Ook Volkswagen gaat deze Rolls-Royce-gimmick toevoegen

Auteur: , 42 Reacties

Zo simpel kan luxe zijn.

Volkswagen naafdoppen

Het was heel simpel: Volkswagen was de wagen voor het volk (duh), Audi zat daar ietsje boven, maar dan kreeg je ook een auto met een luxere insteek. Nu lijkt het zo te zijn dat het een beetje schuift, en Volkswagen de plek van Audi inneemt. Immers, de Golf en Passat zijn al niet de goedkoopste meer, ook niet in hun segment. Niet elk modaal gezin kan er eentje bezitten. Kijkend naar auto’s als de VW Arteon lijkt het te kloppen dat VW bezig is met een opmars aan luxere modellen.

Om te bewijzen dat luxe auto’s wel degelijk een VW-badge kunnen hebben, brengen de Wolfsburgers een nieuwe optie uit. Of nou ja, de Engelse tak. Je kan nu in het VK ‘self levelling centercaps’ bestellen. Dat is hetzelfde als wat Rolls-Royce al een tijdje op hun modellen doet: de wielen bewegen, maar het centrale deel, daar waar het logo zit, staat stil. Zo kun je altijd het logo zien, ook al draait het wiel op volle toeren.

Dat meerdere autofabrikanten dit foefje zien als een echte luxe feature, bewijst BMW, die dit sinds kort ook aanbiedt. Bij Volkswagen kun je een setje van vier ‘stilstaande’ Volkswagen-naafdoppen bemachtigen voor 156 pond, zo’n 173 euro. Bijna elke VW-velg kan de gimmick krijgen behalve de Up!, Polo, Lupo, T-Cross, Phateon (nee, geen typefout, dit staat in het VW-persbericht) en Touareg. Overigens benadrukt het merk dat ze ook prima gebruikt kunnen worden voor foto’s, zodat het VW logo niet op elke velg aan andere kant op gericht staat. Tsja, het is maar waar je wakker van ligt.42 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik heb ze (althans van bmw dan), leuk de eerste week maar zodra ze wat viezer werden wel erg fout gevoelig helaas.
@donstil: Een velg logo foutgevoelig? Hoe dan?
@evdw: vastzittende logo’s!
@vonklausenburg: hallo ANWB, ik sta hier op de boulevard van Zandvoort en mijn naafdoppen zitten vast, kunt u komen helpen?
@escort77: busje WD-40 doet wonderen zegt die dan
@moewat: ik weet niet wat voor velgen jij hebt dat je daar tussen de naafdop wd 40 wil spuiten maar tegenwoordig zijn. Een setje M velgen niet onder de 1500 euro te vinden op MP. Mijn set heb ik voor €2400 en ik ga daar echt geen wd 40 op spuiten
@evdw: wat vonklausenburg zegt
Heb ze ook idd officieel van BMW. Kostten maar 60 EUR voor een setje.
@maarten_zoutendijk: geen geld voor naafkapjes! Nou nog een setje bijpassende ventieldopjes en het is helemaal af!
@silenro: stilstaande ventieldopjes? Dat zal toch wat meer voeten in de aarde hebben denk ik….
Binnenkort op Ali voor 1,73 incl shipping.
@faalhaas: van de website van Ali naar de auto van Mohammed in 4 weken.
Sinds ik ze heb op de BMW kijk ik bij iedere BMW die ik zie rijden of staan naar de naafdoppen…. nog geen 1 andere gezien, en ik vraag mij af of iemand het al bij mij heeft gezien…. leuk maar nutteloos.
@rutgerg: net als het bmw licht als je de deur open doet. Andere merken hebben het ook maar het is zo vreselijk tokkie
@rolov: haha… guilty!
Zijn dat niet gewoon lagertjes?
Maar wacht Jim, er is nog méér!
We hebben nu naast al die andere aanbiedingen naafdoppen die altijd rechtop blijven staan. Niet één, niet twee, niet drie, maar wel vier naafdoppen voor maar HONDERDDRIEENZEVENTIG EURO.
Wacht niet langer en bestel deze geweldige naafdoppenset die alleen nuttig is voor mensen met obsessief compulsieve dwangstoornis nu!
@torsen: het is revolutionair en goed voor het milieu!!!1!1!!
@torsen: SellTell:.. yow Fransie hier!
Zag dat de nieuwste M5 ze ook heeft.
Kanslozer wordt het natuurlijk niet. Voor de echte OCD-er is dit ook geen goede optie, want die stoort zich er dan aan dat de logo’s niet altijd hetzelfde georiënteerd staan ten opzichte van het velgdesign of het ventiel. Sterker nog, een echte OCD-er krikt na het parkeren zijn auto op, om handmatig de wielen zodanig te draaien dat ze ‘gelijk’ staan in het zijaanzicht.
@vaakbenjetebang: nee inderdaad…. mijn vrouw is er zo 1… ik liet helemaal trots de nieuwe naafdoppen op de BMW zien, ervan overtuigd dat ze dit geweldig zou vinden. Wat zegt ze. Nu staan de M logotjes niet gelijk met de BMW logo’s 😞
@vaakbenjetebang: Dan is een a-symetrische velgdesign helemaal een crime voor een ocd-er.

Zoiets als dit:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQmg99i-_AICZsevDIBXiTbWPABJPHQc4UIc2xiVV1bTTfuR3W_
@monsieurleloure: nou ben ik geen ocd’er maar dit háát ik. Voor mij een reden om nooit zulke velgen te nemen. Je kan het gewoon niet negeren
@beast95: hier sluit ik mij helemaal bij aan, echt geen gezicht
Hier in Amsterdam worden om de x maanden de BMW naafdoppen gejat.. Zou aardig in de papieren gaan lopen
Bijna elke VW. Als je goed leest alleen de modellen gebaseerd op de Golf en de Passat. Mogelijk omdat deze de zelfde naaf en steekmaat hebben. Up is 4X100, Polo 5×100, Passat en Golf 5×112, en alles daar boven 5×130. Erg dat ik dit weet eigenlijk.
@dutchdriftking: je vergeet toch nog een steekmaat..
@silenro: Transporter 5×120?
@dutchdriftking: steekmaat en een naaf….. hiehiehiehie☺️
@bmwe46m3balling: dan hoeven ze maar een maat “speciale” naafdopjes te leveren….
@dutchdriftking: Neen, gewoon parate kennis, meer niet.En het doet geen pijn (volgens mij).
Je gaat het automerk betalen om hun logo goed in beeld te houden. Meer dan dat is het niet. Boeiend als je wielnaven draaien als je zelf in de auto zit.
Zelfde als laatst de dealer vroeg wil je een premium nummerplaat. Ik keek hem aan of hij achterlijk was. En nog begreep hij het niet, ja met van die dikke letters dat staat mooi. Joh doe niet zo achterlijk man ik wil niet eens platen op mijn auto hebben.
@twijn: hahaha, ja ook zoiets! Die platen boeien mij ook voor geen meter!
Hoe slechter leesbaar hoe beter het is in mijn ogen!
@twijn: ik snap dat wel. Die dingen moeten er nou eenmaal op. Dan dus maar platen die er beter uitzien. Ik zou ook nooit een kentekenhouder met de reclame/naam van het autobedrijf op m’n auto willen hebben. Luxe platen met een dunne chrome of zwarte kentekenhouder is het eerste wat ik monteer op m’n auto’s.
@pordon: je kan die naam vaak simpelweg met wat thinner verwijderen.
Het verbaast me nog dat ze niet dik extra geld vragen voor loze knopjes die er allemaal hetzelfde uitzien en allemaal dezelfde kant uitwijzen.
Op dit nieuws zat ik te wachten, ik kan vanavond met een gerust hart naar bed toe.
Sneu
Dit gaat mij echt enorm veel tijd schelen met parkeren!
Binnenkort bij de tuningmeeting: Een Bentley met Volkswagenvelgen.
Nu nog een self leveling volumeknopje…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).