Gepantserde Rolls-Royce Cullinan limo kost 2 miljoen

Auteur: , 19 Reacties

Bloeddorstige dictactoren met veel vijanden, kijken jullie mee?

De Rolls-Royce Cullinan is op zich al het niet-levende bewijs dat consumenten wereldwijd verschillende behoeften hebben als het aankomt op het kopen van een SUV. Slechts een kleine groep komt in aanmerking de verschrikkelijk luxe SUV aan te schaffen. Een nog kleinere groep zal deze verlengde, gepantserde versie van diezelde Rolls-Royce überhaupt overwegen.

Dit is niet zozeer vreemd, aangezien maar een beperkt aantal mensen bereid is ruim 1,8 miljoen euro over te maken naar degene die peperdure, verlengde, gepantserde voertuigen produceert. Nog belangrijker: welke levensstijl moet je hebben, wil een bolide als deze in hemelsnaam bij je passen? Supersterren die ervan overtuigd zijn dat ze het universum beheersen? Dictatoren met Stalin-achtige doodsaantallen op hun naam? Het antwoord op deze vragen weten wij niet.

Enfin, aan de Cullinan lijkt technisch niets veranderd te zijn. Dit moet betekenen dat Klassen, de Duitse maker van het rijdende kasteel, dezelfde 6,75-liter V12 in het vooronder liggen die eveneens schuilt in het origineel. De V12 bschikt in totaal over 571 pk en liefst 850 Nm koppel.

Los van de techniek is de buitenzijde, evenals de binnenzijde grondig aangepakt. Kijken we naar de dimensies van de Cullinan, dan nemen deze aanzienlijk toe. De bolide groeit in de lengte met ruim een meter, de wielbasis groeit net zo goed met 1,016 meter. Daarnaast heeft Klassen de Cullinan binnenin voorzien van meer luxe – dat is mogelijk – door een compleet multimedia ‘centrum’ in de auto te schroeven. Er is een iMac aanwezig, maar ook wifi-verbinding, een CD- en DVD-speler en een schoftelijk duur Bang & Olufsen geluidssysteem. Ambient LED-verlichting wordt niet vergeten. Tot slot krijgt de Cullinan een gepantserde huid van het hoogste niveau.19 reacties

Het ziet er uit als een soort All Road Chrysler 300C Station. Die extra lengte doet em optisch geen goed als je het mij vraagt.
@E34M5Touring: buiten het feit dat het limo’s zijn zie ik weinig overeemkomsten. Ik zie hier eerder een soort lange, luxe versie van bv de skoda kodiaq rs
@E34M5Touring: lijkt op Poetin zijn koets!
Geld is niet automatisch smaak he.
Ben benieuwd naar de binnenkant.
6,3 meter… leuk voor in Amsterdam & Utrecht parkeren aan de grachtjes ;P
@aalt: Dat is het probleem van je chauffeur🤣😎
@isn1981: Uiteraard… ik wil gewoon op de ‘Oude Gracht’ uitstappen :) zoek het maar uit hoe je de auto omdraait/parkeerd..
Kijk, Skoda! Dít is nou een onoverwinnelijke crossover met een bak vermogen!!! Dit had gewoon de Skoda Kadiaq RS moeten zijn!
Zit een weekje in Phnom Penh, om de 10 min zie ik wel een phantom voorbij rijden, niet normaal meer. Dus hier is zeker wel een markt voor dit soort beesten.
@cl65: Ook daar moet de chauffeur dus eindeloos rondjes rijden om een plekje te vinden:)
Dé perfecte auto om binnenkort op de PC hooft je nieuwe kerstboom te gaan kopen! Hij hoeft niet langer op het dak, gewoon de zetels plat en langs de koffer erin!!1!
Euh, ik vind ‘m wel mooi, als ik van gekkigheid niet meer weet wat ik met mijn geld moest doen dan wist ik het wel. Maar dan zonder Pander en multimedia systeem. CD speler? Hallo 1995!
Onderaan een link naar een oud artikel met als titel “Deze auto kan niet fouter gemaakt worden”
Willeme, you stand corrected.
Net een Engelse taxi
@jeppie: faketaxi 2.0
doet me aardig denken aan die nieuwe londonse electrotaxi’s hier.
Ben benieuwd. Lukt het ook om de paraplu in het portier kogelvrij te krijgen?
Soort van gepantserde stadsbus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).