Ook de Belgen geven geen reet om Volkswagens dieselgate

Auteur: , 47 Reacties

Ha. dat rijmt.

TDI!

Net als wij Hollanders geen shit geven als het om de portemonnee gaat, halen ook onze zuiderburen de schouders op bij de woorden millieu, euro5, en fraude. Doesn’t matter, had Volkswagen TDI.

Vooralsnog lijkt er geen verschil tussen de verkopen voor het dieselschandaal en na, schrijft HLN. De verwachting is dan ook dat Volkswagen niet minder auto’s zal gaan verkopen. Alhoewel potentiële klanten het moeten doen met een kleiner aanbod.

Handelaren in VAG-merken maken dezelfde constatering. Zo vertellen ze dat er nog net zoveel modellen worden verkocht als voorheen, maar mensen hebben wel meer vragen, aldus de krant. De vraag is natuurlijk hoe eerlijk deze verkopers zijn tegen de media. Negatieve publiciteit leidt tot slechtere verkopen en daar zitten dealers niet op te wachten. Zeker niet bij de oh-zo-geliefde diesels.

Wanneer de verkoopcijfers aan het einde van het jaar gepresenteerd worden weten we exact hoe de vork in de steel zit. Vooralsnog lijkt het hele dieselgate schandaal weinig invloed te hebben op de consumenten.

Check het laatste nieuws over de Volkswagen Dieselgate via deze link.47 reacties

We worden iedere dag genomen door de regering, dus waarom wakker liggen van dieselgate. Binnen enkele weken of maanden praat niemand er nog over en zullen er misschien nog meer Volkswagens verkocht worden.
🙊🙊
@wheelerdealer: deze moet er nog bij: 🙈
Tja. Het TSI/DSG debacle en PON heeft ook niemand ervan weerhouden om die dingen te blijven kopen, dus waarom dieselgate wel?
@lalancia: gelukkig zijn de mensen die er hun persoonlijke vete dan wel levensmissie van gemaakt hebben haat te spuwen over het ene of het andere logo op vier wielen sterk in de minderheid. Komen waarschijnlijk ook weinig buiten, te druk met giftige berichtjes posten vanuit hun vochtige kelders van het ouderlijk huis. De echte consument gedraagt zich heel anders en is waarschijnlijk een stuk minder emotioneel betrokken bij het logo op hun vervoermiddel. Zo, ik ga de zon in, is alweer een tijd geleden! 😎
Goed nieuws voor VW, maar zo makkelijk gaan ze er niet van af komen ben ik bang. In kleine landjes in de Benelux maakt het niet zo veel uit.

Maar toch denk ik dat de VW met name in de VS een enorme knauw heeft gehad. Om de grootste te worden ter wereld (toch een beetje een dingetje voor de Affengeilen uit Wolfsburg) moet je ook een beetje dekking hebben in de VS. Dat was al niet veel (Audi en Porsche doen het in hun segment wel aardig, overigens.) maar Volkswagen als merk legde het al af tegen Toyota, Dodge, Chevrolet, Honda, Nissan en Ford. En Hyundai.

Daarbij hebben ze in Amerika ook de grootste fraude gepleegd: ze hebben daar bewust gelogen over de NOX uitstoot.
@gtwillem: Je doet net alsof er alleen meer NOx uit de Amerikaanse vw 2.0 TDi komt. Maar het is zeer waarschijnlijk dat die giftige stof ook hier uit de auto’s komt, en wordt verdoezeld door de software.
@martinus: Zeer waarschijnlijk? We weten al lang dat de motoren hier ook niet kloppen. Denk je dat ze hier voor de lol terug naar de garage moeten voor hun software update?
@martinus: komt met name omdat de toegestane NOX waarden daar erg laag liggen. En VW daar bewust de klant en de overheid om de tuin heeft geleid. En omdat met name Amerikanen nogal gevoelig hiervoor zijn. Denk aan Audi: duurde jaren voordat ze weer een beetje aantallen gingen maken!
@gtwillem:
de nox eisen in europa liggen ongeveer 4x hoger dan in de vs, maar die tdi’s stoten dus tot 40x de amerikaanse eis uit. je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen dat ze daarmee ook de europese eisen ver overschrijden.
@martinus: ja maar hier is het minder een probleem dat er veel NOx uit de uitlaat komt. In europa zijn de regels niet zo streng. Dus het kan goed zijn dat die wagens altijd aan de europese regels voldoen zelfs in de “vuile” stand. Wat niet kan is dat de auto tijdens de keuring andere waarden gaat geven. Dus dat stukje moet uit de software.
@gtwillem: Goed punt. In de EU hebben ze zo`n ijzer sterk imago, dat komt wel goed. Maar aan de andere kant van de plas ligt dit toch een beetje anders.
@dutchdriftking: Mede veroorzaakt door de manier waarop Amerikanen Nieuws tot zich nemen, daar is weinig ruimte voor nuance, allemaal erg zwart wit. Dat betekent overigens niet dat ik vind dat wat VW heeft gedaan “wel meevalt”.
@gtwillem: Ik weet wel zeker dat je gelijk heb. In Amerika wordt Volkswagen nu als één groot fraude bedrijf gezien. Die hele Clean Diesel campagne werkt nu alleen maar tegen ze.
Maar de grote vraag is: wat gaat de software update doen met de betreffende auto’s.
Misschien geven de VW rijders dan opeens wel ‘een fuck’.
@garp: Nee hoor die geven dan nog geen fuck. Als het vermogen inderdaad minder gaan worden proberen ze het alleen maar te ontlopen.
Scheurende motorkoppen, rekkende kettingen, sneuvelende DSGs, PON-reputatie inzake coulance, PON politie-gate, PON defensie-gate, werkelijke verbruiscijfers van 14% bijtellers, olieverbruik, onklantvriendelijk personeel in de showroom: Het heeft voor het publiek geen smetje geworpen op het blazoen van VW.
Het zou toch kras zijn als dat nu anders was?
@mout: op zich goede aantijgingen, want allemaal waar. Alleen: ik welke mate? Zijn alle TSI motoren naar hun grootje? Of de helft van de in Nederlandse exemplaren? Of slechts twee procent (nog steeds te veel, overigens).

Zelfde geldt voor de Pon garantie/coulance afdeling. Leveren die alleen maar prutswerk? Op welke schaal? En zo kun je nog een tijdje doorgaan.

Ik weet nog van mijn Peugeot tijd dat de 307 en 407 bijzonder storingsgevoelig waren. Echt draken van auto’s. Ongeveer 90% reed overigens gewoon probleemloos rond, 9 procent had wat kuren en 1 procent was een maandagochtend hok. Tenminste, bij onze dealers.

Dat zou een reden kunnen zijn dat iedereen nog gewoon VW’s blijft kopen ;-).
@gtwillem: Het onderwerp van de post is mijn punt: Reputatie.
Al die voorbeelden zouden voor Tesla, Renault, Mitsubishi, Hyundai of Ford verwoestend werken op de reputatie. Alleen VW a.g. krijgt het voor elkaar dat allemaal in net 10 jaar voor elkaar, en dat te combineren met de reputatie van Duitse degelijkheid.
Ik vind je Peugeot voorbeeld dan ook geweldig. 90% van die auto’s rijdt zorgeloos, en toch hebben deze auto’s de reputatie van Franse ellende versterkt.
(Nu we het daar toch over hebben: Zeg ik iets geks als ik de indruk heb dat je een Renault of PSA model beter niet van het eerste modeljaar kunt kopen?)
@mout: je zou denken dat een optelsom van al die zaken mensen aan het denken zet.
VW lijkt wel Charlie “teflon” Sheen aangezien aan hem ook niks blijft plakken.
Teflon VW?
@hoglard: er is ook zoiets als ‘perceptie’ van kwaliteit. En daar scoort VW enorm goed. Een Renault Talisman is een prima auto, maar van binnen en buiten voelt een Passat veel degelijker en kwalitatief ‘zwaarder’ aan. Ziet er ook mooier afgewerkt uit. Dat dit helemaal niets zegt over de daadwerkelijke degelijkheid is een heel ander geval.

Ik heb het altijd als VAG profeten bij in de Subaru zitten. ‘Plastic fantastic’, ‘wat voelt het blikkerig’, ‘de motorkap trilt gewoon’ en ‘wat een matige afwerking’. Geen goed woord voor over. Dat het technisch veel robuuster (en duurder!!!) is dan een VW doet daar niets aan af en maakt voor hen niets uit.
@gtwillem: Renault Laguna II: ruk, daar liegt geen Renault dealer over.
Subaru recalls genoeg alleen hoor of lees je die niet op autoblog want: geen sensatie.
@mout: Die dingen spelen niet in Belgie. De olieproblemen van de TFSI zijn verholpen geweest door gratis terugroeping van onze invoerder D’ieteren. Die kettingproblemen denk ik ook in zover er veel problemen waren. Het wagenpark zijn hier voornamelijk diesels. De problemen in nederland waren voornamelijk modellen die het hier niet zo goed doen. Kleine benzine wagens.

In de praktijk zou het best kunnen dat ze het jaar afsluiten met extra verkopen. Ze spelen kort op de bal en komen veel in de media. En de gemiddelde belg zal wel zeggen leuk bij VW krijg ik nu een krachtigere (euro 6) motor zonder meerprijs.

Toen Renault zijn fabriek in Belgie sloot vond iedereen dat niet kunnen maar ze sloten wel het jaar af met de beste verkoop sinds jaren.
Logisch met de huidige TDI motor is verder niets mis mee, verschrikkelijk fijn ding om te rijden.
Ik denk dat VW wel degelijk een uitdaging heeft met de verkopen. Tot op heden kan je alleen de dagelijkse registraties zien maar dat zijn auto’s die vaak al maanden terug verkocht zijn. Als je eind van dit jaar naar het aandeel verkochte diesel modellen kijkt zal het echte effect zien. De totale verkopen van VW zullen echter dit jaar niet al teveel terugzakken door de Golf GTE die de verkopen zal boosten.
@cupsport: goed punt en volkomen gelijk. Ik denk dat we even moeten wachten totdat alle auto’s gelijke bijtelling hebben. En dan kun je zien hoeveel mensen daadwerkelijk ‘vrijwillig’ nog een VW kiezen.

Zou wat zijn als iedereen zn schouders ophaalt en bedrijven van dit dergelijke omvang gewoon hun gang kunnen gaan.
En toch kan het een keer misgaan, zie Opel. Ik denk dan ook dat VW zich nu geen enkele misstap meer kan permitteren. PON is daarbij denk ik voor VAG een enorm reputatierisico, best kans dat daar de komende tijd pittige gesprekken mee gevoerd gaan worden. Zo’n item als Heksenberg maandag op TV bracht wordt in Wolfsburg heus opgemerkt.
Zullen we anders gewoon even de jaarcijfers afwachten en dan kijken of er ergens een trend te spotten is? Ik snap dat het belangrijk is Dieselgate tot in den treure uit te melken met zoveel mogelijk verschillende berichten, maar soms….. Naja, houdt de discussie in ieder geval in stand.
Mijn opa en oma rijden nu 10 jaar VW’s en het enige probleem wat ze hebben gehad was een technische fout met de alarmmeldigen in de Touareg. Ze hebben er nu drie gehad, maar ’t zijn gewoon goede auto’s en rijden ook goed.
@jasperhallo: Als je nieuwe auto’s uit de klasse Touareg koopt, en daarvan 3 in 10 jaar, dan hebben ze ook niet veel kans kuren te gaan vertonen, is het wel?
@mout: Ik ken anders een kerel die twee Touaregs heeft gehad. De eerste (met de V10 Diesel) kende zoveel problemen dat de directeur van VW Nederland persoonlijk z’n excuses kwam aanbieden. Bij de tweede reden we een keer op de snelweg en waaiden de sierstrippen er opeens af.

Nu geldt dit niet uiteraard voor alle Touaregs, maar zelfs in die klasse kan er een hoop mis zijn.
@mout: Bedoelde drie VW’s gehad. Twee Touaregs en één Tiguan. De Tiguan is 6 jaar oud, maar ook met die geen problemen gehad.
@jasperhallo: Kutwagens zijn het punt.
Meanwhile in Australia wordt er een claim van Aus$15 Miljard voorbereid

Viel gluck mit den BeNeLux lander !!!!

Dit is nog niet begonnen, dit is te vergelijken met een oorlog, er komen steeds meer geallieerden bij die stelling nemen en zich ingraven
De Amerikaanse stad Houston is bezig met een claim, maar de BeNeLux boer, hij ploegde door!
Iemand die een investering van meer dan €10.000 doet laat zich wel een beetje informeren, en weet dat dat hele diesel schandaal niet van toepassing is op de nieuwe euro6 diesels die nu worden verkocht. En ook de rijders van euro5 motoren kan het de meeste denk ik weinig schelen dat er wat meer NOx uit de uitlaat komt.
@audirs3: totdat er straks minder vermogen uit de rammelende spijkerbak in het vooronder komt. Dan gaan ze piepen
@rufctr01: en hoe wil je dat bewijzen? want op de rollenbank zal het vermogen hetzelfde blijven, die software stond altijd al aan op rollenbanken.
Ik word het hele dieselgate verhaal eerlijk gezegd nu wel een beetje zat. Ik ben zeker geen fanboy en vind de service die met name Pon in Nederland biedt abominabel. Maar de media melkt het wel heel erg uit, zonder enig verstand van zaken vaak ook nog.

Het betreft motoren in Amerika waar daadwerkelijk de wet mee wordt overtreden, in Europa voldoen ze bij mijn weten aan alle eisen conform de typegoedkeuring. Er is geen mechanisme wat bij onze emissietesten in werking treedt om de emissie gunstiger te laten worden.

De Amerikanen melken het hele verhaal wel enorm uit. Als Toyota te groot wordt brengen ze Toyota in discrediet door te zeuren over wat schuivende matjes en moeten ze bloeden. Als VW inderdaad de boel bedondert worden ze afgebrand tot en met en dreigen er miljardenboetes. Maar als GM jarenlang willens en wetens levensgevaarlijke contactsloten monteert, met daadwerkelijk doden tot gevolg, krijgen ze een tik op de vingers.

In onze media wordt Putin altijd neergezet als de boeman die onze bloemen weigert en ons voedsel verbrandt. Maar de VS is minstens net zo erg in het beschermen van de eigen markt.
@mrs250: De media maakt ook meer kapot dan je lief is. Kan me daar soms ook aan irriteren, maar hé, dat betalen we voor ‘vrijheid van meningsuiting’.
Jaja… totdat de prestaties na aanpassing om de conformeren aan de emissie eisen, minder blijken. Wetgever moet ook aandringen op verzegeling zodat er niet weer aan gerommeld kan worden.
ook logisch…de kwaliteit van een VAG product gaat er niet op achteruit door een software aanpassing vanaf fabriek…uitstoot is er toch, als deze nu veel of weinig is…nou moe
Mileu? Ik kom uit een goed milieu. Dat zegt toch niks over de CO2 uitstoot? Als ik een ruft laat laat ik een ruft. Weg milieu….😂
Ik heb een VAG 2.0tdi en twijfel om de auto terug te geven aan de leasemaatschappij..
@flippiez06: op basis van? Een uitstoot test ?

Ga nou maar eens eerst afwachten wat er bij de recall gaat gebeuren. Tot dan heb je nergens recht op. Zeker niet bij je leasemaatschappij.
@eklasse: nee dat doe ik niet, er is mij een ondeugdelijk product geleverd.
@flippiez06: En waar baseer je dat op? Op die uitstoot-test (in de basis) neem ik aan.
Welke schade ondervind jij ervan op dit moment? en hoeveel is die schade groter dan twee weken geleden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).