Ook de kijkcijfers van nieuwe TopGear falen

Auteur: , 73 Reacties

Het 'nieuwe' en humorloze TopGear weet de kijkcijfers van de vorige serie niet te evenaren.

Flop Gear

En dat is vreemd, want diverse media -waaronder wijzelf- hebben de show toch echt voldoende aandacht gegeven. Maar helaas, er keken 4,4 miljoen mensen naar de aflevering op de BBC (met een piek tot 4,7 miljoen). De laatste serie met Clarkson, Hammond en May trok 5,8 miljoen kijkers, dat is ruim een miljoen meer! Toen de show begon (in 2002) waren er 3,5 miljoen kijkers.

Inmiddels wordt de show wereldwijd “FlopGear” genoemd, vooral dankzij de ontbrekende chemie tussen radiomaker Chris Evans en co-presentator Matt LeBlanc. En terecht.73 reacties

Het camerawerk is nog prima,
De rest is gewoon nep en ruk.

Not my cup of tea.
@martinus: alles is gewoon bij het oude gebleven dus. Geen breuk met het vorige seizoen of dat daarvoor…
@humpyourdog: niet overdrijven… Je zoekt aandacht en je krijgt er bij deze ook… Vorig seizoen was echt goed!
@boomhauwer: Dank voor de aandacht. Dat vind ik dus echt niet. Al waren er wel enkele sprankelende momenten – die gisteren compleet afwezig waren- maar het merendeel van het seizoen was echt slecht… Je zou eens een aflevering van het vorige seizoen moeten vergelijken met een van een jaar of 6 terug, dan wordt ineens duidelijk wat ik bedoel.
@martinus: zaten zeker geen nerd-elektro auto’s in deze aflevering? ;-)
@ThomasBol: traditioneel had het oude trio niet zoveel met elektro-waggies..

Deze nieuwe club, is een bende die gescout is op een en al politieke correctheid door de bbc, dus ik verwacht dat (als de autocue het voorschrijft) ze gigantisch zullen kwijlen op elektro-waggies.

Bah, want ik keek topgear juist vanwege de benzine die door de anderen van de presentatoren stroomde.
Ik heb het gemist, maar ben wel serieus benieuwd naar hoe slecht het wel niet was. Iemand een linkje voor mij waar ik het terug zou kunnen kijken en mijn eigen mening kan vormen?
@ihrte: Je kan gewoon via BBC opnieuw kijken, zijn genoeg VPN plugins voor je favoriete browsers om geoblokkering tegen te gaan.
@bassx: en nu in het Nederlands?
@sanderm3: henk
Ook de eerste paar afleveringen van de oude 3 waren een regelrechte flop, ik wacht nog een paar afleveringen voordat ik met een goed onderbouwde mening kom.
@jordydeknecht: Monkey Harris is nog niet geweest. Die zou van mij TopGear in zijn eentje mogen vullen.
Maw ook ik wacht nog even met mijn mening.
@janjansen: Harris kwam na de reguliere top gear op de bbc3 met een aanvullend half uurtje top gear extra.
Laatste alinea… Come on @autoblogger elk begin is moeilijk. Autoblog zal in het begin ook niet dit (hoge) niveau hebben gehad. Geef het nog een kans!!
@camber24: wij hadden een iets anders budget, uhm.. geen budget eigenlijk:) Maar ik schrijf niet dat ik het geen kans geef, ik schrijf dat het terecht is dat deze aflevering slecht wordt beoordeeld.
@autoblogger: proficiat met je rs4!
@themanjeroen: proficiat? Ik rij zelf een B5 S4. Ding gaat hard vooruit maar stuurt voor geen meter, gevoelloos en niet precies. Dacht eerst dat het aan mijn auto lag maar heb nu in 3 anderen gereden en nog een RS4. Ze hebben het euvel allemaal.
Heb me laten vertellen dat het de combinatie is van een hoog gewicht voor de vooras en de quattro die op voor onderstuur zorgen.
@janjansen: dat heb je je laten vertellen? Je wist dat niet van te voren zeg maar?
@janjansen: jij hebt dit zelfde bericht de afgelopen maanden al minimaal 4 keer geschreven, echt sneu. Alleen het stukje van je Ford Fiesta mis ik hier. Ik zou zeggen verkoop die “akelige” S4 van je dan gewoon en koop weer een Fiësta waar je het altijd over hebt…jeez!

Ik ben iig al 5 jaar heel tevreden over m’n B5 rs4, al moet ik toegeven dat mijn daily e91 BMW beter stuurt. Maar dat is logisch en wist ik van tevoren al. Maar voor de rest is de B5 gewoon een leuke en fijne auto. Iedere keer weer bijzonder als je erin stapt.
@cpp1: ja ben echt teleurgesteld in die auto. Wat een overgewaardeerd hok.
Niets sneu aan, ik ben gewoon eerlijk over die slechte aankoop. Iemand die loopt te verkondigen hoe een fantastische auto het is heeft nog nooit in een goed sturende auto gereden.
@JanJansen: Of je bent een audi hater die hier loopt te fantaseren, want mijn ervaringen zijn totaal anders, nee het is geen lotus elise, dat zal het nooit worden, maar beroerd zoals jij het omschrijft is gewoonweg niet waar.
@bofkont: Kijk anders dit filmpje, ben echt niet de enige die er zo over denkt:
https://youtu.be/KLnL_RoRupU
@JanJansen: Leuk filmpje, ben sowieso een groot fan van hem.
Maar nogmaals niets nieuws voor mij hoor, wellicht waren je verwachtingen te groot van de S4?? nogmaals gelijk van begin af aan was dit al duidelijk, een grote V6 op de vooras en een vrij zware auto in het algemeen staat garant voor wat onderstuur.
Maar buiten al deze punten om is het een heerlijke wagen die nog best goed de bocht om gaat.
Zelf een S3 gehad en ook diverse S4 B5’s toendertijd proef gereden, ik vond de S3 meer fun bieden.
@cpp1: liever iemand die 4x verteld over een ervaring die hij wel gehad heeft met een auto, dan 1 verhaal dat nergens op slaat.
Ze proberen het wel, maar lukt ze niet.
Ik verwachtte er al niet teveel van maar dit was gewoon saai
Beetje flauw dit… Zo slecht was het nou ook weer niet. Geef ze nog even de tijd en geef dan je oordeel.
I will be there for you… als die Chris en Matt nou wat meer meer gaan bonden wordt het misschien nog wat.
Extra Gear met Chris Harry en die donkere vent beviel mij wel beter. Minder Entertainment, meer inhoud.

Top gear was opzich niet slecht. Studio gedeelte moet nog groeien :)
Inhoudelijk was het niet veel soeps, maar ik denk dat er wel potentie in zit. Evans heeft veel enthousiasme (al is daar ook wat van geacteerd maar zeker niet alles).
Ze proberen nu nog te veel het oude Top Gear te kopiëren. Ik denk dat als ze er hun draai in gevonden hebben en er hun eigen show van proberen te maken het al een stuk beter zal worden.
@robert110: inhoudelijk niet veel soeps en geacteerd enthousiasme… Klinkt als top gear zoals ik het ken!
Ik ga wel naar the grand tour kijken
Allereerste afleveringen van Top Gear zijn niet wow. Geef het zijn tijd, het is ocharme de eerste aflevering.
Wat gingen ze met die Willys Jeep doen?
@henkhupelschoten: Een itempje USA vs UK. Evans in een Land Rover Series 1, Leblanc in een Willy’s. En dan tegen elkaar racen en een paar challenges doen.
Beetje laag artikel dit..
@bizzarrini: Dat heet “een mening”…
@bizzarrini: auto ‘blog’
Je moet echt even naar de Twitter pagina van Chris Evans gaan. Zijn reactie op alle kritiek is opscheppen met slappe feitjes. Volgende week zullen de cijfers gehalveerd zijn als ik het zo hoor.
Volgens mij zijn de 5,8 miljoen kijkers een getal waar ook die drie naartoe hebben opgebouwd. Dat er nu minder kijkers zijn is begrijpelijk, want veel van die die hard fans van Clarkson en co zullen wel stampend en schreeuwend als een klein kind in de huiskamer hebben gestaan met een “er is geen Clarkson, Hammond of May dus ik vind het bij voorbaat al shit en kijk dus niet boehoe…”.

In dat op zicht vind ik 4,7 miljoen niet eens zo slecht. De vraag is nu of de nieuwe garde trouwe schare fans kan opbouwen.

Ik vond het serieus eerlijk waar niet eens zo slecht. In ieder geval niet zo slecht zoals de pers je wil doen geloven. Het had wat mij betreft hetzelfde niveau. Dat kun je negatief of positief uitleggen…
@Rick-dos: alsnog zal het als een gek kelderen bij de volgende aflevering aangezien mensen nu nieuwsgierig waren en volgende week niet meer. Ik vind het niet echt geslaagd.
@sjeppie156: Kan ook zijn dat door alle slechte publiciteit mensen het nu niet eens meer proberen om te kijken of het nog een kans geven.

Ik krijg het idee dat men meer bezig is met een afbraakcampagne dan het programma een echte kans te geven. Als je alle negativiteit en roddels vooraf zag dan kan men nu niet ineens roepen dat het wel te pruimen was.

Zoals gezegd ik vond het niet onder doen voor de versie met de drie. Er wordt wel gesteld dat er niks te lachen viel, maar ik moet je eerlijk zeggen dat het een tijd geleden was dat ik echt kon lachen om die drie. De herkauwde grappen van hen kwamen bij mij ook al mijn neus uit. Ik keek en kijk uiteindelijk voor de auto’s. En gister ben ik genoeg ge-entertained dus heb voor een zondagavond niks te klagen.
Zo slecht was het wel. En ik wilde dat het goed was. Het probleem is dat ze het “oude” topgear aan het imiteren zijn. LeBlanc en Evans zijn geen vrienden van elkaar. Dat hoeft ook niet. Maar doe dan ook niet alsof het wel zo is.

Topgear op zijn best waren 3 vrienden die grappige en informatieve programma’s konden maken. de basis is volgens mij dat het echt vrienden waren en dat ze auto’s echt leuk vinden, en er lol in hadden om deze programma’s te maken. Ik denk dat ze, hoewel de kwaliteit echt omlaag ging de laatste seizoenen, het nog steeds leuk hadden met z’n drieën.

Dus, begin met een informatief programma te maken, richt je op de inhoud, probeer wat verschillende presentatiekoppels uit, kijk wat werkt en dan komen de leuke momenten vanzelf.
Evans iets te veel ADHD in de studio en niet een goede klankkleur in zijn stem. De voice-over van Evan kwamen niet echt goed over. Studio was te groot en vond het daardoor schreeuwerig overkomen. Hun leuke dingetjes zoals elkaars zinnen afmaken hoeft van mij ook niet en zeker dat rennen door de studio al helemaal niet. Le Blanc deed het naar mijn idee best goed.

Als dit de enige problemen zijn voor een nieuw programma kan het voor mij nog wel leuk worden, en anders kun je Evans altijd nog vervangen door Harris.
Ben ik dan de enigste die het niet zo enorm reuze slecht vond als ieder ander hier? Ieder begin is moeilijk, ook voor de twee heren hier. Ze volgen wel in de voetstappen van een paar mannen die het jaren zeer vermakelijk hebben gedaan. De chemie komt nog wel, zij het niet na de eerste aflevering(en). Opzich een vermakelijk uurtje gehad!
@jeroentje93: Dat alle begin moeilijk is, is begrijpelijk. Niemand verwachtte dat dit nieuwe format van Top Gear meteen gelijkwaardig of beter aan het oude Top Gear zou zijn en ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik zeg dat ik hoopte op iets anders. Dat was het helaas niet. Ze hielden veel te veel vast aan het oude Top Gear (de introductie van de Stig, het meubilair) en Chris Evans probeerde veel te veel op Jeremy Clarkson te lijken.
Ik heb de gehele uitzending gekeken en al na 2 minuten kreeg ik overal rare vlekken van die Evans. Alleen maar schreeuwen en hard praten.

Joey vond ik een pluspunt. Lekker nuchter en die sprak met een normale toon.

Tevens vond ik de Viper & Corvette ook wel aardig.

Cijfer 4/10. Dankzij joey.
Ik heb dit keer gekeken.
Vooral omdat ik deze show een kans wilde geven.
Volgende keer start ik wel de recorder, en kijk ik als het mij beter uitkomt. Kan ik alle dialogen en tranentrekkende “challenges” doorspoelen. Al ben ik bang dat er dan niet veel overblijft om naar te kijken.

Ik voorspel dat de kijkcijfers voor Top Gear van volgende week minimaal gehalveerd zullen zijn.
Het zou me bijna verbazen als er nog iemand echt voor op de bank klimt om er live naar te kijken.
Er zullen ook redelijk wat mensen zijn geweest die niet wisten dat het er was.
Daarnaast zijn er elke maand meer mensen die on-demand tv hebben; zeker met de komst van het EK (UK gaat er wel heen). Geen noodzaak om om 20:00 (UK time) voor de buis te zitten. (ik zette m ook par tegen half 11 aan).

Overigens vond ik t ook zo slecht nog niet; het is gewoon nieuw. Ze moeten gewoon nog even kijken welke soort grappen Chris Evens natuurlijk over kan brengen en hoe hij dat op tv kan doen zonder dat het te scripted gaat lijken.
Er zit zelfs een aardige kans in dat het productie team zelfs al een idee heeft over hoe het beter te doen, maar dat het ego van Evans niet helemaal meewerkt.

Matt Leblanc heeft volgens mij wel potentieel. Een beetje Joey humor erin en de politieke correctheid eraf tijdens zn grappen (zeker ook bij de US vs UK grappen).

Bij de oude 3, kon op elk moment in een saaie roadtrip toch erg grappig worden. Dit keer was het wachten.. op niks.
Het nieuwe TopGear en het nieuwe auto programma van de oude presentatoren van TG worden beide niets. Het nieuw auto programma zit geloof ik achter een betaalmuur. Uiteindelijk verliezen waarschijnlijk beide programma makers. Alleen de oude presentatoren verdienen veel. Zij zijn de enige winnaars
Ik vond Top Gear: Extra Gear veel leuker met Rory Reid en Chris Harris. Een echte aanrader. Veel beter dan de Flop Gear IMHO.
Mocht je een Britse VPN of proxy gebruiken dan check je het hier, http://www.bbc.co.uk/events/exxhn3/live/c29rbp. Niet helemaal legaal. Je kunt ‘m zo, op sowieso een niet legale manier, binnenhalen. https://rarbg.to/torrent/4olk5r9
@AutomotiveDesigner: Echte aanrader gaat wel ver, Chris had het bij youtube moeten houden. Ik vond het allemaal maar slapjes
Ik moet het nog eerst zien.
Camera is top
Maar die rooie
Hij praat alsof iedereen doof is
En helaas niet echt bekend met auto techniek en dus komt hij niet goed over
@st33fie:
Het ‘helaas niet erg bekend met autotechniek’ syndroom. Daar lijdt Clarckson ook aan.
Is er in de nieuwe line-up iemand die ‘a la’ James May een dappere poging doet?
@ramshoek: ben het wel met je eens maar zijn manier van brengen is wel ok
Ik heb het gemist. En inderdaad autoblog, ik was gewaarschuwd, ik heb vorige week de aankondigingen alhier gelezen etc.

Gewoon gemist !

Misschien is het voor een eenvoudige ziel als ik wel iets te ingewikkeld om rekening te houden met een nieuw seizoen TopGear op het moment dat de Nederlandse publieke omroep haar maanden durende – welke herhaling kunnen we nu weer in de videospeler drukken – zomerreces in gaat…

Deze week nog ergens een herhaling?
Ik was het eigenlijk ook straal vergeten… Maar goed, ik heb toch geen BBC dus had hem toch moeten downloaden, wat ik nu dan ook aan het doen ben.
Dit is op zich nog niet zo gek. Het is vooral interessant om te zien hoe dit zich zal gaan ontwikkelen de komende weken. Ik ben benieuwd.
Kijkcijfers van de eerste aflevering lijken mij niet echt representatief. Al lijkt het erop dat hij geen succes gaat worden, heb nog weinig positieve mensen gesproken.

Maar we zullen zien!
Zojuist teruggekeken (Gister toch maar de Indy 500 af gekeken, zat tegen de buis geplakt), en ik moet zeggen dat het beter was dan ik had verwacht afgaande op de recensies.

De challenges waren onnodig en nogal vergezocht, maar presentatie was prima en de nieuwe studio vind ik ook een verbetering. Ik denk dat een zoveelste uitzending met het oude trio weinig leuker was geweest. En dan te bedenken dat dit alleen nog maar beter kan worden.

Toch had ik liever gezien dat ze Rory en Harris op die plaats hadden neergezet, prima duo.
Ik vond het echt best wel leuk; ik vind het echt heel erg irritant dat er zoveel mensen zijn die het afrekenen op de schoonheidsfoutjes, de kinderziektes die er heus wel in zitten maar waar even wat tijd voor nodig is om ze weg te werken. In de tussentijd hebben we gewoon een prima, vermakelijk autoprogramma. En als je dat niet vind, prima, maar kijk er dan gewoon niet naar. Met opmerkingen als “Het is flop en het is super slecht” ben je alleen maar mensen aan het lastig vallen. Vooral de generalisatie van “En Terecht” en FlopGear en dat soort dingen vind ik heel erg storend, als je het programma niet leuk vond, prima maar kijk dan gewoon niet meer, schrijf er geen artikelen over en ga al helemaal niet je mening aan iedereen op proberen te dringen.
Wat kijkcijfers betreft; volgens mij is 1,4 minder dan de holy Trinity nog steeds behoorlijk respectabel. Ik stel voor dat er misschien wat minder hatelijk richting TopGear gedaan kan worden in toekomstige artikelen, jullie hebben je punt gemaakt, jullie vinden het niet leuk. Laat de rest van ons die het wel leuk vinden ook in onze waarde
@salberts93:
Ik moet het nog steeds terugkijken (intussen opgenomen), maar ik ben het nu al met je eens.

Het was het afgelopen half jaar (jaar?) al bijzonder trendy om nieuwe Top Gear op voorhand af te branden en als het dan eindelijk op TV is moet je dat standpunt natuurlijk wel vasthouden.
Althans, wanneer je op algemeen autoblog nivo wenst te acteren.

Een echte vent beoordeelt het programma zoals hij het ziet. Ook als dat betekent dat je het leuk vond of best wel mee vindt vallen.

Overigens wel grappig om te zien dat na het plaatsen van dit artikel de eerste reageerders vooral vreselijk van zich af staan te schreeuwen en als je dan een dagje later terug komt, dan zijn de reacties een stuk genuanceerder.

Maar oké. Vanavond / morgenavond maar eens zelf kijken.
@ramshoek: Denk dat dat laatste ook vooral komt omdat de meeste reacties van die “ZIE JE WEL”-reacties zijn van dat soort mensen, degenen die het leuk vonden om te zien komen er nauwelijks tussen natuurlijk. Dat was ook mijn eerste idee, van laat maar ik heb geen zin om me er tussen te wringen. Maar have fun met kijken!
Ik ben nu aan het kijken, maar het feit dat ik nu hier een reactie plaats zegt al genoeg. Ik kan die Evans echt niet uitstaan. Die stem….. Joey is wel cool maar verder….
More POWA!!!!
Ik zit in dubio. Vond het niet vreselijk, maar er waren wel wat ergernisjes. Waarbij ik nog over het hoofd probeer te zien dat het geluid echt r*k was. De switch tussen wel en niet juichend publiek was heel slecht, volume stuiterde op en neer. Ik hoop dat dat aan mijn torrent lag.

Presentatoren: Sabine hebben we nauwelijks gezien. Chris viel me in eerste instantie mee na alle commentaar, maar gaandeweg begon zijn stuiterende enthousiasme wat ergernis op te wekken. Misschien moet hij daarvan wat over proberen te geven aan Matt, die er af en toe wel heel zouteloos bij stond, monotoon zijn tekst op te dreunen.

Inhoudelijk: De Amerikaanse vergelijking was best leuk, maar de dog fight was iets te gemonteerd en getruct. Het concept is ook moeilijk uit te werken en ik zie het oude Top Gear dat ook nog wel doen, dus vooruit. US vs UK had zo leuk kunnen zijn, maar de rit erheen was door pech niet heel boeiend, de Jeep/LaRo-vergelijking vond ik wel geslaagd. Wat mij betreft had de laatste race wat meer minuten mogen hebben, was wat hapsnap uitgewerkt en een echte climax ontbrak. De review van de Atom vond ik gewoon geslaagd. De Stars kregen nauwelijks nog spreektijd, behalve dat ze een autocue over elkaar mochten voorlezen. Hoewel het voor velen niet het favoriete onderdeel is, mag het gesprek van mij wel iets meer inhouden. Al ga je maar een beetje de auto-interesse/autohistorie van de gasten langs. Iets meer dan alleen de eerste auto vragen en die uitmelken met een totaal irrelevante ‘vergelijking’ door het publiek.

Kortom: Plussen en minnen, ik hoop dat de presentatie de komende aflevering iets meer in balans komt. Ze moeten natuurlijk ook wennen.
@Citrofiel: geluid was ook op tv niet netjes afgemixed. Volume hoog laag hoog.
@jmeverts: Dat is vervelend om te horen, dat zou zo’n miljoenenproductie toch wel onder controle moeten hebben.
Bizar dat ze gewoon verder gaan met het oude concept. Dit was een mooi moment om iets anders te proberen. Het was echt de show van jeremy en nu doen zij het erg na. Matt heeft geen emotie ofzo, heel raar om naar te kijken
Het was niet volkomen kut, maar het is niet iets dat ik vaker hoef te zien. Erg nep allemaal, sure voorgaande seizoenen waren ook in scene gezet, maar dat was nog grappig. Dit niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).