Nieuwe Mercedes S-Klasse vliegt spontaan in brand

Auteur: , 20 Reacties

Is de Mercedes S-Klasse een supercar? Nee. Is de S-Klasse een Tesla? Nee. Toch blijkt ook deze degelijke Duitse zakenlimo spontaan in de hens te kunnen vliegen.

Het zal je maar overkomen, rijd je met je twee weken oude Mercedes S-Klasse door Beieren, smelt opeens de ster van je motorkap af. Het overkwam een bejaard Duits echtpaar. Tijdens een mooie ochtendrit op donderdagmorgen ontstond er brand onder de motorkap van hun S-Klasse, waarop de eigenaar de auto nog net langs de weg kon parkeren. Werknemers van nabijgelegen bedrijven probeerde de Benz nog te redden, maar tevergeefs.

Uiteindelijk heeft de brandweer met 18 man en drie wagens het vuur kunnen doven. Naast het motorcompartiment heeft ook het interieur flinke rookschade opgelopen. Volgens de commandant had de brandweer moeite met vinden van de accu, wat voor enige vertraging zorgde. De S-Klasse met een nieuwwaarde van meer dan een ton is total loss verklaard.

De politie heeft een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Bij Mercedes zullen ze dat ongetwijfeld ook zo snel mogelijk willen weten, dit soort zaken zijn namelijk niet heel goed voor de reputatie van het merk. Voor nu blijft het nog bij één incident, of het net zoals bij de Porsche GT3 en Tesla Model S uit gaat lopen op een recall is dus nog maar afwachten. (via merkur-online.de)20 reacties

Iets met kampvuur..
Vanmiddag nog een nieuwe S-Klasse in Lisse gezien; het was uiteraard een Taxi.
Dit was vast de nieuwe auto van die oudjes die laatst bijna een Bugatti van de weg bliezen. Als een soort genoegdoening voor die grote monden :-D
Mercedes Smelt klasse.
@danmar: @norge was leuker!
wat vreemd dat ze de accu niet kunnen vinden daar hebben ze toch gewoon een database voor? http://www.moditech.com/rescue/index3.php?lang=dutch&action=welcome
Kunnen ze niet een standaard wet maken die bepaald dat de accu altijd in de kofferbak moet staan. ???
@HZW: Staan zal wat lastig worden vrees ik.
via Android app
@HZW: Die accu zit bij de S-klasse ook in de kofferbak na mijn weten.
mercedes mercedes …
Och och och, altijd hetzelfde met die Mercedessen. Mijn broer zijn buurman heeft een kennis en die zijn vriend heeft ook al eens gehoord van een Mercedes die stuk ging. Niet te vertrouwen dus dat merk! ;)
Ja, bij ons staan de taxi’s in het kamp ook langs het vuur…. ha ha ha
Laat alle vooroordelen maar komen hoor.
Ben er niet bang voor.

Brand onder de motorkap kan allerlei oorzaken hebben. Zal niet de eerste keer zijn dat een steenmarter of zo spullen onder kap verzameld of erger nog, aan de kabels zit te vreten.
Gelukkig zijn die beesten niet bevooroordeeld…..
Mercedes met crematie functie.
Aktie van Audi of BMW?
Zo gaat een Mercedes 2 eeuwen mee en zo 2 weken…

Het was wel een leuke exemplaar, too bad.
Onderdelen bij porsche ingekocht?
De S klasse schijnt een lithium accu te hebben. Kost 1800 euro om te vervangen. Misschien dat die op een ongewone plek zit.
@clioracing: Goed punt.
Zou wel ironisch zijn als het koelmiddel van de airco de oorzaak zou zijn…
Ach, morgen is iedereen het weer vergeten, maar stel nu dat dit een Tesla geweest zou zijn; dan schreeuwen alle media moord en… Brand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).