Op deze datum keert Fifth Gear terug op TV!

Auteur: , 83 Reacties

Zal het een kans van slagen hebben?

Vergeet Top Gear en TGT, Fifth Gear komt terug!

Wie geen flauwe televisie wenst, maar wel op Brits-minded autoreviews zit te wachten kon bij Fifth Gear terecht. De ietwat serieuzere tegenhanger van andere bekende autoshows zoals Top Gear en, tegenwoordig, The Grand Tour.

Door de jaren verhuisde Fifth Gear geregeld van kanaal. De vijfde versnelling was eerst op Channel Five te zien en later ging het autoprogramma verder op Discovery. In 2016 werd bekend dat het programma ging stoppen. De presentatoren gingen een eigen weg, zo was Tiff Needell een maand geleden nog te zien toen hij een race-versie van de Tesla Model S ging testen.

Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat Fifth Gear een terugkeer zou maken, maar niets is minder waar. Het autoprogramma komt terug en weer op een nieuw kanaal. Over een maand is Fifth Gear Series 24 te zien op Quest, een kanaal van Discovery.

De cast bestaat zoals vanouds uit Tiff Needell, Jason Plato, Vicki Butler-Henderson en Jonny Smith. Nieuw toegevoegd aan de cast van presentatoren is voormalig F1-coureur Karun Chandhok. In deze nieuwe serie komen onder meer tests aanbod met een Alfa Romeo Guilia Quadrifoglio, Audi S5 Coupe, Bentley Continental GT en de BMW M2. Fifth Gear is in het Verenigd Koninkrijk vanaf 6 september te zien op Quest.83 reacties

Ik vind de naam ‘Fifth Gear’ achterhaald. Bijna elke schakel auto heeft op vandaag zes versnellingen.
@hammerman: lekker boeiend
@bizzarrini: dan zal ik het maar even uitleggen. Ik vind de naam ‘Sixth Gear’ een betere naam. Ik dacht dat iedereen dat wel zou snappen…
@hammerman: Lees de comment van @bizzarrini nog eens
@hammerman: sinds wanneer is 1 persoon “iedereen”?
@hammerman: tjonge, je meent nog echt he’?
@hammerman: In België had je jaren geleden al ‘de 6e versnelling’. Die Belgen zijn toch op alles voorbereid…
@bizzarrini: ik was vroeger verliefd op vicky
@mikje90: 25 jaar en 20 kg geleden bedoel je?
@mikje90: nu op mannen ?
@tjongejongejonge: nee alfa romeo
@hammerman: Top Gear is in dat opzicht een beter bedacht.
@sollie1984: ooit hadden we op de vaderlandse TV (Hilversum 3 bestond nog niet) een nederlandsch auto programma, de hoogste versnelling.
@marinepower: ja maar de vraag is welke versnelling dan? In die tijd had je auto’s met 3 bak, 4 en 5.
@marinepower: geef mij ‘de heilige koe’ maar, met bijbehorend magazine
@hammerman: Niet waar, al die boodschappen-/muesli-autootjes (instap-motoriseringen in A en B segment) hebben nog steeds slechts maar 5 versnellingen.

On-topic: Karun Chandhok is niet helemaal ‘nieuw’, in seizoen 21 deed ie ook al een paar tests/afleveringen mee …
@dawwg: er staat ook BIJNA alle auto’s.
@rikus: er komen inmiddels meer auto’s met 5 bak terug. Neem als voorbeeld al die 1.6 diesels van VAG, gewoon weer met 5 bak sinds vorig jaar I.p.v. 6.
@jochen: bah diesel, stop daar eens mee
@rikus: Nee, niet “bijna alle”, een “heel groot deel niet”; niet hetzelfde. Zelfs in het C-segment hebben instappers nog een 5-bak …En bij mijn weten worden er echt veel meer A+B+C auto’s verkocht dan D+E segment; en juist allemaal met zo’n naaimachine :(
@hammerman: Wat dat betreft was ‘overdrive’ beter geweest. Natuurlijk, oorspronkelijk een extra versnelling die je in moest schakelen met een schakelaartje, maar in essentie niets meer dan een overbrengingsverhouding waarbij de wielen meer rotaties maken dan de motor. De 5e versnelling werd in de jaren ’70 toen het iets nieuws was ook aangeprezen als de ‘overdrive-versnelling’. En daarnaast klinkt het ook gewoon goed, het klinkt snel, het klinkt vrij stoer. En het slaat bij vrijwel alle moderne auto’s op de hoogste versnelling of versnellingen.
@mgmgb: klopt, maar de naam wijzigen naar Overdrive is nu ook geen optie meer omdat er al een automotive Youtubekanaal met die naam is.
@mgmgb: nu overdrive je wel een beetje
@hammerman: ze hebben dus ook nog allemaal een vijf :) misschien dat ‘Hoogste Versnelling’ in het Engels wel een betere naam is?
@hammerman: Mijn auto loopt harder in de vijfde versnelling dan in de zesde. Prima titel dus, dat Fifth Gear…
@henrie: mijn auto loopt niet….hij rijdt
@tjongejongejonge: Mijn auto rijdt niet, hij staat (momenteel) stil… Wijsneus…
@henrie: wijsvinger en loopneus…,,.
@tjongejongejonge: Poging tot humor? Doe maar niet meer…
@henrie: niet meer is minder….. of hetzelfde
@tjongejongejonge: Tjongejonge…
@tjongejongejonge: ik moest lachen :)
@tjongejongejonge: ik ook! 😬
@hammerman: wat jij vindt kun je beter bij de afdeling gevonden voorwerpen brengen. Voor iedereen de beste oplossing
@hammerman: als jij nog een keer wat vindt, breng het dan bij de gevonden voorwerpen en vertel het tegen niemand anders, is echt het beste
@hammerman: hm, in mijn garage gaat t van 7, 8 tot zelfs 9 versnellingen.. 9th gear it is then? 🤔
@vroom11: *than – then is een verwijzing naar een bepaalde tijd. Als ezelsbruggetje moet je W in de vragende vorm vervangen door een T. (what/that – when/then – where/there)
@scooper: tnx, ja het was laat hè..
@scooper: tnx, ja het was laat hè..
@scooper: Then is hier juist. “… it is then” wordt gebruikt als bevestiging, bijvoorbeeld van plaats, tijd, of (hier) aantal. Als je er dus van uit gaat dat een televisieprogramma zijn naam wil ontlenen aan het grootst mogelijke getal dat óók een versnelling is in een van de auto’s van @vroom11, zou je op basis op “in mijn garage gaat het tot 9 versnellingen” inderdaad kunnen zeggen “9th gear it is then”.
@hammerman: 6de versnelling is vaak de overdrive, dus in de 5de versnelling ga je alsnog het hardst
@hammerman: was de show oorspronkelijk niet op Channel 5 uitgekomen maar op BBC 2, had het misschien wel Second Gear geheten? Lekker belangrijk
@hehe: dit is het enige juiste antwoord, het was een show op channel 5, dus daarom heet het zo.
@hammerman: was de show oorspronkelijk niet op Channel 5 uitgekomen maar op BBC 2, had het misschien wel Second Gear geheten? Lekker belangrijk
Ik denk (en hoop) van wel, nu jeremy enco gewoon ronduit een k*t progamma maken, en top gear ook eig niks meer doet is er eigenlijk niks meer echt op dit gebied, dat het fifthgear kan lukken, zou mooi zijn dan!!
@spykerboy: Internet heeft dit alles al lang ingehaald. Jeugd kijkt er, denk ik, al helemaal niet naar
@lekkerlinksrijden: gewoon de aflevering óók op YouTube zetten zonder flauwe abbo dienst. Feitelijk maakt een vlogger hele slechte amateur televisie.
@jorden: de kwaliteit van youtube kanalen maakt hele grote sprongen. Alleen ze zullen nooit het budget hebben van een top gear. Dus grappige specials over de hele wereld zul je niet krijgen. (Donut media op youtube is een aanrader)
@milieumeneertje: das het mooie aan fifth gear, die doen ook niet aan zulke onzin.
@spykerboy: Top Gear was met Matt LeBlanc best leuk. Nadat Evans weg was, werd dat gewoon een leuk programma (m.i. sowieso beter dan TGT, maar ook beter dan het oude TG dat ik al een paar seizoenen naar het eind toe zat was wegens alle herhaling en oude-mannengrappen (die ook herhaald werden) en het feit dat werkelijk àlles scripted was (inclusief die grappen)). Harris is sowieso de betere autoreviewer en coureur van allemaal, en Rory droeg wat bij met o.a. meer autocultuur-gerelateerde items.

Ben benieuwd wat ze nu gaan doen nu LeBlanc weg is.
Vind Tiff Needell altijd wel een sympathieke kerel.
@bizzarrini: geen idee, ik ken ‘m niet persoonlijk
Leuk. Ik heb al jaren stiekem een crush op VBH!
@pomoek: Mocht iemand voor die tijd ergens tissues in de aanbieding zien, geef Pomoek dan even een seintje
Geef mij Vicky maar…
Ik keek er altijd wel naar maar vond het oude Top Gear toch veel vermakelijker.
Vond het altijd een leuk programma. Net wat informatiever maar met genoeg gekkigheid om het leuk te houden. Mooi dat het terug komt. Ook met het zelfde team.
Naaldje heeft meer driversskillsin zijn pink dan het hele GT team bijelkaar. Heerlijk om die vent met een auto te zien gooien en smijten
@soulmaster: Niet zo gek ook, Needell is een autosport-pensionado die een tv show erbij is gaan doen. Die drie van GT zijn gewoon een soort Wouters en Caspers, maar dan ouder, luidtuchtiger en beter betaald.
@edge: Nou, Wouter & Caspers zijn geen ex-professionele race-coureurs; is echt geen vergelijk hoor. Verder niets ten nadelen van W&C, maar we moeten wel eerlijk zijn …
@dawwg: GT is Grand Tour hè, dus daarmee doelde ik op Clarkson, Hammond en May. Dat zijn ook geen ex-coureurs, maar gewoon presentator geworden journalisten die van auto’s hun beroep hebben gemaakt. Vandaar het vergelijk met Wouter en Casper.
@soulmaster: totaal geen fan van JC, maar onder zijn nonchalante stijl kan ie wel degelijk een stukje sturen, dat kan ik hem wel meegeven. Jammer dat er eigenlijk geen enkele show is dat maar een beetje aamdacht geeft aan het beter worden als chauffeur zonder belerend te zijn…
K.t, kan ik ze niet ontvangen dan. Ja, wel wis en waarachtig heeft Fifth Gear reden van bestaan. Lolliger en informatiever dan het huidige TopGear team. Vicki, Tiff en Jason zijn top!
@ericd: VPN + Pirate Bay + μTorrent lost dat probleem vrij eenvoudig op.

Maar als je geduld hebt, het zal me niks verbazen als Discovery deze serie op één of meerdere van hun andere kanalen gaat uitzenden.
@RRRobert: tpb ut, voor als je lekker virussen, ransomware en spyware wil binnenhengelen.
@henk_he: nieuwsgroepen, veel beter
@henk_he: huh? Ik heb nog nooit gedonder gehad… misschien kijken wat je download?
@peug206: dat je nog nooit gedonder hebt gehad wil niet zeggen dat illegaal downloaden niet zonder gevaar is. Ik duik al 22 jaar zonder ongelukken, dat maakt het geen risicoloze sport.
Met deze presentator line up komt het soms ook op history channel voorbij elke dag om 0.00uur is het daar auto uur komen wel leuke programma’s voorbij
@rob5nismo: beetje ongelukkig gekozen tijdstip, ik kijk dan toch liever naar AstroTV
@edge: road hauks en een programma over een museum in London die gast heeft een mooie collectie
@edge: naar die sexy joke
VBH die nat in haar broekje werd van de 458 Speciale. Geweldige tv was dat https://youtu.be/5PmB4WPZo3o
@henk_he: Een TVR vind ze ook wel spannend: https://www.youtube.com/watch?v=KlvsNYHVbaU
@henk_he: Een TVR vind ze ook wel spannend: https://www.youtube.com/watch?v=KlvsNYHVbaU
Vicky blijft een schatje ook met die 25 kg extra.
VIcky rijdt ondanks de extra ballast 95% van de toetsenbord coureurs van AB het snot voor de ogen, inclusief ondergetekende.
@marinepower: 95% is een voorzichtige schatting
@marinepower: maar haalt Vicky ook 400 aanslagen per minuut?? Ha! Da dacht ik.
Vicky vond ik altijd verschrikkelijk. Wat een irritante zaadstem en adhd.
Nice! Lijk het ook wel eens via youtube.

Geniaal hoe die tiff needell kan sturen
Tiff Needell die de Pagani Zonda R uit mocht laten op een circuit!!!! Jason Plato die even laat zien hoe je een Porsche 911 Turbo S op het scherpst van de snede controleert. Vicki is gewoon een toffe autoliefhebster die ook nog eens heel goed kan sturen. Johnny is de Sheldon Cooper van 5,5 Gear. Hij kon niet stoppen met lachen toen hij de McLaren SLR cabrio moet besturen.
Ik vind Tiff Needell echt top vent. Kan goed presenteren, lekker Brits accent en kan zeker een potje sturen.

Mooie items van hem vind ik o.a. de test met de BMW M5 e39 en de e60 en de McLaren F1 (nog in zijn Top Gear tijd).

Er was ook een keer een soort shootout tussen Plato en Needell in een 911 turbo cabrio. Toen zaten ze om en om bij elkaar in de auto. Die kop van Plato sprak boekdelen toen ze een snelle ronde over het circuit maakten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).