escalades ook. Niet dat ik er eentje nodig heb maar ik wil hem!
@viezefreddyw: je kunt ze kopen, als je het echt zou willen
@viezefreddyw: wel handig dat die doggo’s van je erin passen😂
Als het bericht wil delen via de app krijg ik een link van een afbeelding? OT: Wat een dikke bak zeg!
@g60gti: Als ik het*
@g60gti: Dan heb je wss de afbeelding ook geopend is mijn ervaring. Als je dan de app opnieuw opent en gelijk deelt zonder de afbeelding (headerfoto) te openen pakt die wel de goede link.
lijkt me dat de 556 beter penetreerd (haha) dan de magnum
@gove: haha (lachen) zeg!
Wordt een dikke hit op GTA
100 euro per kilo?
Door de eerste twee zinnen onder de titel van dit artikel moge het dus duidelijk zijn wat voor volk zich hierin tussen alle andere weggebruikers voortbeweegt. Men zij dus ernstig gewaarschuwd! En je moet er vooral respect voor hebben! Voorheen heb ik altijd gemeend, dat je alleen maar respect kon hebben voor mensen. Maar voor een auto? Die laatste kan op mij alleen maar een diepe indruk maken. Geen respect afdwingen! En al helemaal niet nu journalistiek wordt aangegeven voor wie hij bedoeld is.
@9000cse:
Is afgedwongen respect niet gelijk aan angst?
Respect moet je verdienen.
Zit er een software- of hardwarematige firewall in voor alle electronica? Istie bestand tegen een EMP-wapen/puls? Zitten er moederborden in waarop geprint staat “Made in China”?
Stiekem heel gaaf natuurlijk.
Wat een lekker interieurtje zeg
No penetration!
Vraag me af of je in Nederland wel stroom op je deurknoppen mag zetten. James Bond zou jaloers zijn
@gulli: dan heb jij Tomorrow Never Dies niet gezien met de dikke BMW.
@marc94: daar doelde ik juist op 😊
Speciaal voor Mexico en Rusland.
Ik zeg Wouter of Casper, proefritje 😁
Zombie apocalyps komt er aan? Ik zie verder geen toegevoegde waarde. Misschien dan Trump hem koopt?
als ze op de voorruit schieten zie je wel niets meer.
@Jantje_555: Beter dat dan wanneer de kogel er dwars doorheen gaat he. Kogelvrij bestaat tenslotte niet, alleen kogelwerend.
@mopar: zolang er nog niet op geschoten is zal de bepantsering best kogelvrij zijn
gaaf zeg een escalade met een enorme gloryhole haha
“Het pantser is overigens niet heel zwaar”.
Lijkt me sterk. Een voorruit van die klasse weegt al snel 200kg.
@jajeroenja: als ze keramisch pantser gebruikt hebben “valt het mee “. nadeel is alleen dat het elk schot zwakker wordt. met staal heb je dat veel minder maar dat weegt honderden kilo’s.
@marc94: B6/VR6 pantsering wordt bijna altijd met gehard staal gemaakt.
@jajeroenja: zo ver gaat mijn kennis over ditsoort pantser niet. bedankt!
@marc94: Heb een aantal VR4 voertuigen mogen maken, en kwam zo nu en dan zo’n zware heer tegen. 7serie weegt dan zomaar 2000kg meer. Wel leuk spul allemaal!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).