Opel Corsa heeft nu een diesel met 14% bijtelling

Auteur: , Geen reacties

Niet geheel onverwachts komt Opel met een 1.3 CDTi met automaat voor de Corsa, die met een uitstoot van 82gr CO2/km goed is voor 14% bijtelling.

Opel Corsa

Een week geleden noemden we het nog een gerucht, nu komt Opel zelf naar buiten met het nieuws dat de nieuwe Corsa uitgerust gaat worden met een zuinige 1,3-liter dieselmotor. Met een vermogen van 95 pk en een koppel van 190 Nm weet het blokje ongetwijfeld prima raad met de kleine Corsa. Dankzij technieken als een variabele water- en oliepomp, regeneratie van remenergie en een startstopsysteem stoot de Corsa 1.3 CDTi 82 gram CO2/km uit, precies genoeg om nog net in aanmerking te komen voor 14% bijtelling. Daarmee heeft Opel nu ook een sterke lease-troef in het b-segment.

Prijzen beginnen bij 17.495 euro voor de Corsa 1.3 CDTi Easytronic 3.0 Start/Stop driedeurs in Business+ uitvoering (wij hebben de naam ook niet verzonnen). Voor wie meer deuren wilt hebben we slecht nieuws, de vijfdeurs is alleen te bestellen in combinatie met een handbak en valt daardoor net buiten de 14 procentsboot.

Opel Corsa MotorEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).