Oorzaak Porsche 911 GT3-brand gevonden [updated]

Auteur: , 9 Reacties

Maar het blijft nog even geheim. Tja, voor een bonus van 8200 euro zou ik ook mijn mond houden.

Porsche 911 991 GT3

De levering stopte en alle 785 al rijdende 911 (991) GT3’s werden teruggeroepen door de fabrikant nadat er twee stuks in Zwitserland en Italië in de fik zijn gevlogen. Hier was weinig moeite voor nodig. De 475 pk sterke zescilinder boxer kwam bij een motorstoring stil te vallen, waarna de vlam in de pan sloeg.

De oorzaak van de storing is nu bekend en de oplossing is gevonden. Het is nu alleen nog even testen om er zeker van te zijn dat de modificatie ook echt werkt, want een herhaling zou natuurlijk desastreus zijn. Echter, CEO Matthias Müller, die al zijn werknemers een bonus van 8200 euro heeft beloofd wegens het verkoopsucces, houdt de lippen stijf op elkaar over wat nu precies de oorzaak is geweest. Pas na de aanpassingen krijgen we meer te weten.

Het is nog niet bekend wanneer de 911 GT3 terug de weg op mag, maar de fix laat niet meer lang op zich wachten. Goed nieuws voor Richard Hammond, die hierna geen flauwe grappen van zijn co-presentatoren meer hoeft te slikken. Wat betreft zijn GT3, dan.

UPDATE: Porsche gaat de motor van alle 785 GT3’s vervangen om het brandprobleem op te kunnen lossen. Het gaat tijd kosten alle motoren te bouwen en bij dealers te krijgen, maar er wordt flink gas achter gezet om dit zo snel mogelijk rond te kunnen hebben.

UPDATE 2, 19-03: Porsche bevestigt bovenstaande in een officiele reactie. Grote boosdoener in de 2 (ons bekende) gevallen waren de drijfstangen, of specifieker, een bout in de bevestiging van de drijfstangen.9 reacties

Onderdelen van Ferrari geleend?
@fejjie: Nee eerder audi r8 want die was er nog eerder bij dan de ferrari’s.
Daarom zijn zij ook Porsche zsm de oorzaak achterhalen en herstellen die hap. Ook al ben ik GT-R fan ben ik realistisch genoeg om toe te geven dat de 911 vooral deze GT3 een van de beste auto’s is.
@agera: de gt3 is de enige porsche die.in mijn garage zou komen. Maat niet te vergelijken met een gtr. Daar is de turbo voor.
@rolov: Precies dat niet als vergelijkingsmateriaal, maar de GT3 zou de eerste Porsche zijn die ik zou aanschaffen mocht mijn bankrekening het toe laten :).
oorzaak is verbrandt….
@eddythedriver: verbrand
Tja, dit soort dingen zijn onvermijdelijk als je deel uitmaakt van de VW Groep denk ik.
Ach het is gevonden en het word opgelost, we zullen vast nog wel iets horen over de oorzaak. Of zou Porsche willen voorkomen dat de hobbyisten nog even gaan controleren of het probleem wel op correcte wijze opgelost is o.i.d…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).